Eski Sahibinin Adına Haciz Geldi ve Araç Bağlandı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,115
Ynt: Eski Sahibinin Adına Haciz Geldi ve Araç Bağlandı.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Mahallede birine kışşşşşt dediyseniz, müzevir kişilik oturmuş araştırmıştır yakalayıncada basmıştır ihbarı.:smiley::smiley:
Memlekette manyakmı yok.

Bizimkisi gecekondu mahallesi gibi ... evine girip çıkmadığımız insan yok ...
burada komşu değil can dostuyuz herkezle ...

İhbar ile yakalatılacak birşey değil , trafik şube bile bunun gasp olduğunu söylüyor ...

Etiketler

Bunun adı gasp ... gece 2:30 da DEVLET KAPIMIN ÖNÜNDEN ARABAMI ÇALDI !!!!!!!!!!
Çaldıkları yetmedi arabamı çaldılar !!!

Ne acı Türk'üm diyene !

bende de vardı icralık bir araç. Satışını alamıyordum bir türlü. bmw olduğu için trafik durdurmuyordu zaten. Durdursada plakayı sorgulamadıkları için yakalamıyorlardı.Tanıdık polis ile görüştüğümde ya yolda iken çevirmede plakayı sorgularlar öyle yakalanırsın yada arabanın bulunduğu yer polise şikayet edilir öyle götürürler demişti.

serci07' Alıntı:
bende de vardı icralık bir araç. Satışını alamıyordum bir türlü. bmw olduğu için trafik durdurmuyordu zaten. Durdursada plakayı sorgulamadıkları için yakalamıyorlardı.Tanıdık polis ile görüştüğümde ya yolda iken çevirmede plakayı sorgularlar öyle yakalanırsın yada arabanın bulunduğu yer polise şikayet edilir öyle götürürler demişti.

Hocam durum çok farklı , araç her kurumda benim üzerime gözüküyor ama aracım eski sahibinin adına yedieminde tutuluyor ... üstelik onun borcuna karşılık ...

2008 yılında temiz kağıdı ile satışını aldım ...
2009 yılında 3 tane haciz yemiş aracım , biri yakalanmalı ... ama hacizler eski sahibinin adına ... bizim hiçbiryere borcumuz yok ...

tavsiyem bir avukatla işi çözmeniz. Yoksa zaman uzuyor. Birde yedi emine park ücreti vereceksiniz. Zaman uzadıkça artıyor.

serci07' Alıntı:
tavsiyem bir avukatla işi çözmeniz. Yoksa zaman uzuyor. Birde yedi emine park ücreti vereceksiniz. Zaman uzadıkça artıyor.
haciz takibinin emniyet kayıtları esas alınarak aracınız çekilmiş diye yorumlayabiliyorum. bu durum çok tuhaf :smiley: :eek: aracınızın haczedilmesine esas tespit evrakı ne ki?

Haciz koyan vergi ve icraa dairelerine noter satış kağıdı ile gidip tüm hacizleri kaldırdık ... Birtanesi zorluk çıkarttı , karşı tarafın avukatından bu hacizin kaldırılmasını istedik mecburen kaldırmak zorunda kaldılar ...

Otopark çekici geçici plaka vs bir sürü masrafımız oldu ... geçici plaka olmadan trafik otoparkdan çıkaramazsın dedi ... muaynesiz araç kendi plakası ile trafiğe çıkamaz dedi görevli memur ...

öyle şey olmaz diye biliyorum. size emniyetten bir yazı veriyor polis. 7 gün içerisinde aracı muayene ettirip ruhsatle beraber trafiğe gidiyorsunuz. Ben aracımı muayene ettirdim diyorsunuz. Trafik memuruyla tekrar görüşün bence.

serci07' Alıntı:
öyle şey olmaz diye biliyorum. size emniyetten bir yazı veriyor polis. 7 gün içerisinde aracı muayene ettirip ruhsatle beraber trafiğe gidiyorsunuz. Ben aracımı muayene ettirdim diyorsunuz. Trafik memuruyla tekrar görüşün bence.

Orda kavgada ettik tek yol bu diyorlar ...

olurmu öyle şey. Her trafik memurunda koçanı olur o belgenin. 7 gün müddet verir Muayene için. Nasıl gidecek o zaman bu araç muayeneye.

serci07' Alıntı:
olurmu öyle şey. Her trafik memurunda koçanı olur o belgenin. 7 gün müddet verir Muayene için. Nasıl gidecek o zaman bu araç muayeneye.

Çekici ile sanırım
:smiley:

Yeddieminlerde Işınlama Cihazı yoksa yani
;D

Konuyu Tüketici Şikayetleri Bölümüne taşıyorum arkadaşlar
Serbest Muhabbetlik iş değil bu konu.

Ciddi ciddi olaylar var.
Araç gaspı haksız yere çekici ve otopark parası ödemek vb.
Başkalarına da örnek olsun bu konu. Paylaşım açısından.

mirkan' Alıntı:

Ne acı Türk'üm diyene !
Maliye bakanlığının banka hesaplarınızı, belediyenin evinizi, tarlanızı gasp etme yetkisi olduğunu biliyor muydunuz? Polisin sizi istediği zaman vurabieceğini biliyorsunuz herhalde, onu bilmeyen yok.

mirkan' Alıntı:

Ne acı Türk'üm diyene !
devlet millet için gerekli :smiley:
kurumların işleyişinde kişisel hataları devlete bağlamayı.... buradan hareketle de en acıyı (Ne acı Türk'üm diyene !) işaret etme tavrı bana doğru gelmedi ???

noter satışı ve trafik tescil olayları değiştiği için sanırım belli zaman daha bu tür olaylar yaşanacaktır. çünkü araç hazci işlemleri için müzekkere yazmaya gerek kalkmaksızın icra dairesinden, UYAP (ulusal yargı ağı projesi) üzerinden, direk trafik tescil şube müdürlüğünün ağına bağlanarak yapılabiliyor. yani kimlik nosunu yazdığınız kişinin üzerinde trafik tescil şubenin kayıtlarına göre bir araç var ise hem haciz şerhi hem de yakalaması işlenebiliyor.
sizin durumunuzda anlattlıklarıma benzerlik gösteriyor. trafik tescilin veri tabanı sorgulandığı için bu sistem biraz oturuncaya kadar bu ve bu tür olaylar yaşanacaktır.

e-devlet, uyap, mernis gibi gibi sistemler ülkemizde çok yeni ve gelişim sürecinde. çok harika sistemler olmasına karşın, alt ağ ve bağlantılı ağları tam oturtmadığınız zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. zamanla düzeleceğinden şüphem yok. bu tür sıkıntılardan kurtulmanın yolu iyi niyetten geçiyor. durduk yere kimse kimsenin aracını haczetmek istemez.

kamera olayları işin bambaşka boyutu tabi :smiley: hak özgürlükler konusu biraz uzun olabilir. :p

selamlar, fatih..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,971
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler