Bu yıldan başlayarak devam edecek, yurtiçi ve yurtdışından ustaların katılımıyla düzenlenecek atölye çalışmalarını kapsayan bir proje; FestiLAB.
19 Mart’ta İmajlarla Düşünmek başlığı altında video felsefecisi ve Alman Sineması’nın önemli figürlerinden Harun Farocki’yle atölye çalışması yapılacak. Farocki’nin katılımı ve Andreas Treske’nin sunumuyla gerçekleşecek etkinlik kapsamında bir gün boyunca film izlenecek ve imaj üretimi üzerine sohbet edilecek.
Kültürel ürünleri yapıbozuma uğratıp esprili bir şekilde tekrar inşa etmesiyle tanınan Pierre Bismuth da 16, 17 ve 18 Mart’ta üç günlük atölye çalışması gerçekleştirecek. Sil Baştan’da (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) Michel Gondry ve Charlie Kaufman ile birlikte Oscar kazanan Bismuth, atölye çalışmasında yeniden kurguladığı Hollywood filmlerini, bazı video işlerini ve “Sil Baştan” üzerine çektiği kısa filmi göstererek kurgu üzerine konuşacak. 17 Mart’ta da Amerikalı ünlü yapımcı Sandy Lieberson sinemaseverlerle buluşacak. 13 Mart’ta besteci ve yapımcı Ufuk Önen, 20 Mart’ta da Fransız besteci ve ses tasarımcısı Gerard Labady, sinemada ses ve müzik kullanımı üzerine bir atölye gerçekleştirecek.
Atölyeler Ankara Alman Kültür Merkezi'nde (Goethe-Institut Ankara) ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek. Katılım ve detaylı bilgi için festilab@filmfestankara.org.tr
Atölyelerin tamamı ise şu şekilde:
1. Hakan Akçura / Open Flux Atölye Çalışması
2. “Festivaller İçin Beyin Jimnastiği” Hakan Aytekin Atölye Çalışması
3. Ufuk Önen / Sinemada Ses ve Müzik Atölyesi
4. “Hiç Kimseye Anlatamadığınız Bir Sırrınız Var Mı?” Genco Gülan
5. Dominic Morisette İle Afganistan Günlükleri
6. “Genç Yönetmenlerle Canlandırma Sineması” Berat İlk Atölye Çalışması
7. İmajlarla Düşünmek: Harun Farocki'yle Atölye Çalışması
8. Pierre Bismuth Atölye Çalışması
9. Sandy Lieberson Atölye Çalışması
10. Gerard Labady Atölye Çalışması