Ynt: Eylül 2011 Rize Yaylaları Gezisi
bu arada elevitte soruyoruz hacivanak ne kadar sürer diye herkes 2 saat diyor...
yolun yarısına geldik 3-5 kişilik bir grup geriye dönüyor onlara sorduk ne kadar yol var diye demesinlermi 2,5 saat...ama bunlar bizin gibi bölgenin dışından gelmiş kişilerdi...
kısacası bölge insanına yol mesafe sorarsanız 2 saat derlerse siz kendinizi 3-34 saate ayarlayın derim nitekim öyle oldu 4 saatte çıktık...son anda yaylayı bulunca çok sevindim..ama burası elevit gibi değildi..ağaç olmadığından evler taş yapı....ayrıca alçak idi..hacivanakta 5 ev kalmış hepside hayvancılık yaptığı için buraya çıkıyorlar geniş otlakları var...bubları sabah görebildik..çünkü akşam 6 da yaylaya ulaştığımızda çadırı kurduk bişeyler yiyelim dedik iki ocağımız vardı hemen yaktık , çorba ve makarna yaptık karnımız doyurduk..
yakınımızdaki evde çay suyunu ısıtıtalım dedik nasıl olsa kuzineler yanıyor...ama ne güzel bir teklif geldi çayı bizim evde içelim....
tek kelime ile muhteşemdi...yemeğimiz yedikten sonra yayla evinin sahibi kazım arkadaş bizi hadi çay oldu eve buyrun dedi.
ya bu kadarmı olur ..eve girdiğimde kendimi belgesel dünyasının içinde zannettim o kadar mutlu oldumki anlatamam kazımın annesinin elini öptük..biz geldik diye komşularıda gelmişler...kuru incir ,gofret,çerezibisküvi çıkarmışlar..kuzinenin yanına bii oturttular..
inanılmazdı bu bayramın 3. günü akşamı böylece çok güzel geçti. benim için 5 yıldızlıydı ..aile o kadar misafirperverki onları tanıdığımıza hepimiz çok mutlu. olduk