KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Yaklaşık iki ay önce konu ilk facebook ta konuşulduğunda, tanık olmuştum konuşulanlara. Yola düşmek için gerekli bahanemiz de oluşmuştu artık.
22 Ocak Salı günü saat 16.00 gibi İstanbuldan ayrıldık, Sapancadaki evimizden karavanın ikmalini yapıp, arabaya bağlayıp, otobana girmemiz Saat 20.00 gibiydi. Saat 23.00 de Çamlıdere civarında mola yerine girerek geceyi burada geçirdik.
Kendilerine tekrar teşekkür ederiz.
Bizi Sivasın içinde tanıdık bir benzin istasyonuna emanet etiler, geceyi burada geçirdik.
Eksi 36 ya kendimizi şartlandırmışken İstanbuldan çıktığımızda hava 18 derece idi. Yozgattan sonra biraz kar gördük, Sivas civarı kar biraz daha fazlaydı ancak gece yağmur başladı.
Bozulan moralimiz ertesi gün Pasinleri geçip Sarıkamışa dönmemizle, karın çoğalması ve havanın sertleşmesi ile yerine geldi.
Sarıkamışa vardığımızda bizi Tarık karşıladı.
Henüz katılımlar tamamlanmadığı için boş olan odalardan birinde, karavanda geçen iki gecenin ardından bir gece geçirmeye karar verdik.
Akşam orada toplanan grupla beraber Tarık kardeşimin ve Alpina Konaklar sahibi Mehmet beyin ikramı olan Kazlarla muthiş bir ziyafet çektik
Sosyal sorumluluk çerçevesinde hasbelkader bende büroda atıl olan bir bilgisayarı yeniden toplayarak götürmek üzere hazırlamıştım. Ancak Boluyu geçtikten sonra bilgisayarı büroda unuttuğumu hatırladım. Geri dönme şansım yoktu. Telefon görüşmesi sonucu bilgisayar bürodan kargoya verildi. Neredeyse bizimle beraber bilgisayar Sarıkamış'a geldi.25 Ocak sabahı bilgisayarı erkenden kargodan alıp toplanan kalabalığa katılarak, toplanan yardımları dağıtmak üzere Sarıkamış Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş’in katılımı ile Belencik köyüne doğru yola çıktık.
Bu tür geleneksel oyunlar desteksiz ayakta kalması pek mümkün gözükmüyor. Keşke bu tür tanıtımlarla daha fazla kuruluş yönlenerek bu tür geleneksel değerler canlandırılsa.