Feroza Triger Kayışı (Timing Belt)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,924
Ynt: Feroza Triger Kayışı (Timing Belt)

Arkadaşlar,

Temmuz 2008 de alınmış Feroza parçalarının faturası aşağıda, o tarihte Euro şimdikine yakın, Dolarda 25 Krş daha ucuzmuz, Japon yeni ise iyi artmış (50 krş kadar)sanırım fiyatlar çok değişmemiştir. Egzantrik kayışı 52,80 TL, Egzantrik gergisi 59,10 TL. çokta pahalı sayılmazmış.

ferozafatura.jpg

Etiketler

mdr' Alıntı:
Cemal bey merhaba,
Rıdvan hocamın yeri ve tlf hakkında bilgi verirsen sevinirim..

İsmail bey Rıdvan ustanın yeri İstanbul 500 Evlerde,Metris cezaevinin karşısında.Telefonu 0532 462 85 76.
ayrıca aracında hararet problemi olan arkadaşlar içinde Rıdvan ustanın çok güzel bir uygulaması var bilginize.Sitemizden Bozkenel ve Turgut beyin aracına uyguladı sırada motorla birlikte bende :smiley::smiley:

forester' Alıntı:
Arkadaşlar,

Temmuz 2008 de alınmış Feroza parçalarının faturası aşağıda, o tarihte Euro şimdikine yakın, Dolarda 25 Krş daha ucuzmuz, Japon yeni ise iyi artmış (50 krş kadar)sanırım fiyatlar çok değişmemiştir. Egzantrik kayışı 52,80 TL, Egzantrik gergisi 59,10 TL. çokta pahalı sayılmazmış.

ferozafatura.jpg

Ersan bey fiyatlar hemen hemen aynı gibi.Bende bugün yarım takım conta aldım,içinde silindir kapak contası sübap lastikleri(16 adet),emmemafolt contası,üst kapak contası ,egzantrik keçesi,egzos contaları ve adını hatırlayamadığım 1-2 conta daha vardı,toplam kdv dahil 261 tl.ödedim.

Merhabalar,

Ridvan ustam,( Hocam ) Cemal baskaniminda dedigi gibi bu isin kompetani. bugun oldukca yogun trafige girdim sicaklik 28 C helal olsun
Ridvan ustama elleri dert gormesin isleri hep daim ve saglikli olsun.arabam rahatladi ..hatta klimayi bile 2 saate yakin hic kapatmadim ki hararetin son asamasi ne olacak diye gormek icin, sonuc= sifir hata.....artik gonul rahatligi ile trafigin en yogun yerlerine gidebilirim.
Cemal beyinde dedigi gibi Ridvan usta İstanbul Avrupa yakasinda ...METRİS ceza evi ana kapisi diye sorulunca herkez tarafindan bilinir . Ridvan ustamizda boylelikle bulunmasi oldukca kolay bir yerdedir. ( ceza evi karsisi )

selamlarimla

Turgut[attachment=1]

ABCD0009.jpg

Az önce sanayideki işim bitti ve eve döndüm.. 3 japon oto parçacısından Feroza Triger Seti bulamadım.. Hemen elime kayışı ve bilyeyi alıp en büyük parçacıya girdim. Orda Lise arkadaşım çalışıyor ve 5 dakika sonra aynı kayış ve bilyeyle yanıma geldi.. Kayış DAYKO marka 30 TL.. Araştırdım çuğu araba firmasının kayış üreticisiymiş... 95 dişli, eni ve diş aralığı aynı aracın üzerinden çıkanla.. Bilye GMB marka... Bu markada çoğu Japon firmasına bilye yapıyormuş o da 30 TL.. 30+30=60TL :smiley: Zaten bu kayış ve bilyenin üzerinde Daihatsu yaznayacağına göre aldım çıktım.Tamircimde 2 markanında birçok araçta kullanıldığını ve rahat olmamı söyledi.. Değiştirdik ve geldim.. Şuan için hiçbir sorun yok ileride olursa yazarım :smiley: İşçilik dahil toplam maliyet 100TL...

Bu arazi aracı sonuçta;
Sağ ön akstan ses geliyodu aksın dış kafası bozukmuş servisi aradım aks komple satılıyomuş 1250 TL.. İşçilik dahil 1400TL.
----> Kore malı sıfır aks kafası buldum 90TL işçilik dahil 110TL ye 3000km dir kullanıyorum..

Map sensörü arızalıymış servis bulamadı bile arızayı.. 400 TL dediler 100TL de işçilik alırlardı.(Belki daha fazla)
----> Çkmacıdan aynı sensörün Toyota marka olanını aldım sensör+işçilik = 100TL

Triger kayışını değiştirmek istedim 300TL fiyat aldım işçilikle o da bi 400-500TL olurdu heralde..
----> Malzeme + işçilik = 100TL.

Bu arabaya binmek istiyorum sonuçta ama 2500TL masrafta bukadarcık şeye yapmazdım.. 3 sorunu 310TL'ye hallettim.. Araçta şuan sorunum yok ileride olursa yine izlediğim yolu takip edicem..
Bu yaptıklarım çoğunuza yanlış gelebilir veya yanlıştır fakat bilmenizi istedim..

Saygılar,,,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,818
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR