Ynt: Feroza Triger Kayışı (Timing Belt)
Az önce sanayideki işim bitti ve eve döndüm.. 3 japon oto parçacısından Feroza Triger Seti bulamadım.. Hemen elime kayışı ve bilyeyi alıp en büyük parçacıya girdim. Orda Lise arkadaşım çalışıyor ve 5 dakika sonra aynı kayış ve bilyeyle yanıma geldi.. Kayış
DAYKO marka 30 TL.. Araştırdım çuğu araba firmasının kayış üreticisiymiş... 95 dişli, eni ve diş aralığı aynı aracın üzerinden çıkanla.. Bilye
GMB marka... Bu markada çoğu Japon firmasına bilye yapıyormuş o da 30 TL.. 30+30=60TL

Zaten bu kayış ve bilyenin üzerinde Daihatsu yaznayacağına göre aldım çıktım.Tamircimde 2 markanında birçok araçta kullanıldığını ve rahat olmamı söyledi.. Değiştirdik ve geldim.. Şuan için hiçbir sorun yok ileride olursa yazarım

İşçilik dahil toplam maliyet 100TL...
Bu arazi aracı sonuçta;
Sağ ön akstan ses geliyodu aksın dış kafası bozukmuş servisi aradım aks komple satılıyomuş 1250 TL.. İşçilik dahil 1400TL.
----> Kore malı sıfır aks kafası buldum 90TL işçilik dahil 110TL ye 3000km dir kullanıyorum..
Map sensörü arızalıymış servis bulamadı bile arızayı.. 400 TL dediler 100TL de işçilik alırlardı.(Belki daha fazla)
----> Çkmacıdan aynı sensörün Toyota marka olanını aldım sensör+işçilik = 100TL
Triger kayışını değiştirmek istedim 300TL fiyat aldım işçilikle o da bi 400-500TL olurdu heralde..
----> Malzeme + işçilik = 100TL.
Bu arabaya binmek istiyorum sonuçta ama 2500TL masrafta bukadarcık şeye yapmazdım.. 3 sorunu 310TL'ye hallettim.. Araçta şuan sorunum yok ileride olursa yine izlediğim yolu takip edicem..
Bu yaptıklarım çoğunuza yanlış gelebilir veya yanlıştır fakat bilmenizi istedim..
Saygılar,,,