ozfalay
Ana Kamp
Merhaba Feroza severler ve site üyeleri.
Öncelikle kendimi tanıtıyım. Ben Kırklareli/Demirköy de sağlık memuruyum ve Demirköy'ün doğasına hayran kaldım. Burada görev yapmaya başladığım ilk sene binek bir araç almıştım fakat 4x4 lerin bile zor geçtiği yolların olduğunu ve de neredeyse bakir kalmış doğal güzelliklere açıldığını bir arkadaşın aracıyla çıktığım gezide görünce kesinlikle 4x4 almalıyım dedim ve aracımı satıp bu siteden 2 ay kadar araç yorumlarına baktıktan sonra *Feroza* aldım. 8)
Siteye yeni üye oldum ve uzun zamandır takipçinizim.
1993 Model 236.000 km de Feroza 16v karbüratörlü El-2 Sahibiyim. Aracı alalı bir hafta olmadı ve benim bazı sıkıntılarım var yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle araç 3. sahibinden olduğu, 2. sahibi sadece 20 bin km kullandığı ve 3. Sahibi 8 bin km kullandığı, motora ilk sahibi rektefiye attırdığı ve görünürde temiz olduğu için ve de fiyatı cazip geldiği için uzun zamandır bakındığım ferozama kavuştum. Sorunları olsa da aracımı seviyorum.
Benim araçla alakalı sorunlarım ve sorularım şunlar ??? ???
1- Aracım Lpg de (lpg fiyatı: 3.23TL) km ye 48 kuruş, Benzinde (benzin fiyatı: 5.14TL) km ye 60-65 kuruş yakıyor bu normal mi?
2- Aracı aldığım kişi tüp beynini değiştirmiş, trigerini değiştirince motor subap ayarı yaptırmış, radyatör su kaçırdığı için kapağın alt kısmına kaynak attırmış ve rezistans değiştirmiş. Lpg de rölantide hafif dalgalanmalar var onun dışında rölantideyken araç devri 8.000 - 7.000 arasında bu değerler iyi gibi fakat araç benzindeyken 5. vitesle devir düşmeden çıktığım yokuşu Lpg de 3. viteste zor çıkıyorum ve araç lpg de çok hantal. Sebebi ne olabilir ve de feroza olması gereken subap değerleri nedir?
3- 1 Saatlik zorlu bi yol sonrası araç hararet göstergesi hareket halinde değilken neredeyse son tehlike sınırına dayanıyor ve fan çok hızlı dönmüyor ki zaten stop ettikten sonra fan da duruyor.
4- Aracın sağ cam açma/kapatma kolu bağlı olduğu dişliyle birlikte kırılmış. Kırklareli-merkez ve Lüleburgaz'da kaynak yapamayız dediler aklıma metalin adı gelmiyor şuan ama metalin cinsinden ötürü oralarda kaynak yapan yokmuş. Cam halatını çeviren mekanizmadan bulabilir miyim veya başka bir çözümü var mıdır?
5- 3. sahibi selektör yaparken karşıdan gelen araca sinirlenince nasıl becerdi bilmiyorum ama far-sinyal kolunu kırmış.
6- Sol dikiz aynasına park halindeyken çarpmışlar. :'( Ayna tek parça ve motor çalışır durumda fakat dış kabın yarısı ortalarda yok. Nasıl bi çözüm üretilebilir? Yenisini mi almalıyım?
7- Egzoz çok ses yaptığı için egzozcuya gittim. Araç liftle kaldırılınca egzozun üzerindeki ford yazını gördüm. Usta orjinal egzoz olmadan ses azalmaz dedi. Başka bir çözüm yolu var mıdır?
8-Aracıma ön korumaya takmak üzere parçacının da önerisiyle Kutunun üzerinde ve kapaklarında FJ yazan 2 adet sis farı aldım. Ampülleri kolormatik aldım ve normal farlara da kolormatik ampül taktırdım. Bugün "Karaman" denen dağ da baya yoğun sis vardı deneme fırsatı buldum. Gayet parlaklar ama siste çok fazla işe yaradıkları söylenemez başka bir ampül mü kullanmalıyım?
9- 4 adet m-s lastik aldım toyo marka 215x70x15 . Lastik hava basınç değeri kaç olmalıdır. Lastikçi 40'ın altına inme dedi ama 40 fazla değil mi?
Sorunlarım bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar.