KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Bu jeep'in özgür ruhunu yansıtıyor bence, disiplinsizliği değil Disiplin sadece şekille olmaz. Yoksa bak Tofaş fabrikasında herkes tulumla çalışıyor ama ürün ortada
Özgür ruhu olduğuna şüpem yok bilenler bilir yeni doğmuş danalar ilkdefa dışarı çıkınca atlayıp zıplarlar hiç mudahale etmeye gerek yoktur nasıl olsa nefesi hemen kesilecektir
Geçenlerde bir arkadaş anlattı japonyaya gitmişler. Hitachi iş makinesi fabrikasına gezmeye. Çok ilginç bir tespit yaptı. Fabrikada çalışan bir işçi ile konuşmuşmuşlar. 18 yıldır o fabrikada çalışıyormuş ve tek görevi levyelerin altındaki hortum bağlantılarını yapmakmış. 18 yıldan beri aynı işi yapıyormuş. Fabrikada çalışan işçilerin büyük bölümü uzun yıllardan beri aynı işi basit işi yapıyorlarmış. Kimisi hortum takıyor kimisi bilya bağlıyor böyle. Adama sorduklarında bu motor kaç beygir diye kimse bilmiyormuş. Herkes yaptığı işi biliyor. Hortum böyle takılır başka birşey bilmem diyormuş. Birde bizim Türk ustalarına sorun fabrikada çalışanlara. Size üretim bandından , caddede gezen modifiye araçlara kadar herşeyini bütün incelikleri ile anlatır. Acaba bizim millet daha mı zeki, yoksa japonlar daha mı çalışkan ???
Göktüğ ilk defa aynı fikirdeyiz bende bir örnek vereyim
geçenlerde krızden dolayı çalıştığı fabrika kapanan abim yeni bir fabrikaya işe gildi gireli daha 2 hafta falan oldu sordum fabrika ne iş yapıyor diye bana nerdedeyse bütün makinelerin ne iş yaptıgının ne çeşit ürünler çıkardıgını ürünlerin ne aşamadan geçtiğini anlattı
Bizdeki asıl yanlış olan işi ehline vermemek o yüzden çok gerideyiz kiminde 30yıl kimşnden 50yıl
Abi ne güzel ya seninle aynı fikirde olmak.. Şu dana hikayesini anlatmasan daha güzel aynı fikirde olacaktık ;D Zaten dana denince aklıma önce dana44 geliyor.
Arkadaşlar kesinlikle herkez bildiği işi yapmalı ve yaptığı işte uzmanlaşmalı ancak işin geneli için de fikir sahibi olmanın bir sakıncası da yok tabiki....