Efes Pilsen Spor Kulübü Kapatılacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,380

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Alkollü içkilerin tanıtımıyla ilgili yeni yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesiyle Efes Pilsen’in basketten çekileceğinin açıklanması, Türkiye Basketbol Federasyonu’nu üzdü.

Federasyon Başkanı Turgay Demirel, “Başta basketbol olmak üzere Türk spor endüstrisi bundan zarar görür” dedi. Geçen yıl da üç içki firması yelken sponsorluğundan çekilmişti.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağıyla alkollü içki markalarının reklam ve sponsorluk uygulamaları gibi konularda değişikliğe gidilmesi kulüplerin gelirlerini düşürecek.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl bu uygulama yelkene de yansımış ve yarışlara ciddi destek veren Chivas çekilmişti. Chivas’ın çekilmesi ile eş zamanlı olarak Efe Rakı ve Tekirdağ Rakı da teknelere verdiği sponsorluğu durdurmuştu.

Taslağın yürürlüğe girmesiyle Efes Pilsen Basketbol Kulübü’nün kapatılması gündeme gelecek. Bu kararın Türk basketbol endüstrisine büyük zarar vereceğini dile getiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde böyle bir olay hızla gelişmekte olan basketbol endüstrisini de engelleyecek. Efes sadece basketbolu değil futbol ve diğer spor dallarına da önemli katkı sağlıyor” dedi.

SPONSORLUK GELİRİ DÜŞER

Efes Pilsen’in ülke çapında yüzlerce gence basketbol eğitimleri verdiğini açıklayan Turgay Demirel, şu değerlendirmeyi yaptı: “Efes Pilsen sadece kulübüyle değil 40’a yakın ilde faaliyet gösteren basketbol okullarıyla da bu spor dalına önemli katkı sağlıyor.

Sadece sponsor olmak değil aynı zamanda eğitimci bir kimliğiyle de karşımıza çıkıyor. Şirket aynı zamanda futbola da destek veriyor. Efes Pilsen Türkiye Futbol Federasyonu’nun da ana sponsorları arasında yer alıyor. 4 büyük kulüp başta olmak üzere Anadolu takımlarının gelirleri de Efes sponsorluğuyla artıyor. Burada en önemli kaybı basketbol yaşar.”

NBA’E AÇILAN KAPI OLDU

Efes Pilsen Basketbol Kulübü bugüne kadar bir çok oyuncu ve koçu da dünya vitrinine taşımayı başardı.

Efes Pilsen’de, 5 şampiyonluk ve pek çok Avrupa tecrübesi yaşayan, Milli Takım antrenörlüğü de yapan Aydın Örs ve İtalyan Siena’nın başına geçen Ergin Ataman gibi başarılı koçlar bu kulüpte görev aldı. Efes Pilsen ailesinden Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Hüseyin Beşok ve Mehmet Okur gibi başarılı oyuncular da yetişti. Bugün dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında bulunun bu yıldızlar Efes Pilsen formasıyla NBA’e kadar çıkarak, Türkiye’yi bu alanda da dünyaya tanıtma fırsatı yakaladı.

İSTANBUL'DA MODA'DA DOĞDU

Türkiye’nin siyasi ve ekonomik krizlerle boğuştuğu 70’li yıllardan günümüze kadar uzanan Efes Pilsen Spor Kulübü’nün tarihi İstanbul Moda’daki bir kilisenin bahçesinde başladı.

Başkan Tuncay Özilhan ve arkadaşı Pano Natof’un, 1976 yılında 125 bin liraya satın aldığı Kadıköyspor ile kurulan yeni kulübe Efes Pilsen adı verildi. Bugün yaşanılan sıkıntının benzerini Efes Pilsen, 1980’li yılların ortalarında da yaşadı.

1980’de alkollü içecek satışına ve reklamlarına getirilen kısıtlamalar, kulübü derinden etkiledi ve takım 1985-91 yılları arasında şampiyonluktan uzak kaldı.

EFES'İN POTADAKİ 30 YILLIK ÖYKÜSÜNDEN SATIR BAŞLARI

1976 yılında Kadıköyspor devralındı ve Efes Pilsen kuruldu.
1980’li yıllarda mali kriz yaşadı.
1985-91 yılları arasında şampiyon olamadı.
1992’de Aydın Örs’ün başa geçmesiyle değişim başladı.
1996 yılında Koraç Kupası’na uzanan Efes, Türkiye’nin Avrupa’da kupa kaldıran ilk takımı oldu.
2000 yılında Avrupa Ligi’nde Final Four, heyecanını yaşayan ilk Türk takımı unvanını kazandı.
NBA’e ilk ve en çok oyuncu veren Türk takımı Efes Pilsen oldu.

Kaynak:
Hürriyet Gazetesi

Etiketler
Ynt: Efes Pilsen Spor Kulübü Kapatılacak

Tuncay Özilhan: 'Pilsen'den vazgeçeriz 'Efes' kalır

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yeni sponsorluk yönetmeliğinin yumuşatılması halinde kulübün logosundan Pilsen'i çıkarabileceklerini açıkladı.

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) hazırladığı sponsorluk yönetmeliği çıkarsa, Efes Pilsen kulübünü kapatacağız. Ancak uygulamanın yumuşatılması ve bir orta yol bulunması için biz de çaba sarfediyoruz. Gerekirse kulübün logosundan Pilsen’i çıkarabileceğimizi teklif ettik. Sadece Efes kalabilir. Uzlaşma sağlanması için çalışıyoruz” dedi.

taviz tavizi getirir.formula 1 de sigara reklamı kaldırıldı değişen olumsuz birşey varmı peki.yok.zaten kullanan tercih eden zaten biliyor aradaki farkı ve üçbeş kişi bundan zarar görecek diye neden toplumun çoğunu devre dışı bırakıyoruz ki.toplum için ne faydalıysa öyle olmalı.daha düne kadar sigara için yaygara koparanlar şimdi ne güzel oldu diyor.herşey zamanla yerine oturur.efessiz de lig yürür gider...

doruk5910' Alıntı:
taviz tavizi getirir.formula 1 de sigara reklamı kaldırıldı değişen olumsuz birşey varmı peki.yok.zaten kullanan tercih eden zaten biliyor aradaki farkı ve üçbeş kişi bundan zarar görecek diye neden toplumun çoğunu devre dışı bırakıyoruz ki.toplum için ne faydalıysa öyle olmalı.daha düne kadar sigara için yaygara koparanlar şimdi ne güzel oldu diyor.herşey zamanla yerine oturur.efessiz de lig yürür gider...
Efes pilsen 3,5 kişilik bir kulup değildir...ülkemize katkıları yetiştirdiği sporcuları göz önünde bulunursanız... formula 1 le kıyas bile yapamazsınız.
daha olumlu bir yaklaşımla bu konuyu değerlendirmeli....bu toplumu efespilsen kadar bir yürek haline getiren kaçtane spor kulubumuz var bu kuluplerin alt yapıları organisayon şekillenmeleri.. ne kadar emek alıyor bunun farkındamısınız....

yazık çok yazık umarım bir orta yol bulunur da basketbol bu ağır darbeyi almaz yıllarca bu spora verilen emekler heba olmaz

Benim çevremde Efes Pilsen basketbol takımının başarılarından etkilenip alkolik olan, Ferrari'den veya Michael Schumacher'den etkinip sigaraya başlayan bir salak yok. Efes Pilsen'in bugüne kadar Türkiye'yi tanıtarak yurda getirdiği para ve itibarı gözardı edemezler. Kim destekleyecek sporu, takımı iktidara yakın başka bir gıda grubuna sattırmaya yönelik siyasi bir girişim mi acaba sorusu aklıma geliyor ??? ??? ???

CİNCİN' Alıntı:
Benim çevremde Efes Pilsen basketbol takımının başarılarından etkilenip alkolik olan, Ferrari'den veya Michael Schumacher'den etkinip sigaraya başlayan bir salak yok.
ne güzel çevrenizde yoktur belki ama sanırım başka yerlerde vardır.neden bukadar hiddetleniyorsunuz bu alkol ve sigara yasaklarına onu anlamış değilim.birileri birilerinin oyuncağı oldu diye sanırım benim üzülmem gerekmiyor.merak etmeyiniz içiboş sporun da neler kattığını görüyoruz ülkemize.gazetelerin 2. sayfaları ve magazinel basını takip edenler bilirler herhalde.gerçek anlamda spor yapan sporcular hak ettiği değeri nekadar alıyor peki.kenan sofuoğlu dünya şampiyonu oldu kaç kişinin haberi var peki? yazacak çok şey var aslında ama neyseeeeee anlayacak olanlar anlar

doruk5910' Alıntı:
ne güzel çevrenizde yoktur belki ama sanırım başka yerlerde vardır.neden bukadar hiddetleniyorsunuz bu alkol ve sigara yasaklarına onu anlamış değilim.birileri birilerinin oyuncağı oldu diye sanırım benim üzülmem gerekmiyor.merak etmeyiniz içiboş sporun da neler kattığını görüyoruz ülkemize.gazetelerin 2. sayfaları ve magazinel basını takip edenler bilirler herhalde.gerçek anlamda spor yapan sporcular hak ettiği değeri nekadar alıyor peki.kenan sofuoğlu dünya şampiyonu oldu kaç kişinin haberi var peki? yazacak çok şey var aslında ama neyseeeeee anlayacak olanlar anlar
Öncelikle HER yasak beni hiddetlendiriyor. Sigara içmeyen birisi olduğum ve sigara içilmeyen ortamları tercih ettiğim halde sigara içme yasağı da beni hiddetlendiriiyor. Az gelişmiş (ekonomi anlamında değil, eğitim ve kültür anlamında bahsediyorum) toplumlar yasaklarla yönetilir, gelişmiş toplumlar kendi kendisini yönetir.
Kenan Sofuoğlunun başarıları ile de gurur duyuyoruz ve sportmenliğine saygı duyuyoruz. yoklukların içinden çıkmış ve sıfırdan kendisini zirveye taşımış bir sporcudur. Ama ülkede motorsporlarına olan ilgi ortada maalesef. Böyle bir ülkede motorsporlarında başarılı olan bir sporcu ne kadar takdir edilir ki zaten. Konunun başka bir nedeni olduğunu düşünmüyorum.

doruk5910' Alıntı:

Efes pilsen basketbolunu biraz arastırında. kendi yazdıklarını daha iyi yorumlarsınız....
...önemli olan böyle bir basketbol kurumunun devam etmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması..

doruk5910' Alıntı:

Bu kadar cahilce yorumlar yapabilme cesaretinize hep hayran kaldım Özay bey yada bahcivankurt mu diyelim?. Formula 1'de sponsor desteğinin kaldırılmasıyla değişen birşey olmadığına, okuduğunuz spor ekonomisi tahsilinizden sonra mı kanaat getirdiniz yoksa kahvehane köşelerinde yapılan yorumlardan mı? Efes Pilsen'siz de lig yürür demenize ise hiç birşey diyemiyor, sizi Allaha havale ediyorum... Efes Pilsen'e de gerek yok, Efes'e de gerek yok, spora lüzum yok, kültürdü eğitimdi birikimdi hepsi yalan zaten... Bir milletin başına ne geliyorsa sizin gibi vurdum duymaz insanlarından geliyor ve malesef cezasını milletin tümü çekiyor...

Efes pilsenin bazı basarılarını yazmak istedim....
*12 lig sampiyonluğu
*6 türkiye kupası
*6 cumhurbaskanlığı kupası
*1996 koraç kupası
*avrupa 2.liği...
Aklıma gelmeyen yüzlerce basarı var bu kulüpte...
o yanlış yorumlar sporla, bilimle, kendini çok uzak tutan spor sosyolojisinin ne olduğunun farkına varmayanların yorumudur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,125
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler