El Chorro Yürüyüş Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,222

MK51

Zirve
Yer
Istanbul
Toprağa sağlam basan "dört teker" üzerindeki gezilerimizin kıymetini bilin ...
En azından "yükseklik korkusu olan" benim için öyle ...

Dağcılara, tırmananlara, yükseklerde gezinenlere ve diğer tüm "korkusuzlar"a kolay gelsin, yolları hep açık olsun ...

http://brightcove.tv/title.jsp?title=1438490562

http://brightcove.tv:80/title.jsp?title=1438490562

Etiketler

Ynt: El Chorro Yürüyüş Yolu

Adamın zaman zaman o demir profil üzerindeki yürüyüşü esnasında şaşırmadım dersem yalan olur.
Kullandığı kamera sabitleme ekipmanı ile iyi denge yaptı!

Seyrederken bile içim bir tuhaf oldu. :eek: Bazı yerlerde gözümü kapattım yav :(

Merak ettiğim o sarp kayalara o merdivenleri kim ne için nasıl yapmış ? Turizm amaçlı ise bravo :smiley:

bana göre işin ilginç yanı kameranın gezginin elinde oluşu ve hiç bir emniyete gereksinim duymadan profil üzerinde yürümesi.
Görselde 1 karede bile eller gözükmüyor buda kameranın elde olduğu kanısını güçlendirir.
Gezginimizin gölgesine bakarsak kamerayı sabitleyici bir kask yada ayrı bir aparat'a da raslanmıyor.
Bu da ellerin serbest olmadığı konusunda ayrı bir nokta.
Duvara döşenmiş sabit hatta eller serbest olmadığı için karabinle girmek te sorun olacağı için,
bence abi kesin Türk:smiley:

İspanya'nin Makinodromo tirmanis bolgesine ulasim icin kullanilan,
1901 de insa edilmis, dehset bir ucurumun kenari, yikik dokuk
bir gecit varmis. Buranin gecisini kayit etmisler; izlerken insanin
tuyleri urperiyor ama manzara muhtesem.

ıhlara vadisini yukarıdan izledikten sonra yaklaşık 1 ay kabus görmüştüm. muhtemelen 1 ay daha uykusuz kalacağım. (yükseklik korkusunun çözümü var mı? megaloman olsam düzelir mi?) bu güzel görüntüler için teşekkür ederim.

Hemen ufak çaplı bi araştırma yaptım ;)

Yer Ispanya'da. Iscilerin selaleler arasinda malzeme tasimalarini kolaylastirmak icin yapilmis bir yol. Vakit kazanmalari acisindan olsa gerek. Yapimi 1901'de baslamis, 1905'te bitmis ve 4 yil surmus. Nehrin 200 m. yukarisinda bulunuyor. Yolun genisligi 1 m. 1999 ve 2000 senelerinde yasanan 2 kazada 4 kisi hayatini kaybetmis. Hukumet bu patikanin girislerini kapatmasina ragmen maceraci turistler bir yolunu bulup giriyorlarmis.

Bu yürüme yolu El Chorro’da bulunan ünlü dağ tırmanış yeri olan makinodromo ‘ya ulaşım yolu olarakta kullanılıyormuş.

Yerel hukumet 2006'da restorasyon yapmak icin 7 milyon Euro'luk maliyet cikarmis.

1 mt. genişlik işçilerin malzeme taşıması için dar sayılır. ama böyle bir coğrafyada çift şeritli yol yapmak da hayli zor olur. ( kandilli/zonguldak'ta kömür madeninde ben boş halde yürüyemezken -bir kaç kez başımı çarptım- işçiler omuzlarındaki 4-5 mt.lik direklerle kaldırımda yürür gibi yürüyorlardı.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,953
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR