Feroza Vinç Montaji Resimli.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salihdalci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,691

Etiketler

Ynt: Feroza Vinç Montaji Resimli.

konu vinçten açılmış iken,

cuma akşamı yaşadığımız ufak çaptaki aksiliği burda paylaşmayı uygun buldum.
akşam serinliğinde küçük bir arazi gezisi yapalım dedik ve kemrburgaz otoyolundan kör bir noktadan girdik
araziye istikametimiz alibeyköy barajının üst kısımları.Öyle arazide ağır ağır ilerlerken birden TTAAKK diye bir ses
ve daldık derin bir çukura,indim arabadan ve baktım bizim feroza burun üstü çakılmş,yağmur suları öyle bir oymuş ki yolu
ve otlar öyle güzel kapatmış ki çukuru tam bir tuzak ve hepei bir derinki arabanın ön sol tekeri bir karış havada kaldı.
veee.. ne ileri ne geri ne 4x4 ne 4x3 ne 4x2 faida etmiyor,araba öyle bir oturmuş ki altına kriko sığdırmak dahi mümkün değil
lastiğin altına taş da yığdım oda faida etmedi..........
Neise ki yanımda sürekli taşıdığım ve daha önceleri zincir tahrikli calaskarı,bir sap monte ederek el vincine dönüştürdüğüm
,,portatif el vinci,,ni bir ağca sabitledikten sonra arabayı tereyağından kıl çeker gibi kurtardık çukurdan.
fotoların kalitesi biraz düşük cep tel.ile çekilme

Görüntü0048.jpg

Görüntü0049.jpg

Görüntü0050.jpg

Görüntü0051.jpg

Görüntü0052.jpg

Büyük geçmiş olsun Hocam..

lazım olur diye soruyorum..el vinci ne marka ..nereden kaça almıştınız..

akılın yolu birdir. herzaman lazım olmaz amma lazım oldumuda aracı çukurdan çeker alırsın,tebrik ederim.

Salih abi vinç çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Bundan sonra bana yakın yerlerde avlanırsan sevinirim :smiley::smiley:
İsmail sanada geçmiş olsun ama en sonunda vincinin işe yarayıp yaramadığını test etmen açısından da iyi olmuş.

İsmailcim,

Bensiz neden cikarsin araziye :mad: :mad: :mad: bu arada saka bir yana buyuk gecmis olsun kardes,
Cumartesi veya pazar bizimlemisin ? listede adini goremedim de

Turgut

listeye adımı yazdığım halde ayın 26 sında aranızda olamıyacagım affınızı diliyorum.( eczane nöbetimiz var) üzgünüm çok şeyler kaçıracagım farkındayım kısmetse başka zaman.hepinize sevgiler.

cemal vinç takılırken yanımızda olmanı isterdim kombine bir çalışma oldu Ersan beyin bilgisi ve Necmi arkadaşımızın el becerisi ekip çalışması ile ortaya çıkan netice yüz güldürdü.sarıyerden sonra Ferudunlarla buluşmuşunuz salata ile balık agzımız sulandı sizede afiyet olmutur.SEVGİLER ALLAHA EMANET.

mdr' Alıntı:
Büyük geçmiş olsun Hocam..

lazım olur diye soruyorum..el vinci ne marka ..nereden kaça almıştınız..

Üstadım,saygılar

el vincinin markası yok sıradan çin malı zincir tahrikli calaskar,hani tamirhanelerde kullanılıyor motor indirmek v.s.için.
ben zincirini sökerek ve biraz modifiye edip bitanede sap takarak dönüştürdüm el vincine,tek elle sarıyorsun makarayı
aynen büyük balık çeker gibi ;)
perşembe pazarında 120-150 tl.ye satılıyor 5 metre bomu var 3 ton çekme kapasitesi
mapası alınırsa 10 m.uzuyor bomu fakat kapasite 1,5 t.iniyor

huntercemal' Alıntı:
Salih abi vinç çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Bundan sonra bana yakın yerlerde avlanırsan sevinirim :smiley::smiley:
İsmail sanada geçmiş olsun ama en sonunda vincinin işe yarayıp yaramadığını test etmen açısından da iyi olmuş.

Sağolun Başkanım,
işe yaramaz olur mu,ister öne, ister arkaya,ister yana çek,istersen bir ağaca da çıkrabilirsin arabayı ;D ;D
mmeleket gezisi nasıl geçti bu arada,güzel manzaralı fotolar çekebildin mi

Saygılar.

tge' Alıntı:
İsmailcim,

Bensiz neden cikarsin araziye :mad: :mad: :mad: bu arada saka bir yana buyuk gecmis olsun kardes,
Cumartesi veya pazar bizimlemisin ? listede adini goremedim de

Turgut

Sağol Turgutçuğum,

bu ara işler biraz yoğun,inşallah bu aksilk olmzda buluşuruz dostlarla
Sağlıcakla kal.

Ersan bey iyi günler nasılsınız,aracın makaslarında değişklik düşüyordunuz bir çalişma varmı.selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri