Ekli linkteki 3 Kapı, 3.0 V6 Pajero Hakkında Bilgi Talebi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,017
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Ekli linkteki 3 Kapı, 3.0 V6 Pajero Hakkında Bilgi Talebi

aytaç' Alıntı:
Herkese selamlar. İnternette dolaşırken bu siteyi buldum. Aslında bulmadım. Zaten biliyordum Türkiye' de ki bir çok insan gibi. Ancak uzun zamandır da aktif olmuyordum. Yazılanları okuyunca ne kadar haklı olduğumu da görüyorum. 2007 den beri bu siteye üyeyim(inanmayan profilime baksın: kurnazım ya, belki sizleri kandırıyorum dur !!!!)Önceden bu sitedeki insan ların diyaloğundan büyük keyif alırdım. İnce esprileriyle ünlü Umut Çelikel ve Naci Kaptan, beyefendiliğiyle aklımda yer etmiş Reha Bey ve Nadir Bey' ler (eskiler yanlış anlamasın hesi beyefendi insanlardı) ve şu anda ne yazık ki aklıma gelmeyen nice insan(kusuruma bakmasınlar)................Aslında cevap vermeyecektim, böyle durumlarda genelde tarzım budur.( Yine inanmazsanız iletilerime bakarsanız Land Rover ile ilgili bir espri yapmıştım bir zamanlar, Land Rover ile dalga geçen bir şeyler söylemiştim, çok mesaj yazdığı için olacak herhalde, kendini sitenin, hatta internetin sahibi zanneden bir şahıs söylediğim lafa kıçını açan bir çocuk animasyonuyla cevap vermişti ((Avatarımdaki parlak sarı LRDefender'a bakmadan)) Sonra espriyi Kocaeli taraflarından diş hekimi Önder bey anlayıp diğerlerini uyarınca ses seda kesildi. Bense kıçını açan beyefendiye '' İnternette kıçını açma, üşütürsün'' diyebilecekken dememiştim. Şimdi de aynı şeyi yapacağım ve ''Yengeni amcanı karıştırma bu işlere'' demeyeceğim. Ancak görüyorum ki kurnazlığımızdan başlamışsınız olaya anam'dan çıkmayasınız diye küçük bir mesaj yazayım istedimKi evde sınırsız interneti olan bir çok insan olduğunu anlayın. Dünya küçük bir köydür, globalleşme vs.... Şahıs şahıs herkesi muhatap alarak tek tek cevap vermeyeceğim............Herşeye bir cevabım olmasına rağmen.......... Aracın Giresun'un küçük bir ilçesinde olmasına bakarak beni küçük kasaba kurnazı zannetmiş olabilirsiniz. O mesafeden öyle görünüyor olabilir.... Sadece Konunun birinci muhatabı olduğu için beni arayan beyefendiye bir iki şey söyleyeyim........ Aracın şasi numarasını siz istemediniz, motor orijinal mi diye sorunca vermeyi ben teklif ettim size.... İkincisi: Sizi özellikle uyardım lastkler konusunda fiyatı neden HENÜZ değiştirmediğimi bunu arabanın çok müşterisi varmış gibi göstermek amacıyla yapmadığımı bunu yanlış anlamamanızı istediğimi ağzımla ben söyledim. Açıklama yaptığım için mi kabahatliyim??? Fiyat böyle nedeni yok işine gelirse deyip kestirip atsaydım daha mı iyiydi??? Ayrıca aynı gün yine Ankara'dan bir başkası aracılığı ile biri daha aradı siz o kişimisiniz dediğimde cevap vermediniz başka bir soru sordunuz konu arada kaynadı gitti. (Hala bilmiyorum o kişimisiniz). O kişi değilseniz arabanın ne kadar çok talep gördüğünü düşündürmek için söylediğimi zannediyorsunuz eminim. Aynı veya benzer arabadan daha uygun fiyata bulabilen varsa gitsin onu alsın neden daha fazla ara veresiniz ki.... Lastikleri alırım dediğimi veya pazarlık yapmayışımı (tavır dediğiniz bu oluyor herhalde Yoksa ben size incitecek sinirlendirecek birşey söylemedim beyefendi diye hitap ettim halada ediyorum) beğenmemiş olmanızı beni şöyle veya böyle görmeniz de zerre kadar umrumda değil. Son olarak arabadan hiç rahatsız değilim. Hem de hiç.... Değişik arabaları kullanmaktan hoşlanırım. Fiyatını bulduğum zaman satarım. Parça ve mekanik bilgi desteğini de İLFER OTO' nun sahibi İLYAS ustadan alırım (ve Yılmaz Usta)Çok beyefendi insanlardır ikisi de.... Onlara da buradan selamlar....
Selam,

Öncelikle ben ne görürsem onu söylerim.

Siz bu ilanın fiyatını defalarca kere değiştirdiniz ve aracı farklı farklı resimler ile listelediniz.

Daha öncede yayınladığınız ilanlarda devamlı ''pazarlık yok, fiyat zaten uygun, takas için aramayın sormayın, şöyle olmaz, böyle olmaz vs. vs. tarzı yazılar yazıyordunuz halada yazıyorsunuz zaten.

Kısacası tok satıcı rolü oynayarak aracı yüksek fiyata satmak istiyorsunuz.

Bende buna kurnazlık diyorum kusura bakmayın. (Bu arada anaydı bacaydı karıştırmadık bu söz size ait sizde kalsın.)

İlyas abide, kardeşi Yılmaz abide yakınen tanıdığım, daha doğrusu birlikte gezilere gittiğim yeyip içtiğim yani dostum olan insanlardır.

Tekrardan söylüyorum ve sözümün arkasındayım;

Siz aracı olduğundan yüksek satmaya çalışan bir kurnazsınız.

Saygılar ..

Etiketler

Arkadaşlar,
yazışmaları hakikaten üzülerek okudum.. İzin verirseniz nedenlerini paylaşmak istiyorum

1) internet ortamında yazdıklarımıza, ifadelerimize dikkat etmeliyiz. Zira, karşılıklı konuşurken kullanmayacağımız ifadeleri kullanabiliyoruz, amacını aşan ifadeler olabiliyor.

2) ticaret söz konusu olduğu zaman da , "daha da" dikkatli olmalı.. Zira, tanımadığımız kişi, "görmediğimiz ürün" ve "olası bilgiler" ışığında hareket ettiğimiz için yanılıyor olabiliriz .. ki, bir arkadaşımız bunu zaten belirtmiş

3) Hele, hele bir ürün için "fikir" sorulduğun da, daha da dikkat etmek gerekir. Zira, bu yorumları herkes okuyor.. O yüzden belki de "özel mesaj" atmak doğru olabilir. Düşünsenize, bir mağazada alışveriş sırasında biri ortaya bağırıyor "bu yoğurt ekşi !".. ama herkesin tad anlayışı farklı.. olsa olsa, fikrimizi soranın kulağına fısıldarız.. değil mi?

4) Ve de, tanımadığımız bir kişinin "kişiliği" ile ilgili yorum yapmamak bence en güzeli..

Sonuç olarak, lütfen mesajlarımız da biraz daha dikkatli olalım.. Örf ve adetlerimiz zaten bunu "tembihliyor" bizlere.. Hiç tanımasam da satıcısına da , alıcısına da hayırlı olmasını dilerim.. herkese iyi günler, reha

Teşekkürler Reha Bey. Herkes arabamı (bilgisi elverdiği ölçüde) beğenebilir veya beğenmez. Karakterimi ve buna bağlı davranışlarımı da eleştirebilir(yasal sınırlar içinde). Nitekim beni arayan beyefendi beğenmemiş tavrımı, olabilir... Ama hiçkimse bana ve hiç kimseye kabul etmediği sıfatlar sarfedemezler. Ederlerse aynı şeyleri bir kez de hakim beye tekrarlarlar. Bu araba, çıkma parçasına yenisinin iki katı fiyat isteyenlerde olsaydı eminim ki çok daha ucuz satarlardı. :D ( Aytaç)

Değerli Dostlar,
Bu güzel forumda böyle karışık bir ortam yaratılmasına sebep oldugum için açıkcası pişman oldum diyebilirim.
Sonuçta hepimiz insanız ve yüz yüze görüşmediğimiz için bazı anlatılmak isenen konuları yanlış anlayıp yanlış yorumlayabiliyoruz. Ben en azından bu sekilde düşünüyorum. Su kısacik dünyada bir birimizi kırmaya ve üzmemeli gayret edelim.
Her zaman için kurguna yavrusu sahin görünür derler. Bu mantıklarda her satıcının mutlaka bir alicisi olacaktır.
Lütfen konuyu daha fazla uzatmadan, başlığı açan üye olarak, konunun burada kapanmasını rica ediyorum.
Alıcısına da satıcısına da hayırlı uğurlu olsun.
Saygılarımla,

Burak

aras' Alıntı:
Teşekkürler Reha Bey. Herkes arabamı (bilgisi elverdiği ölçüde) beğenebilir veya beğenmez. Karakterimi ve buna bağlı davranışlarımı da eleştirebilir(yasal sınırlar içinde). Nitekim beni arayan beyefendi beğenmemiş tavrımı, olabilir... Ama hiçkimse bana ve hiç kimseye kabul etmediği sıfatlar sarfedemezler. Ederlerse aynı şeyleri bir kez de hakim beye tekrarlarlar. Bu araba, çıkma parçasına yenisinin iki katı fiyat isteyenlerde olsaydı eminim ki çok daha ucuz satarlardı. :D ( Aytaç)

Ben malum ilanda yaptıklarınızdan dolayı halen kurnazsınız diyorum.Hakkımda suç duyurusunda bulunmaktada serbestsiniz. :smiley:

Fantastic Light' Alıntı:
Ben malum ilanda yaptıklarınızdan dolayı halen kurnazsınız diyorum.Hakkımda suç duyurusunda bulunmaktada serbestsiniz. :smiley:
Turgay bey,
lütfen konuyu ve tatsızlığı daha fazla uzatmayın. Konuyu oldukça açık ve net bir şekilde özetlediğimi düşünüyorum. zira, bu hepimizi üzüyor ve yıpratıyor. iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Turgay bey,
lütfen konuyu ve tatsızlığı daha fazla uzatmayın. Konuyu oldukça açık ve net bir şekilde özetlediğimi düşünüyorum. zira, bu hepimizi üzüyor ve yıpratıyor. iyi günler dilerim, reha
Reha bey,

Aynı hassasiyeti şahsıma söylenen ''Ederlerse aynı şeyleri bir kez de hakim beye tekrarlarlar.'' sözleri ve/veya bundan sonra sarfedilecek sözler için göstermenizi beklerdim/beklerim.

Saygılar ..

Fantastic Light' Alıntı:
Reha bey,

Aynı hassasiyeti şahsıma söylenen ''Ederlerse aynı şeyleri bir kez de hakim beye tekrarlarlar.'' sözleri ve/veya bundan sonra sarfedilecek sözler için göstermenizi beklerdim/beklerim.

Saygılar ..
Turgay bey
bir kişiye "hoş olmayan" ve kırıcı bir kelime kullandınız. Bu kişi de "rahatsız" olduğunu ve tekrarı durumunda "hakkını arayacağını" söylüyor? burada ben ters bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak,"elimden gelen" aynı hassasiyeti gösterdim ve göstereceğim..Konuyu açan arkadaşımız da soruyu sorduğuna soracağına pişman oldu zaten. reha

''Kurnaz' kelimesi hoş olmayan ve kırıcı bir kelime ise haklısınız.

Hakkını arama hususunda ise önceki mesajda dediğim gibi her daim özgürdür kendileri.

Saygılar ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR