Bu araçlara ait yedek parça satıcısi , izmir 2. sanayi sitesinde postane ve dernek binası yakınlarında hafif ticari (kamyonet , panelvan, minibüs vs.) parçaları bulundurmaktadır . Bu satıcı ile irtibat kurabilirseniz aracınız ile ilgili tamirciler tavsiye edebilirler .
Aracınızdaki firen sistemi emme basınç takviyeli olduğunu yazmışsınız. Bilemediğim ise tekerlekler kampana mı ? disk sistemli midir. Öncelikle firen merkezinizdeki kromaj kaplamalı aksamlar prüzlenmemiş ve kromajları bozulmamış ise , tüm basınçlı orling lerini yenisi ile degiştiriniz (tamir takımı) ,( tekerlek merkezleri dahil) (temizliğe dikkat ediniz) . Hortumları kontrol ediniz . Hortum çıkışından söküldüğünde içinde bulunan hidrolik sıvısı kendiliğinden akıyor olmalı . Nadiren katmanlar arasına hidrolik sızmış ise kendi akış yolunu kapatır ve hidrolik sıvısının yolunu kapatır . Dolayısı ile tekerlek merkezine basınç iletemez siniz. Durma mekanizması disk sistemi ise , firenleriniz tutuyor olsa bile mekanik el fireniniz aynı neticeyi vermeye bilir . Böyle durumlarda arka diskler balata yatakları genellikle taşlanarak kurtulunabilir . Aşınmanın fazla olduğu durumlarda disklerin değiştirilmesinde yarar var .
Kaba ca sistemin işleme sistemini anlatmaya çalıştım . Tabi ki; En doğru olanı yenileri ile değiştirmek dir . Ancak malum markadan dolayı bir çok parçayı muadil üretim olarak bulamayacaksınız . Masrafı düşürebilmek amacı ile iş den anlayan birinden görüş almanızı tavsiye ederim . Firen bu. Bilirsiniz , şakaya gelmez .
Size kolaylıklar dilerim .