Ege Üniversitesi Havacılık Kolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,439

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
ege.jpg

EHAVK

Ege Üniversitesi Havacılık Kolu Yamaç Paraşütü Takımı ( EHAVK ) 1992 yılında, eğitimini BHPA (British Hangliding and Paragliding Association) den alan M. Can GÜL tarafından Ege Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren Ege Üniversitesi öğrencilerine yamaç paraşütü eğitimi verilmektedir

EHAVK 'ın verdiği eğitim, yıllık bir eğitim olup okulun her iki dönemini de kapsamaktadır. Her yıl güz dönemi başında belirlenen kayıt tarihleri arasında (ekim ayı boyunca) kayıt yaptıran Ege Üniversitesi öğrencileri o yıl teorik eğitim almaya hak kazanırlar.

EHAVK'ta Yamaç Paraşütü Eğitimine Verilen Önem

Basında çıkan kötü haberlere karşın yamaç paraşütü aslında güvenli bir spordur, hatta yapılan istatistiklere göre futbol, basketbol gibi daha tehlikesiz görünen sporlarda bile sakatlıklar yamaç paraşütüne oranla oldukça fazladır. Bilinçli yapıldıkça tehlikenin olmadığını, kazaların da aşırı özgüven ve dikkatsizlik sonucu olduğunu bilen kolumuz, eğitimlerde gösterdiği ciddiyet sayesinde günümüze kadar hiçbir sorun yaşamamıştır. EHAVK, Ege Üniversitesi adını taşıdığının bilincinde, çalışmalarına büyük bir özenle devam etmektedir. Yorucu, uzun ve disiplinli bir eğitim sonrasında ilk uçuşlarını (telsiz komutları eşliğinde) başarıyla gerçekleştiren öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdir.

Verdiğimiz eğitimin yanı sıra kullandığımız malzemelerin kalitesine ve güvenilirliğine de özen gösterilmektedir. Örneğin uçuşlarımızda kullanılan malzemeler, uçuş öncesi ve sonrasında özenle kontrol edilir. Bölgenin meteorolojik verileri alınıp, havanın güvenli uçuşa uygun olup olmadığı araştırılır. Tüm şartlar olumlu olduğu takdirde ise uçuş çalışmalarımız başlar.

İşte EHAVK saydığımız faktörlerin getirisiyle gerek dışarda gerekse üniversite içinde etkin topluluklar arasında kendi yerini almıştır...

Nasıl katılırsınız?

Ege Üniversitesi Havacılık Kolu'na katılabilmeniz için öncelikle Ege Üniversitesi öğrencisi olmanız gerekiyor. Kol, her öğretim yılının başında o yıl katılacak öğrenciler için kayıt tarihlerini duyurur. Bu süre içinde E.Ü Öğrenci Toplulukları Merkezi , Çim Saha yanındaki kol odasına gelerek kayıtlarını yaptıran öğrenciler, teorik derslere gelecekleri haftanın bir gününü seçip Kasım-Aralık aylarında haftada bir akşamüstü veya ikinci öğretim öğrencileri için öğleden sonra olmak üzere teorik derslere katılırlar. Başvuru sayısının çok olması halinde Ocak sonu-Şubat başında yapılan teorik ve pratik (çim sahada paraşütü kuşanıp) eleme sınavlarıyla o yılki paraşüt sayısına uygun sayıda öğrenci eğitimlerine devam edilmek üzere seçilir. Haftasonları yapılan pratik eğitimler, Kemalpaşa'nın kuzeyinde kalan Akalan'daki yer çalışmalarıyla başlar. Öğrenciler İzmir ve çevresindeki alçak irtifalarda uçuşlarını gerçekleştirirler. Burada yeterli uçuş eğitimi alan öğrencileri son ve heyecanlı aşama beklemektedir: Mayıs'taki Ölüdeniz kampı ve 1700 m.lik Babadağ!!!

Haftasonu gezilerine - kamplara katılım ve uçmayı eğitim almadan tandem (İki kişilik paraşüttür. Önde yolcu ve arkada pilottan oluşur.) uçuşlarında tatmak için iletişim adresimiz:

ehavk(at)mail.ege.edu.tr
egehavk(at)yahoo.com

EHAVK Topluluk Odası: E.Ü. Bornova Kampüsü Öğrenci Toplulukları Merkezi ( Çim saha yanı ). Her zaman uğrayıp bilgi alabilirsiniz :smiley: İlginizi bekliyoruz...

http://bornova.ege.edu.tr/~ehavk/

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR