Ynt: Fethiye ve Çevresindeki Karavan Kampları
Sami bey,yanılmıyorsam karavanınız çekme idi,bu varsayımla bir iki yer önereceğim.Fethiye'den başlarsak KATRANCI koyu var kamp alanı olarak okullar tatil olur olmaz çıkarsanız fazla kalabalık olmadan güzel bir yer bulabilirsiniz,karavanı konuşlandırdıktan sonra ise çevreyi serbest kalan aracınızla gezmenizi öneririm.Ölüdeniz Meri motel tarafında iki karavan alanı olmakla birlikte (Nicholas ve seahorse)bunlar kendi karavanlarını kiraya verdiklerinden dışardan karavan alıyorlarmı bimiyorum,Ancak günü birlik aracınızla ölüdenizi, Kayaköy gemiler koyunu,yat limanı tarafındaki karagözler mahallesinin bulunduğu yarım adadaki koyları,saklıkent kanyonu'nu dolaşabilir,tekne turu ile aracınızla ulaşımı zor kelebekler vadisi gibi yerleri gezebilirsiniz.Şehir merkezindeki kaya mezarları,antik tiyatro ayrıca görülecek yerler.Rotanızı belirtmemişsiniz Kaş-Demre demişssiniz,muhtemelen manavgat -antalya -kemer-finike -demre -kaş -kalkan-fethiye ve kuzeye-marmaris-bodruma kadar belki'ye göre ise ilk molanızı Beldibi (Ant.) orkinos kampta verip 0533 773 55 65 Nail bey,Demre-Kaş sahil güzergahını dinlenmiş olarak katetmenizi tavsiye ederim,Demre'de kaplıca bölgesinde bir kamp alanı varmış ancak ben hiç uğramadım,Teknelerin tur gezisine kalktığı limana yakın buradan Kekova körfez tekne turu yapabileceğiniz gibi,aynı imkan Kaş'taki teknelerlede sağlanıyor.Kaşta Kamp alanları dersen,Kaş kamping 0242 836 10 50 Sedat yetkilisi,Şehre çok yakın,devlet hastanesi yanında ancak giriş,çıkışı rampa 5.25 karavan oluşundan düşünmek gerek,ben 4.20 lik karavanımla fazla sorun yaşamadım ,alternatifi ise kakalkan yoluna çıktığınızda yolun sağ tarafında olimpos kamp var çekme karavan için daha rahat 0242 836 22 52,buradan Fethiye'ye yola çıktığınızda kalkan yolunda Kaputaş plajını ıskalamayın,Fethiye yi zaten anlatmıştık ,daha kuzeye çıkarsak Marmarise doğru yolunuzun üstünde göcek,Dalyan,sarıgerme (Belediye işletmesi kamp alanı var) Köyceğiz (göl kıyısında belediye kamp alanı var)Ancak Karavanla her yere girip çıkmam derseniz yol üstünde uygun bir alana(benzinci otoparkı vb.)Topuzdan çıkarıp aracınızla dolaşabilirsiniz ören yerlerini.(hatta fethiyede konaklıyorken bile)Marmarise giderseniz Datça yolu üzerinde Çubucak orman kampını tavsiye edebilirim (yol üstü giriş çıkış rahat) Buradan Bozburuna doğru selimiye,kızkumu,şelale,Datçaya doğru,inbükü,Datça,eski datça,kargı koyu,palamut bükü, knidos aracınızla gezebileceğiniz yerler.Benden şimdilik bu kadar.İyi tatiller şimdiden.