Ynt: Efsane İle 2013 Ağustosunda İsviçre İtalya Almanya Avusturya Slovenya Turu
Bu kılıçlar ucun ve şovalyelerin kullandığı kılıçlarmış fakat bunları şovalye savurduğunda ikinci hamleye hazırlanması zor olduğundan ıskalarsa hafif zırhlı bir asker kendisine zarar verebiliyormuş ama kılıç ağır olduğundan ağır hasar veriyormuş.Romalılar ise başarılarını küçük yani kısa kılıçlara borçlularmış.Çünkü bunlar kullanımda serilik ve hemen ikinci hamleye hazır olmaya olanak sağlıyormuş bir de ters bir darbede elden çıkması zor oluyormuş.
Müzenin bir katında ünlü çarpışmaların minyatürlerini büyük emekle yapmışlar ben de bunları elimden geldiğince çektim.Ama hangisi hangi savaştır bilemiyorum.İlginç olduğundan paylaşmak isterim
Bu odada soğuk savaş yıllarında gizli servislerin kullandığı tehcizatlar sergileniyordu ama foto çekmek yasaktı.Küçük fotoğraf makineleri,ayakkabı topuğunda saklanan resim negatifleri,değişik şekillerde silahlar vardı
Üniversiteye girdiğimde babam motorsikleti bana yasaklamıştı.M harfini bile ağzıma alamıyordum.Yaptığım kazalardan dolayı.Ben de iki sene para biriktirdim.Ve resimdeki motorun aynısında aldım.Tabi çok dökük halde idi ama üniversite hayatım boyunca bu emektarla okula gidip geldim tabi ailemden gizli yazları da marmaris bodrum turları yaptım.Askere giderken sattım.O kadar pişmanım ki şimdi sattığıma.Adamlar müzeye koymuş
Mahzen de de toplar sergileniyor.Mutlaka içimizde askerliğini topçu olarak yapanlar vardır.Annem baya soğuk olduğundan mızmızlardı 'oğlum üşüdüm burası çok soğuk' diye.Ben de 'eşim olsan seni boşardım Goncanım uyumsuzluk yapma' dedim.Küstü bana bunun da faturası akşama şarap eşliğinde güzel bir yemek ısmarlamak ve bir elbise almak olarak yansıdı.Allahtan euro şimdiki gibi 3.00 civarı değildi