1997 model ford explorer 4.0 v6 hakkında bilgisi olan varmı? Arazi koşullarında iş görürmü,standartında kilitli diferansiyel varmıdır,yükseltme kiti ve arazi modifikasyonu için parça temini ve fiyatları nasl olur? jeep zj 4.0 ile kıyaslarsak hangisi tercih edilir vs vs..? Buyrun..
Nadirde olsa zj lerin 4.0 motorlularını görüyorum ilanlarda.Sanırım xj dekiyle aynı motor.Kasa ağırlığı - ebatı ve motor hacmi olarak birbirlerine denkler diye explorer 4.0 ı zj 4.0 ile kıyaslamak xj veya zj 5.2 ile kıyaslamaktan daha adil olur diye düşünüyorum.
Explorer elektroniği bol bir araçmıdır? çekiş kontrolünün bir çevirmeli tuş ile sağlanıyor olması "aman bu araçla suya girmeyin!" demek için yeterlimidir?
.
Explorer elektroniği bol bir araçmıdır? çekiş kontrolünün bir çevirmeli tuş ile sağlanıyor olması "aman bu araçla suya girmeyin!" demek için yeterlimidir?
Tabiiki hayır..Sonradan takılan elektrikle veya hava ile çalışan kilitlerde düğme yardımı ile çalışıyor..Bizim yaptığımız Off-Road da sorun olmaz..Ne kadar sert Off-Roada da girsek sonuçta yarışmamıyoruz ve aracı kollamak esas
1997 model ford explorer 4.0 v6 hakkında bilgisi olan varmı? Arazi koşullarında iş görürmü,standartında kilitli diferansiyel varmıdır,yükseltme kiti ve arazi modifikasyonu için parça temini ve fiyatları nasl olur? jeep zj 4.0 ile kıyaslarsak hangisi tercih edilir vs vs..? Buyrun..
explorer sahibi offroad sevdalısı, 1yıldır araştırma yapan ve gezenbilir offroad gezilerine katılıp abilerimizden arkadaşlarımızdan sorup öğrenen biri olarak tavsiyem explorer hazırlamaya çalışmaman olur... olmaz değil tabiki doğru projeyi yaparsan doğru parçayı takarsan ameliyatı doğru cerraha yaptırırsan ve cebinde bir explorer parası daha varsa efsane bir araç çıkcağından emin olabilirsin tabi bunlar ağır offroad yapacaksan ağır parkurlara gireceksen geçerli şayet gezi amaçlı yapıcam ağır parkura girmem dersen torsiondan ve takozla yükseltme yapar difransiyelin döndürebileceği en büyük çamur lastiğini takıp gezebilirsin.(yan basamakları sökmeyi unutma)
kırmızı fena amerikada yaşasam hiç düşünmem explorerımı bu hale getiririm ama ben onunla otobanda ve karda çok mutluyum.aslında masrafı yapmak sorun değilde devamını getirmek sorun birde ne istediğine bağlı tabi dediğim gibi gezilerde taşfırın etaplarımı, doğa gezileri ve light gezilermi.beni explorer'ı offroad'a çevirmekten iten diğer bir neden de sık ormana girerken dalların sürtünmesi sırasında kaportadan çıkan ses işte kaportanın ağlar gibi çıkardığı sesi explorerda duysam bende ağlarım heralde :'(
sana cj,vitara,pajero gibi araçlar tavsiye ederim yahu explorer konforu olsun biraz dersen(okadar olmasada konforu) en stratejik 4x4 xj derim her türlü modifeyeye uygun hem tecrübeli arkadaşlarımızda var xj konusunda maliyeti çok düşük olmaz tabi iyi bişey yapacaksan ama üzülmezsin kemikli kaslı bir aracın olur.
Fatih bey cevabınız ve güzel resimler için teşekkürler.Bu arada bende sordum soruşturdum biraz,İstanbulu bilmem ama Ankarada explorerdan anlayan usta 2 - 3 kişi..Parça deseniz en iyi ihtimal İstanbuldan yoksa mecbur Amerikadan geliyor.Ufak tefek sarf malzemelerinin fiyatları tamam ama yarın motor yaptırmaya kalksam üzecek belli..Aracın rahatlığına ve kullanımına diyecek yok ama piyasadakilerin çoğu artık ciddi bir bakım isteyecek kadar yorulmuş.. Sizinde belirttiğiniz gibi ülkemiz şartlarında jeep daha mantıklı bir tercih ama ben çizgiden biraz sapıp dizel santa fe aldım,kesinlikle bir off road aracı değil ama piknik tadında geziler ve günlük kullanım için tatminkar.
rica ederim.santafenin lastikleri kaç km'de bilmiyorum ama gerçi satıpta yapabilirsiniz BF yada cooper markalarına ait at kodlu lastiklerden alırsanız(belkide vardır) santafeninde arazide sizi nekadar şaşırtığını görüceksiniz hemde eğer asfalt lastiğiniz varsa gezilerde yıpratmamış olursunuz.
Üzerinde 225/75/16 goodyear S4 lastikler var,yarı ömrünü doldurmuş durumdalar asfaltta fren performansı pek iyi değil,kayıp gitmek için can atıyorlar.Arazide denemedim fakat hatrı sayılır yükseklikteki kaldırımlara bir tarafını sürtmeden rahatlıkla park edebiliyorum Aracın sağa sola tırmanma kabiliyeti bir ara denediğim honda crv den daha iyi o kesin,fakat explorer ile kıyaslanmaz sanırım.
yanlız uyarayım eren lastik offroad'a yaklaştıkça fren mesafesi uzar özellikle yağmurda normal asfalt lastiği gibi hem fren hem manevra ve sürat yapamazsın.
linkten lastiklerle ilgili bilgi ve yorumları takip edebilirsin ben cooper kullanıyorum bazı arkadaşlarımda bf goodrich ben çok memnunum fiyat olarak bften daha ucuz ama bfte bu işin piri eğer extra cazip fiyata bulmasaydım kesin BF alırdım fiyatları 210-310 arası ebadına göre ama gözün arkada kalmaz BFle anlamazsın bile asfaltta normal lastiklemi at'lemi gidiyosun.ben offroadla tanıştıktan sonra çok daha iyi anladım lastiğin önemini ve bundan sonrada bu iki markadan şaşmam.
Selam bende 1997 Ford Explorer vardı. 1 sene kadar kullandım bakımlarını kendim yaptım parça sorunu yok Maslaktaki amerikancılarda var.Yakıt olarak iyi yalnız vergi biraz fazla.Genelde otomatık sanzımanda sorunçıkıyor ne tekim bende oldu 140.000 kmde. 80000 de bir trigger seti değişmesi gerekiyor bunu için motor inmesi gerekiyor ne yazıkki. bu araçta 30000 km yol yaptım. ayrıca bazı radyo ve televizyon vericilerine yakın olunca motor çalişmiyor.en çok rahatliğinı elektrikli koltuklarını arka suspansıyonları yukselen otomatik yüklesiyordu ve motor sesine hayran kaldım.en son üstünde good year mtr 245/75 16 lastik vardı