Emeklilikten Sonra Başlayan Macera

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,212
Ynt: Emeklilikten Sonra Başlayan Macera

hiç bilmediğim ama hep merak ettiğim bir konu deniz ve tekneler ... emeğinize sağlık harika olmuş, paylaşım için teşekkürler

Etiketler

İmalatını değil Boyasını bile kendimiz yapabilsek süper olur busene astar ve zehirli boya işçiliğine 800 tl verdim. Esasında o paraya komprasör ve Boya tabancası alınır. Buarada 27.000 avro biraz fazla geldi Ben 2004 larson 274 cabrio yu yaklaşık o civarlara aldım

İlgi ile okudum,Emekliliğinizi keyifli bir uğraşla geçirebildiğiniz için size imrenmedim desem yalan olur. :smiley:

Elinizden iş gelmesi, elinden iş gelen yıllık dostlarla bir arada çalışabilmeniz,ve bu çalışmayıda mangallarla süsleyerek hayattan zevk alabilmeniz ise daha daha bir imrendirici. Bizlerin emekliliğide böyle geçer inşallah.

Tekrar tebrikler ve tüm ekibe baki selamlar.

Biraz gecikmekle beraber nihayet sona doğru yaklaşıyoruz.Şu an kamara yarleşti,davlumbaz takılacak,zehirli boya ve fleto boyandı.Haftaya ahşap işleri tamamlanarak verniklemeye başlarız inşaalah.[[attachment=1]

IMG_0552.jpg

Şahsen;bana epey yabancı olan bir konuyu ilgi ile okuyup fotoğraflarınızı izledim..
Kolaylıklar dilerim..

lise yıllarından beri hep teknem oldu hem adalarda yüzerek hem balık tutarak 99 yılına kadar geldik 99 yılından itibaren fenerbahçeden tuzlaya kadar belediyenin yaptığı tüm barınaklar dernek adı altında mafya vari insanların eline geçti ve istedikleri ücretler ev kirası niteliğinde olduğu için bana rantabl gelmedi ve teknemi satarak çok sevdiğim denizden uzak yaşamaya başladım.
Emekliliğime 3 yılın kaldığı şu günlerde tekne deniz hastalığım nüksediyor ancak yıllık 2500 tl ye varan barınak haracını vermek hiç işime gelmiyor belediyenin bu işe çözüm üretmesi gerekir sırf tekne sevdam yüzünden istanbulu terk edip küçük bir sahil kasabasına bile yerleşmeyi düşünüyorum,denizciliğe ilgi duyan arkadaşlara tekne almadan önce demirleyecekleri yeri bulmalarını ve maliyet hesabı yapmalarını öneririm

önceki yazımı düzeltiyorum,barınak haracını 2500 tl olarak yanlış yazmışım bu fiyat ayvalık cundada sorduğumda aldığım fiyat istanbulda 7500 tlyi buluyor

İst.Belediyesi İspakları denize kaydırıyor galiba yakında boğaz ve marmarada müsait koyları liman haline getirecekler

belediyenin bu alanlara sahip çıkması süper olur makul ücretler birçok kişiyi denize çeker vede verdiğimiz paranın çapulculara değil devletimize gittiğini biliriz inşallah olurda tekrar denize döneriz.

istanbul b.ş. belediye bilgi edimeye başvurdum mendireklerin isparka devri için halktan istek olursa yapılr cevabı geldi herkesi belediyeye dilekçe yazmaya çağırıyorum.

Geç farketmiş olsamda ilgiyle okudum, keyif aldım.Tekne imalatı ile alakalı epey hevesim vardı on yıl kadar önce allahın bozkırında.Kim bilir belki birgün kısmet olur.Sevgiyle, saygıyla.

Sayın rast...
Yaptığınız işleri görünce sizi kıskanmamak elde değil.
Herşey sevgiyle ve tutkuyla oluyor.Teknenizin tırın üzerinde Bulgaristana giderken çekilmiş resmini görünce hüzünlenmedim desem yalan olur.
Benim de hep hayalimdir kendi teknemi yapmak.Hatta bi ara nette harıl harıl tekne planları arıyordum.Gözümü korkutan kısmı ise fiberyapım kısmı.
Çünki fiber elyaf v.b malzemeler ile çalışma bana oldukca yabancı bir konu.Aslında yerim de müsait ama dediğim gibi biraz cesaret eksikliği galiba bizimkisi.
Belkide biraz çıraklık yapmamız lazım yanınızda :smiley:
Cesaretinizi ve tutkunuzu takdir ediyor ve şapka çıkarıyorum.
Yeni projelerinizi bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.