Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetvadi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,180

Etiketler

Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Bende çeşitli güzergahlardan Erciyes zirvesine çıkmış biri olarak makul bir yüksekliğe kadar 4*4 araç veya paletli araçlarla gidilebilir ama zirveye kadar gitmenin mümkün olmadığını düşünüyorum.
 

Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Bayburt-Trabzon arası Soğanlı Dağı geçidi:3.050 metre
Erzurum/Palandöken-Büyük Ejder Zirvesi:3.176 metre

Buralara standart (LPG'li) Niva ile çıktım indim, geçtim ama kötü-satabilize de olsa yol vardı... bir de yazdı kışın olmaz! yada çok çok zor...

Üstteki Niva Marsh (200 HP) gibi yada özel-paletli bir araçla şartlar zorlanarak çıkılabilir diye düşünüyorum;
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=511.0
 

Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

çok güzel bir fikir ben jeep le çıkamam am a bisikletle çıkacağıma inanıyorum imkansız diye bir şey yoktur
 



Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Bisikletle çıkılacak yer değil jip olabilir ama earttan biraz daha araştırırsanız belkii eski bir yol vardır daha önceleri tırmanış yapılırken en müsadeli yolu bulabilmek için.
 

Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Arkadaşlar daha önce Antalya daki tahtalı dağına bisikletle çıkılmıştı Erciyese de çıkılabilir ancak en son nokta sütdonduran ve buzulun altı diye düşünüyorum klasik rota ise uygun değil.
 


Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Tabiki bisikletle herkes çıkar, bisikleti sırt çantasına bağlayıp sırtına alıp yürümeye başlanırsa tabiki bisikletle çıkılmış olur..
 

Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Off road ile ilgili pek bir bilgim yoktur ama tahminimce Teleseyj in bitimine hatta sonrası buzul çanağına 3200 ler e kadar çıkılabilir diye düşünüyorum.Ondan sonrası için birşey diyemem ama bisiklet ile kendine güvenenler klasik sırt rotasından bir ihtimal çıkabilir.Boğaz rotalarından bisiklet ile ancak sayın Atiladi'nin dediği gibi bisikleti sırta alarak çıkılabilir...
 



Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

arkadaşlar ben 37 yaşındayım 7 yaşımdan beri erciyes dagında gezer kayseride yaşar av yaparım tırmanırım yürüyüşe giderim kusura bakmayın siz erciyes dagını tanıyamamışsınız
oraya altınızda karpaletli aracınızda olsa kar kedinizde olsa motorunuzda olsa araçla çıkamazsınız bisikletle hele hele 2650 mt yi kışın yaz geçemezsiniz tırmanış güzergahınızı hacılar bölgesinden alırsanız aracı en fazla 2800 mt çıkarabilirsiniz sizin volkanik kayalardan şeytan deresinden buzullardan araç geçirmeniz akıl karı degil insan yaya bile tırmanırken ekipmansız ansızın kayması durumunda en az 700 ila 800 mt sürüklenmesi içten bile degil yarmalardan birine kışın düşmesi halinde kanamalı bir yaralanmada tüm tertibatınız olsa bile bir tıbbi kuruluşa yetişememeniz halinde, aklımdan bile geçirmek istemiyorum.. yaya olarak yazın tırmanılabilir kışın erciyesi bilen profosyonel bir dagcı eşliginde sizleri götürebilir (kayseri gençlik ve spor il müdürlügü) fakat jandarmaya ve izin alınması gereken kurumlardan izinsiz tımanışa geçmeniz helinde hava şartlarının hemen degişebilecegini hatırlatır ve nefes almakta zorluk çekeceginizi belirtmek isterim. dipi durumunda yol bulmakta dagı tanımayan biri için çok zor. çünki sıgınmazsananız donarsınız. Allah kazasız belasız tırmanışlar nasip etsin.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40627.0

Adsz
 



Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Mustafa bey net bie şekilde açıklamış Teşekkürler.

Ben yakın zamanda oralara gelmeyi planlıyorum. Çok yükseklerde gözüm yok aşağılarda dolaşabileceğimiz yerler hakkında yardımınıza ihtiyacım olucak.

Görüşmek üzere..
 

Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

Merhabalar...

erciyes üniversitesinde öğrenciyim 4 yıldır dağcılık yapıyorum.Erciyes dağını çok iyi bildiğimede inanıyorum.

Konuya gelince Tekir yaylasından hareket eder iseniz 3000 metrede çobanini mevkiine kadar araba ile gitmeniz mümkün.(kar olmadığı zaman yol var.). Zirveye ulaşmak bana göre araba ile mümkün gözükmüyor.Nedenlerinede gelince şeytan deresini karsız vaziyette geçmeniz mümkün değil.(Taşların büyüklüğünden dolayı) Kar olduğunu varsayarsak 60 derece eğimi olan bir rotada çığ riski çok yüksek(2 Kasım 1991 tarihinde 2 kişinin ölümüne yol açan çığ düşmüştür. )Bütün bunların yanında hörgüç kayadan gelen 55 ekran büyüklüğündeki (dağcılık kulübü olarak kullandığımız tabirle) yada dah küçük taşlardan dolayı zirveye jip ile tırmanmak imkansız.Şeytan deresinin yanındaki rotadan tırmanış sırasında çektiğim bir fotoğrafı mukayese yapmanız açısından ekliyorum.

Kayseriye gelirseniz size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Sol Kulvar
 



Ynt: Erciyes Dağının Zirvesine Jip ile Tırmanmak

tşk ediyorum harun bey bende anlatmaya çalıştım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,442
Mesajlar
1,518,029
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst