Eski Bilgisayar ve Oyun Konsolları Arıyorum; Commodore, Atari, Nintendo...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan retro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,207

retro

Yeni Üye
Eski bilgisayar ve oyun konsolları koleksiyonu yapmaya çalışıyorum. Elinizde olan eski bilgisayarlar (commodore, atari, amiga, sinclair, amstrad, acorn vs) ve oyu konsolları (sega, Nintendo vs.) konusunda mesaj atarsanız çok memnun olurum. Satma niyetiniz olmasa bile mesaj atmanızı bekliyorum.

ilginiz için teşekkürler
retro69@mynet.com

Etiketler
Ynt: Eski Bilgisayar ve Oyun Konsolları Arıyorum; Commodore, Atari, Nintendo...

sinclair 48 k var kutusunda az kullanılmıs gözüm gibi saklıyorum halen

Ankara'da ATARI 800XL bilgisayarım, bir kaç oyun, joystick ve teybim var, Kutusunda, kullanma klavuzları falan herşeyi eksiksiz. Gözüm gibi saklıyorum. İsteseniz de satsam ama ebay'de aradığınız modeli çalışır durumda bulmanız mümkün.

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar... Elinde o dönemlerden kalma eğitimde bilgisayar dergisi olan var mı ? Tüm bilgisayarları ele alırdı o dergi...

Maalesef, ama Atari dergisi olması lazım. Dergide çıkan 520 ST serisine ağzım sulanarak bakardım :smiley: Ama bırakın ST' serisini, aylarca hiç para harcamasam bile, harçlığım hep hayalini kurduğum resimdeki disket sürücüsüne yetmezdi.
Atari_800XL_and_Peripherals.jpg

CİNCİN: sanırım hepimizin durumu aynı... C64 kullanıcısıydım ve disket sürücüye sahip olmanın hayalini bile kuramazdım. Bir gün tape ünitesi arızalandı. aylarca tape alamadım ve commodore 64 öylece kalmıştı. Çok farklı bir zaman ve yaş itibariyle sanırım bizde farklı etkileri oldu... Atari dergileri duruyorsa, onlardan verirmisin :smiley: Dergilerden bayağ bir sayı eksiğim var hatırladığım...

Yol: hangimiz o stresi çekmedik ki :smiley: Stresliydi, ama yinede güzeldi... Sanırım zor ulaşmak, biraz daha anlamlı kılıyor. Şimdi çocuğumun önünde her konsol, her oyun var.. 5.dakikada sıkılıyor...kafa ayarıyla uğraşmasını beklemek, imkansız :p

Merhaba Retro, Dergilerin Ankaradaki evde olmaları lazım. İlk Ankaraya gidişimde alıp İstanbul'a getireceğim. Pek fena bir koleksiyoncu sayılmam, yıllarca okuduğum AutoShow hatta Gırgır gibi dergileri da sakladım. Yüzlerce sayısı var. O yüzden fiziksel olarak veremeyebilirim ama sayıları scan eder paylaşırım.

CİNCİN: teşekkürler...Tarayıp paylaşmanız bile yeterli olur...sağolun...Ama fazla sayı varsa elinizde her zaman beklerim :smiley:

Ne güzel başlık açmışsın retro, teşekkürler.
Ankaraya gittiğimde bi bakmam lazım dergilerin durumuna, inşallah annem atmamıştır benim kolilerimi.
O zamanlarda Commodore vs. Atari savaşları yapar hangisinin daha iyi bilgisayarlar olduğu ile ilgili saatlerce tartışır ama hiçbir sonuca varamazdık. Mesela Atari'nin oyunları çok uzun zamanda yüklenirdi ama teypleri de Commodore gibi kafa ayarı istenmezdi. Bakıyorum da hâlâ büyümemişiz, koca koca adamlar şimdi de Toyota vs. Mitsubishi veya Suzuki vs. Lada savaşları yapıyoruz ve hâlâ bir sonuca ulaşamadık.

commodore - Atari tartışmalarını çok iyi hatırlayanlardanım... commodore daha iyiydi.. En azından daha yaygındı ve güzel en az bir dergisi vardı... Atari'nin en kıskandığım yönü kartuş yuvası olmasıydı.. Oyunlar hemen açılırdı. Commodore'da aynı özellik olmasına rağmen, Türkiyede pek kartuş oyunu olmadığından, Atarinin hep kartuş yönünü takdir ederdim. Basic dilide Commodore'dan iyiydi. Ama Spectrum basic'te hepsinden iyiydi sanırım :smiley: O dönemde cihazı almadan hepsinin karşılaştırmalı tablolarını oluşturmuştum :smiley:

Anneler genelde eski bulduklarını atarlar. Bu nedenle bu tür eski cihazları olanlar bir kontrol etmeli, cihazları sağlama almalı...Eğer cihazlar ya da dergiler ilgilerini çekmiyorsa, çöpe gitmeden benimle bağlantı kurmaları çok iyi olur...

Yazlıktaki depoda benim eski gözağrılarım vardı ama ne durumdalar bilmiyorum....
1.Amiga 1200
2.Commodore 64
3.Sega Megadrive II
4.Atari(modelini hatırlamıyorum)
5.Bu şahanelere ait onlarca oyun ve joystick.....

yazlığın tam adresi neresi demiştiniz :smiley: çıkaramadım... Atari'nin hangi modeli acaba? 800XL olabilir belki (ülkemizde en çok satılan Atari modeli).

Atari_800XL_and_Peripherals.jpg

Dergi vs'de vardır belki... Elinizden çıkartmak istediğiniz, ilgimi çekmiyor dediğiniz cihazlar, dergi kitap vs. olursa lütfen haber veriniz.

ben de çocukken bir heves almıştım. ama birkaç oyun oynadık sonra izin vermediler. bir kaldırdık dolaba unutuldu gitti. geçen baktım kutusunda duruyor hatta o eski oyunların yüklü olduğu kasetleri de gördüm. bir de basic anlatan bi kitap almışım onu buldum.

aslında eskiden teknoloji o kadar basitmiş ki sanırım hayal kırıklığı yaratmış. sonra bir köşeye kaldırılmış

Ben de eski cep telefonu ve bu tip bilgisayarlari biriktiriyorum. Cok guzel gunlerdi onlar atari'ler kafa ayarlari sky bilgisayardan oyun ve kartus aldigimiz gunler..... Elimde 2 tane 64 var birinin disket surucusu kilitli disket kutusu ve 50'ye yakin 5.25 disketi de var , Bir de Amiga500'um var. Tabi bir de ozel monitor'um var hem 64'u hem 500'u calistirabiliyorum ve bir de 386 bilgisayarim var 15 mb'lik hardisketi (Evet yaziileonbesmegabayt'lik harddisk) ve 384 kb ram'i var (1 mb bile degil) Windows 3.1 yuklu . Hepsi calisir durumda resmen zaman makinesi gibi oluyor acinca. Vakitsizlikten acip kullanamiyorum. Vaktim olsa daha cok toplayacagim gittigidiyor ve sahibindenn de bunlari bulmak mumkun ama gunbegun fiyatlar artiyor.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR