Eberspächer Isıtıcılar İle İlgili Teknik Bilgiler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,075

yasiko

Kamp III
Yer
İstanbul
Arkadaşlar,

Eberspächer ısıtıcılar ile ilgili çizimler,diyagramlar, şemalar, bağlantı şekil ve yerleri vs. hakkında teknik bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.eberspacher.com/downloads/technical-documents/airtronicD2+D4_technical.pdf

Etiketler
Ynt: Eberspächer Isıtıcılar İle İlgili Teknik Bilgiler

Eberspächer Isıtıcılar gece sabaha kadar son ayarında çalıştırıldığında mazot gideri ve aküden çektiği enerji gideri ne kadardır...örneğin sabah akü boşalmış olup arabayı çalıştıramaz durumda kalır mıyız...???? Kullananların cevabını ve ilgisini beklerim....

Sayın Abucam şu an o cihazı Oğuz (Teos) abi kullanıyor D2 modelini sanırım bu konuda bizlere yardımcı olur benimde merak ettiğim bir konu iyi oldu sorduğunuz.

Ahmet Bey'in verdiği dökümana bakarsak kullanım şekline göre saatte 0.28(maks güç) ile 0.10 litre (min güç) arasında yaktığını görüyorsunuz. Araç içi küçük olduğu için ortalama değer 0.2 litre alırsak ve gece 8 saat çalışırsa 1.5 litre civarında mazot yakar. Aracınızın izolasyonu yok ise ve dış ortam çok soğuk ise 2 litreyi bulabilir. D2 nin termostatı var ve araç içi 22-24 C olacak şekilde ayarlanınca benim tahminim gece boyunca yakıt sarfiyatı 1 litreyi bile geçmiyor.
Ampere gelince 1 ile 3 amper arasında akım çekiyor. Ortalaması 1.5 amper * 8 =12 Ah lik enerji harcar. Akünüz tek ise ve şarjını tam tutabiliyorsa problem olmaz . Ama akünüz eski, Ah si küçük, tam şarj tutamayan bir akü ise problem olabilir. Ben 2.aküden beslediğim için hiç hesabını yapmadım. O nedenle tek akü kullananlar lamba da yakacakları için yanlarında akü jump starteri bulundurmaları faydalı olur.

sayın bartek bilgiler için teşekkür ederiz...