F100'den Vazgeçseydiniz Nasıl Bir Dijital Alırdınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,190

focus

Zirve
Yer
Ankara
Uzun zamandır Nikon F100 kullanıyorum. Düşüncem dijitale geçmek. Ancak F100'ümden de vazgeçemiyorum. Dijital makinalar konusunda pek fikrim yok. Acaba biraz daha beklemelimiyim yoksa artık vaktidir deyip dijitale mi geçmeliyim? F100'den vazgeçseydiniz siz nasıl bir dijital makine alırdınız?
NOT : F100'ümü satarsam ekleyebileceğim para ile birlikte tahminim 1300-1400 ytl arası bir bütçem olacak, ayrıca alırsam dijitalde de Nikon istiyorum. (Malum elimdeki bütün objektifler nikon)

Siz ne dersiniz?

Etiketler
Ynt: F100'den Vazgeçseydiniz Nasıl Bir Dijital Alırdınız?

merhaba,
bizde de nikon fa10-nikon f4 var.onları satmaya gönlümüz el vermedi.hem satarsak karanlık odamızın da bir anlamı kalmayacaktı.bence satmadan bir çözüm bulmak daha iyi.belki biraz beklenebilir.objektiflerin
serileri tutmadığı için dijitale taktığızda dijital makina fonksyonlarının bazıları devre dışı kalabilir.biz d80 aldık.macro foto'dan (hayyam pasajı) fiyat konusunda yardımcı oluyorlar.

D300 lerin piyasada çoğalmasıyla D200 lerin ucuzlayacağını umarak, almak için ortam kollayan bir kişi olaraktan, belki D80 gibi D200 modelini de düşünebilirsiniz diye görüşümü yazmak istedim.

Artı olarak fotoğrafçılık ve makinaları hakkında deneyimli bir kişi olmadığımı da ekleyeyim. :smiley:

Haldun abiye katılıyorum, Aralık sonunu bekleyin derim. Ben de eski bir Nikon kullanıcısı olarak söylüyorum, F100 'den sonra zaten Nikon 'dan başka kasa kullanamazsınız ;) Eğer F100 kasasına yakın bir dijital sorarsan D100, D200 ve Aralık sonunda gelmesi beklenen D300 aynı seri üzerinden giden ve içlerinde yüksek teknoloji barındıran kasalar... Ama kasa çok önemli değil, biraz daha ekonomik olsun ve zaten bütün Nikon kasaları birbirinden kullanışlıdır dersen (ne reklam yaptım ama ;D) Cüneyt bey gibi D80 önerebilirim...

Yorumlarınız için teşekkür ederim. İki gündür şehir dışında olduğumdan yeni bakabiliyorum yorumlarınıza. Düşündüm taşındım, taşındım düşündüm :smiley: biraz daha beklemeye, F100'ümü satmadan bir dijital almaya karar verdim. Hem bu arada belki fiyatlar da biraz düşer. Şu yeni modeller bi gelsin hele...

Dijital alma konusunda şartları yavaş yavaş olgunlaştırmaya başladım. Ama bu süreçte kafama o kadar çok soru takılıyor ki ... F100'ümü satmayacağım için bütçemi son haddine kadar zorluyorum. Hal böyle olunca doğru bir seçim yapmak zorundayım. Alacağım makine beni 5 yıl götürmek zorunda çünkü. Daha sonra değiştirme gibi bir lüksüm olmayacak. Şimdi kafamdaki sorulara gelince:
Piyasadan yaptığım araştırmalarda o kadar çok farklı fiyatlarla karşılaştım ki... Örneğin bir mağaza d80 gövde için 1500 tl fiyat verirken, biri 1450, bir diğeri 1840 tl fiyat veriyor. D200 için biri 2560, biri 2270, bir diğeri 2630 tl fiyat veriyor. Yazdığım fiyatlar sadece gövde için peşin fiyatlar. Ve hepsi de Karacasulu garantili.
Bir de sahibinden.com'dan araştırma yaptım. Yurtdışından getirildiği söylenen sıfır makinalarla karşılaştım. Bunların Türkiye'de garantisi yok tabi. Bunlar için istenen fiyatlarla mağazalarda satılanlar arasında ciddi fiyat farklılıkları var. Örneğin 1175 tl'ye d80, 1750 tl'ye D200 var ve sıfır deniyor. Bu durum benim kafamı iyice karıştırdı. Mağaza d200 için 2500 tl fiyat çekerken, 1750 tl'ye d200 satılıyor. Fark az bir fark değil. Bu durumda riske girmeye değer mi? Ucuz alan pahalı alır sözü mü geçerli olur yoksa? Garanti için ne dersiniz?

Kafama takılan diğer bir soru ise şu : Acaba şartları zorlayıp 2000 tl'ye bir d200'mü alayım. Ki bu durumda objektif almak için param kalmıyor. Yoksa 1400'e bir d80 alıp kalan parayla güzel bir objektif mi alayım. Ki masraf bununla da bitmiyor hafıza kartı, yedek pil vs. gerekiyor. Tüm bunları düşünürken yukarıda belirttiğim gibi alacağım makinanın beni 5 yıl kadar götürmesi konusuna takılıyorum.

Son bir soru da şu : Makineyi peşin alacağım. Yukarıda belirttiğim fiyatlar internet fiyatları. Acaba peşin parada daha fazla indirim yaptırabilir miyim? Bu konuda tanıdığınız bildiğiniz mağazalar var mı? (Örneğin, Cüneyt Bey'in bahsettiği Macro Foto ile telefonda görüştüm. Sitelerinde D200 için verdikleri fiyat 1830 tl idi. Bu fiyatın altına düşemeyeceklerini söylediler. Zaten ellerinde de kalmamış.) Eğer daha uygun fiyatlar olursa İstanbul'a bile gelirim sorun diil.

(Yuh be amma yazdım ha :smiley:) Şu konuya bi el atarsanız sevinirim. :smiley:

Bence;
F100'ü satmama nedenin duygusal bağ (hani şu Canon'larda olmayan bağ ;D) ise veya arada dia çekerim diyorsan birşey diyemem ama eğer F100 ile çekeceğin negatif film olacaksa boşuna elinde tutmuş olursun.

Kafandaki sorulara gelince, öncelikle sana verilen fiyatlar arasında uçuk fark olanlara dikkat et derim. Bütün Nikon bayileri, Karacasulu garantisiyle bir makineyi 10-11 liraya veriyorken, başka bir mağazanın aynı makineyi 7-8 liraya vermesinden şüphelenmek gerek. En çok yaşanan olay ise makineye ait olmayan garanti kartları... Mağaza, orjinal Karacasulu garantili makineyi turistlere sattığı zaman nasıl olsa yurtdışında geçerli olmayacağı için garanti kartını yabancı müşteriye vermiyor... Daha sonra bu garanti kartlarını, yurtdışından kaçak getirttiği makinelerle birlikte yerli müşteriye sanki makine Karacasulu garantili makineymiş gibi satıyor... Bunu anlamak için yapmanız gereken tek şey, makinenin seri numarasıyla garanti kartındaki seri numarasının aynı olduğunu kontrol etmek... Yoksa makineniz arızalandığında Türkiye'deki hiçbir servis size garanti hizmeti vermeyecektir.

Ayrıca fiyat alırken sadece body fiyatı sormayın. Size body fiyatı olarak piyasının en düşük rakamını verecek olan firma, lens ve diğer aksesuarlarda acısını çıkartabilir... Bunun için de mağazalara alacağınız setin topyekün fiyatını sorun; body, lens, hafıza kartı, yedek pil, çanta vs...

Yurtdışından garantisiz gelen makineleri Sirkeci'deki mağazalarda da bulabilirsin. Üstelik birçok mağaza 6 ay ile 1 yıl arasında "mağaza garantisi" veriyor. Tabi herhangi bir arıza durumunda sorunu ne kadar kabullenirler onu bilemem... Garantisiz makinelerin fiyatları, garantilisinden en azından %40 daha ucuz değilse tavsiye etmem... Yani Türkiye'de garantilisi 10 lira olan bir makinenin garantisizini 7 liraya almak bana göre değil... 3 lira daha fazla verir, 2 yıl garantisini alırım. Hatta mümkün olsa (birçok ülkede mümkün) parasını verip ekstra uzatma garantisini de alırım... Ama garantilisi 10 lira olan makinenin garantisizini 5-6 liraya bulabiliyorsam alırım. Tamir edilemeyecek kadar büyük bir arızası olsa bile bir tane daha alabilirim... Garantiliyle aynı maliyete gelecektir...

Şartları zorlama konusuna gelince, D3 ve D300'ün Türkiye lansmanı geçen hafta yapıldı. Bu ay sonuna kadar da piyasaya çıkması bekleniyor. Yani, D200 fiyatının düşmesine birkaç hafta kaldı ;)

Tavsiye edeceğim mağaza sorarsan Metro Fotoğrafçılık'tan (www.metrofotograf.com) Bahadır bey veya Turgut bey ile görüşüp fiyat alabilirsin, yardımcı olacaklardır.

yol' Alıntı:
Şartları zorlama konusuna gelince, D3 ve D300'ün Türkiye lansmanı geçen hafta yapıldı. Bu ay sonuna kadar da piyasaya çıkması bekleniyor. Yani, D200 fiyatının düşmesine birkaç hafta kaldı ;)

Sabırla beklemedeyiz... ;D
2 sene oldu makine alamadım böyle giderse D700 bile çıktığında ben hala bakınıyor olacağım... :-\

F 100'ümü satmamamın iki nedeni var. Birincisi makinemi çok seviyorum. İkincisi makinemi bir arkadaşım kullanacak. E hem makinemle, hem de onu kullanıcak kişiyle duygusal bağ içinde olunca satamıyo tabi insan. ::smiley: ::smiley:

Abi tabi sen daha iyi bilirsin ama ilk etapta D200'lerin çok da ucuzlayacağına ihtimal vermiyorum. Tabiki uzunvadede ucuzlayacaktır -örneğin bi 6ay, 1 sene ay sonra- ama önümüzdeki bir ya da iki ay içinde çok ciddi indirim olacağını düşünmüyorum. Fiyatı şu an 2300-2500 civarında olan bi makinayı tutup da 1500'e vereceklerini hiç zannetmiyorum. Diğer fotoğraf forumlarından takip ettiğim kadarıyla ilk etapta 100 ila 150 dolarlık bir indirimden bahsediliyor ki 2000 küsür liralık bi makina için çok da ciddi bir rakam olduğunu düşünmüyorum. Diğer taraftan çok da fazla beklemek istemiyorum. Ben biraz daha araştırmaya devam edeyim garantisi devam eden ikinci ellere de bakayım.

2 sene oldu makine alamadım böyle giderse D700 bile çıktığında ben hala bakınıyor olacağım... :-\

:D :D

taiga' Alıntı:

Olmadı D700s alırız abi sana ;D

focus' Alıntı:
Abi tabi sen daha iyi bilirsin ama ilk etapta D200'lerin çok da ucuzlayacağına ihtimal vermiyorum. Tabiki uzunvadede ucuzlayacaktır -örneğin bi 6ay, 1 sene ay sonra- ama önümüzdeki bir ya da iki ay içinde çok ciddi indirim olacağını düşünmüyorum. Fiyatı şu an 2300-2500 civarında olan bi makinayı tutup da 1500'e vereceklerini hiç zannetmiyorum. Diğer fotoğraf forumlarından takip ettiğim kadarıyla ilk etapta 100 ila 150 dolarlık bir indirimden bahsediliyor ki 2000 küsür liralık bi makina için çok da ciddi bir rakam olduğunu düşünmüyorum. Diğer taraftan çok da fazla beklemek istemiyorum. Ben biraz daha araştırmaya devam edeyim garantisi devam eden ikinci ellere de bakayım.
:D :D

D2x ABD fiyatı 3000$ ve sadece 6-7 ay önce 4500$ üstündeydi :smiley: Satıcılar D300 gelecek diye stokta D200 tutmayacağından, D200 fiyatları şimdilik yükselişe bile geçebilir... Ben bekle derim ;)

yol' Alıntı:

Sedat Abi biraz geç kaldın sanırım. :smiley: Ben daha fazla bekleyemedim, dün bi arkadaştan bi tane D200 aldım. Altı aylık pırıl pırıl bi makine. 2 gblık trascend 266x hafıza kartıyla beraber 1500 tl verdim. Gayet iyi çalışıyo. Dünden beri bir elimde kalem kağıt, diğer elimde kullanma kılavuzu ders çalışır gibi kılavuz okuyorum. Hani çocuklara oyuncak alınır çocuklar ilk gece oyuncağıyla beraber uyurlar. Makineye bişey omayacağını bilsem ben de koynuma alıp uyuyacağım valla. ;D ;D
Yeni makinem ilk sınavını haftaya Konya'da verecek. Bi aksilik olmazsa Şeb-i Arus törenlerini izlemeye gideceğiz. Biraz acele etmemin bir nedeni de bu...
Şimdi bir de objektif bakıyorum, iki objektif arasında kararsız kaldım: Tamron 17-50 mm 2.8 ve Sigma 17-70 mm. 2.8-4.5. Sigma biraz daha ağır basıyor gibi ama sen ne dersin?

Teşekkür ederim... :smiley: Dur ben biraz daha kurcalayım şunu... :smiley:

Emrah hala kurcalıyormusun makineyi :smiley: en son toplantı da bir elinde kitapçığı bir elinde makine kurcalamaya devam ediyordun :D merak ettim işte ;D

Kitapçığı yanımdan hiç ayırmıyorum ki... Makine nereye kitapçık oraya. Çok karışık bi alet. :smiley: Bu arada F100'ümü de sattım geçenlerde.

İnanamıyorum , gerçekten mi ? Neden ?

Yerine mutlaka bir şey almışsındır heralde ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR