El Telsizleri ve CB' ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafa coskun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,483
Ynt: El Telsizleri ve CB' ler

"COBRA ( ASELSAN ) yeni digital versiyonlarında çok ucuza kaçtığı için ben beğenmiyorum" Ali Aksoy

Kaliteli telsizler uygun fiyata aselsan yaparsa olur.

Aselsan telsiz digitalde diğerleri lambalımı :smiley:

Voxun offroad için uygun olacağını düşünmüyorum.Motor gürültüsü telsizin vox özelliğini çalıştırabilir.Konvoya bolca motor gürültüsü ve araç içi sohbetinizi dinletirsiniz. :smiley:

Kullanım kılavuzunuz Türkçe ise üç harflilerde mana aramanıza gerek yoktur.

[attachment=1]

cbmotor.jpg

Etiketler

umutkaptan' Alıntı:
"COBRA ( ASELSAN ) yeni digital versiyonlarında çok ucuza kaçtığı için ben beğenmiyorum" Ali Aksoy

Kaliteli telsizler uygun fiyata aselsan yaparsa olur.

Amerikalilarin dedigi gibi Magic Word yani sihirli kelime

Aselsan yaparsa sonuna kadar ama Cobranin cok eski bir teknoloji ile yaptigi cihazi getirirse o zaman Aselsan i-ihh. Zaten cihazlarin gelisi bir hadise oldu gemi batti sigortadan para alindi tekrar getirildi simdi de stoklarda yatiyor. 5000 tane cihazi kim alacak merak ediyorum. President gibi bir marka satislar dusuk diye Turkiye'den cekildi Cobra ne yapacak acaba ?

sayın s40euro ;
Cobra 19 un çok eski bir teknoloji olduğunu bana biraz açıklarmısınız?

Ben 91 defender kullanıyorum teknolojiside 70li yıllardan kalmadır sanırım.Bundan da eskimidir yani?

Birde gemi batarken siz ordamıydınız?

umutkaptan' Alıntı:
sayın s40euro ;
Cobra 19 un çok eski bir teknoloji olduğunu bana biraz açıklarmısınız?

Ben 91 defender kullanıyorum teknolojiside 70li yıllardan kalmadır sanırım.Bundan da eskimidir yani?

Birde gemi batarken siz ordamıydınız?

:D :D :D

Zaten söylenecekler söylenmiş benim pek ekleme yapmama gerek yok aslında. Ama kaygınız CB telsizi taşımak, mobil telsiz yüküne girmemekse bildiğim kadarıyla el telsizi (handheld) şeklinde CB (27 mHZ) telsizler mevcut. Selamlar...
Mesela bu telsiz ile sorunsuz görüşebilirsiniz;
Midland-ALAN-42-Multi-Halk-Bandi-CB-El-Telsizi__34392469_0.jpg

cb telsizleri endüşügü 26mhz den en yükseyide 32 mhz kadardır bunlara president jakson linkon süperstar 3500 gibi üstbantlı dedigimiz telsizler girebilir yani anlıçanız a-b-c-d-e-f- bandları olması gerek normalde c bandında konuşuyoruz 27 mhz denk geliyor pmr dedigimiz telsizler 446.00 mhz le 447 mhz arasında calışıyor bir cb telsiziyle pmrye veya pmr le cb telsizine girmek mümkün degil

başlık biraz eski ama güncelliğini koruduğu için yazmak istedim,

frekans, mhz., marka, model, fiyat vs. detaylara girmeden ve kafa karıştırmadan,

- eğer elinizde analog (yeni nesil digital olmayan) bir CB cihaz var ise
- yeni CB alacaklar imkanları olurda analog bir ürün alabilirlerse
- elinizde bir çift de PMR var ise
- CB üzerine yapacağınız ya da yaptıracağınız bir kaç ilave ile, bu CB ve elinizdeki PMR ları (PMR sayısı önemli değil on tane de olabilir) konuşturabilirsiniz, yakınınızda olup elinde PMR olan diğerleri de dinleyip konuşabilirler,
- konuşma mesafesi açık alanda 2km olur (bu mesafe marka, model, anten tipi, kapasite, hava koşulları vs. değişkenlere göre farklılık gösterebilir)

sonuca ulaşmak için çözümü, tüccar-satıcı olmakla beraber, amatör-gönüllü özelliklerini de barındıran biri ya da birilerinden isterseniz faydalı olacaktır, araştırıldığında başarılı örneklerini görebilirsiniz, araç dışı kısa mesafeli günübirlik kullanımlar için,
alıp aracınıza taktığınız CB telsize ilave olarak, CB el tesiz ya da telsizlerine o kadar para vermek çok da mantıklı değil.

bence tabii ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR