Esentepe/kıbrıs Günübirlik Sahil Kampımız

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kermia Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,928

kermia

Ana Kamp
Mesajlar
34
Tepkime Puanı
10
Yer
Lefkoşa
Herkese merhabalar. Uzun süredir formu takip ediyorum ve bazı konulara yorum ile katkıda bulunmaya çalıştım önceleri. Bundan böyle gerçekleştirdiğimiz kampları düzenli olarak konu açıp sizlerle paylaşmak niyetindeyim. Malum Kıbrıs havası, tabiatı ve suç oranının düşük olması sebebiyle çadır kampçıları için hazine değerinde fakat internette yaptığım araştırmalar sonucunda çok merak edilmesine rağmen doyurucu bilgilerin olmamasından dolayı geri planda kalmış vaziyette. Hal böyleyken birinin bu işe el atması gerekliydi, ben de ihaleyi üstlendim. Hayırlısı diyerek başlayalım bakalım.

İlk konumuzda 29-30 Temmuz 2017 günübirlik kamp yaptığımız Esentepe/Girne bölgesinden bahsetmek istiyorum. Eşim ile birlikte yeni evli bir çift olarak haftasonu tatillerimizi değerlendirmek adına uzun süredir aklımızda olan kampçılık için malzeme arayışlarına giriştik bundan birkaç hafta önce. İzcilik geçmişim sayesinde birçok ekipman elimde mevcuttu ancak kamp esnasında eşimi rahat ettirebilmek adına portatif masa, sandalye, şarjlı vantilatör, yüksek kapasiteli power bank vs. tarzında ürünler de eklemem gerekti ekipman listemize. Eğer merak edenler olursa başka bir konu başlığında detaylı olarak ekipmanlarımızı paylaşabilirim. Cumartesi sabahı tüm malzemelerimizi aracımıza yükleyip işe gittik ve akşamı iple çektik, mesai sonrası doğruca yola koyulup ilk olarak Alagadi plajına vardık ve tüm malzemelerimizi indirip yokuş aşağı yaklaşık 200 metre taşıdık. Karanlığın içinde bir saatlik uğraş sonucunda çadırımızın kurulumu yapar yapmaz çevre koruma dairesinin görevlisi gelip akşam 20 ile sabah 8 arası plaja girişin dahi yasak olduğunu ve kamp yapmamızın olanaksız olduğunu söylemesi üzerine yerle bir olan moralimizle tüm malzemelerimizi tekrardan yukarıya taşıyıp aracımıza yükledik. Oysa ki internette yaptığım araştırmalarda Alagadi Plajında gece konaklanabileceği ancak Mayıs ile Eylül arası caretta caretta'ların yumurtlama mevsimi olduğundan ateş yakılamayacağı yazmaktaydı. Neyse diyerek ilk aklımıza gelen yer olan 15-20 dakikalık mesafedeki Esentepe plajının yolunu tuttuk...

Esentepe Plajı, Girne'ye bağlı Esentepe köyünde bir koy dan ibaret. Alttaki iki fotoğrafı Plaj'ın facebook sayfasından alıp buraya ekledim ki nasıl bir yer olduğu gözünüzde daha iyi canlanabilsin.




Kampımızı ilk fotoğrafta karşıdan görünen tesisin sol tarafındaki boşluğa kurduk. Tesiste duş, wc ve restorant bulunmakta. Sabah 9 da açılıp Gece yarısına kadar da hizmet vermektedir.

Bu da kurulumu bitirdiğimiz an çektiğimiz poz. Yetersiz ışıktan ötürü karanlık çıktı, kızmayın


6 Liralık kamp lambamız. (bayağı iş gördü sağolsun)
 
Son düzenleme:

Etiketler
Bir mesaja 6 adetten fazla fotograf eklenmiyormus. Acemiligimden dolayi konuyu yarım yukleyebildim. Yazinin geri kalanini ve fotograflari yarin ekleyecegim.
 

Ertesi günün sabahı, eşim kahvaltı hazırlıyor...





Bayağı eski ama halen iş gören çadırımız;

 
Son düzenleme:

Çadırın ön kısmını iki ip ile sabitlememin sebebi gece boyunca etrafımızda dolaşan başıboş ama canayakın köpeklerin sürekli çadır iplerine takılmasıydı. Aralarında en muzip olanı sabaha yakın 3:00'te bu iplerden birini kemirip kopardı. İyi ki bu yöntemi uygulamışım dedim.



Bunlar da tesisin kurduğu gecelik kiralanabilen benim tabirimle sirk çadırları



Dalga sesleriyle uyanmak gibisi yok...




Soru sormak isteyen lütfen çekinmesin. iyi kamplar
 

Merhaba Türkiye'den Kıbrısa Karavan ile gidip kamp yapmak için gerekli formaliteler nedir? Bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Yardımlarınız için tşk.ler.
 




Merhabalar. Karavanla Kibrıs'a giriş yaparken herhangi bir ek prosedür uygulanmıyor. Taşucu'ndan yük gemisi ile Mağusa Limanı'na gelip, gerekli ücreti yatırıp giriş yapabilirsiniz. Türkiye'den çıkışta ek bir presedür uygulanır mı bilemiyorum. Bahsettiğim iki liman arası sefer yapan bir şirketin internet sitesinden kopyaladığım bilgileri de ekliyorum. Umarım işinize yarar. İyi forumlar...

A – Kıbrıs’a Yolcu Olarak Giderken;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye turist olarak giderken, nüfus cüzdanlarıyla bir ay süreye kadar vize alarak girebilirler ve pasaporta ihtiyaçları yoktur, ancak verilecek vize süresini geçirmemeleri gerekmekte. (Nüfus cüzdanı dışında kimlik olarak kullanılan diğer belgeler geçerli değildir)
18 yaşından küçük yolcular, birlikte seyahat ETMEYECEK olan ebeveyn veya ebeveynlerinin noterden alacakları bir “MUVAFAKATNAME” olmadan yurt dışına çıkamazlar. Nüfus cüzdanı ile seyahat etmek isteyen bu kişiler sadece annesi ile seyahat edecekse, babasının muvafakatnamesi, sadece babası ile seyahat edecekse, annesinin muvafakatnamesi, ve anne babanın haricinde birisiyle veya yalnız gidiyor ise anne ve babanın her ikisinin de muvafakatnamesi gerekiyor. Eğer çocuğun velayeti kanuni bir temsilcide ise kanuni temsilcisinin iznini belirten noterce veya resmi makamlarca tasdik edilmiş muvafakatname gerekiyor.
Kıbrıs’a pasaport ile gitmek isteyen T.C vatandaşları 15 TL. çıkış harcı ödeyerek pasaport ile çıkış yapabilirler.
Kimliğiniz ile çıkış yaparken TC ve KKTC gümrüklerinden size verilen mühürlü vize kağıtlarını Türkiye’ye dönene kadar iyi saklayınız.
Daha detaylı bilgi almak için Taşucu Liman Polisini 0324 741 4195 numaralı telefondan arayabilirsiniz.
B – Kıbrıs’a Aracınız İle Gelirken;
Kıbrıs’a aracınız ile sadece Taşucu limanından gidebilirsiniz. Alanya’dan sadece yolcu gemisi seferleri yapılmaktadır.
Aracı ile Kıbrıs’a seyahat etmek isteyen kişi yalnızca pasaportu ile çıkış yapabilir. Yanında yolcu olarak gidecek kişiler TC kimlikleri ile çıkış yapabilir.
Aracı yalnızca ruhsatta ismi yazan kişi Türkiye’den çıkartabilir. Ruhsat sahibi 3. bir şahsa vekalet verebilir. Vekaleti alan kişi de pasaport ile çıkmak zorundadır.
Eğer vekalet verilen kişi ruhsat sahibinin kardeşi veya ebeveyni değil ise araç en fazla 3 yaşında olmalıdır. Aksi halde çıkışına izin verilmeyecektir.
Aracın ruhsatı şirket üstüne ise, tüm şirket ortaklarının vekaleti istenmektedir.
Banka kredisi ödemesi devam eden araç sahipleri bankalarından “Yurt Dışına Çıkış Yapabilir” içeriği taşıyan bir mektup almalıdır.
Araç sahipleri KKTC’ye girerken en az 1 aylık KKTC Trafik sigortası almak zorundadır. Bu sigorta KKTC giriş gümrüğünde alınacaktır.
Araç sahibi KKTC’de öğrenci ise okuldan alacağı öğrenci belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Öğrenci belgeleri alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerlidir.
Araç sahibi KKTC’de öğrenci ise KKTC’ye girerken en az 3 aylık KKTC Trafik Sigortası almak zorundadır. Bu sigorta KKTC giriş gümrüğünde alınacaktır.
Kıbrıs’a girişte KKTC gümrüğü tarafından araç şoförüne verilecek olan G – 104 adlı gümrük formu iyi saklayınız. Çünkü KKTC ‘den çıkarken bu formu ibraz etmek zorundasınız.
Trafik adada sol şeritte olup, yerel veya uluslararası sürüş ehliyeti kullanılabilir.
C – Kıbrıs’tan Türkiye’ye Aracınız İle Giderken;
KKTC vatandaşları Araçları ile Girne Limanından çıkmadan önce Vergi Dairesinden (Motorlu Araçlar) araç çıkış izni almalıdır.
KKTC vatandaşları araçları ile çıkarken sadece pasaport kullanabilirler. Araç sahipleri kimlik ile çıkış yapamaz.
KKTC vatandaşları araçları ipotekli ise bankadan çıkış izni almak zorundadırlar.
Kara sınır kapılarından geçerek Girne Limanından Türkiye ye gidecek olan yabancı uyruklu araç sahiplerinin geçtikleri kapıdan G-104 formunu mutlaka istemeleri gerekmektedir.
 
Son düzenleme: