Fiat bis 126

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiperaktif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,434

Etiketler

Ynt: Fiat bis 126

benım de hayalımdekı arac degısık şeyler düşün müştüm okulyılarında. hatda şu an atv bır motoru anfibi kara ve suda gıdebilen bişey düşünüyorum

geçen sene baya merak salmıştım bislere ilgim ve alakam gitti şuan şimdi tek fantezim l200

ben bis diilde wosvogen bugy yapmayı düsünüyorum bir arkadasımla beraber

baja_vw15.jpg

Tostosa olurda bis biraz ufak ama şekli beğendim yalnız bisin ön yürürünü nasıl yapıcaz defransiyel biraz zor motor arkada boksör tipli 2 silindir kara şanzuman motoru değiştirsek diğer motoru nereye koyucaz :D bende samurai vardı onun gibi dışarıdan bir arazi vitesi koymak mantıklımıdır ön defransiyele nasıl bişekil yapılır veya daha pratik bir yolu varmı ?

Bis 2 türlüdür biri su diğeri hava soğutmalı hava soğutmaluı Bis'e vosvogen 1300 motoru oluyo sadece bi kayıt atılıyo motor kulağı vosvosun 4lü bisin 3lü tek fark bu :D arkadaşa yaptık zaman aldı ama ruhsata işletmeyi başardık şimdiki amacım 4x4 bis :D yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler. :D

vosvos motorundan bugy yaptım aklınıza takılan bişe olursa yardımcı olmak isterim :D

bis ile ilgili hayatımın anısıdır, zamanında adana'dan 3 arkadaş ankara'ya street ball turnuvasına katılmak için bu araçla yola çıkmıştık. en ufak tefekleri bendim o sıralar 85 kilo falandım, pivotumuzu arka koltuğa katlayarak koymuştuk yarım saatte bir arabadan çıkarıp katlarını açıyorduk. sonuç hayır araç ankara'ya ulaşamadı, eşyalarla birlikte bizi toroslara çıkarmayı ne yazık ki başaramadı. yani 4 çeker olur mu olmaz mı bilemem ama 3 adamı çekemiyor hocam:smiley:

ben son 2 araca tanık oldum ama ondan önce babam 7 tane değiştirmiş biz ailece türkiyenin yarısını su soğutmalı bisle gezdik babam çok titiz arabaya biner bende ufak araba seviyorum o yüzden gene alıp o saat gibi tıkırtılı sesini dinlemek istiyorum tabi günümüz şartlarına uyarlamak lazım şekli yeter :D

Hayabusa motorundan ziyade vosvos motoruda konulabiliyor işte o zaman süper :D

126 Bis'i yapan bir sürü insan var ama bazı arkadaşlar Vosvos'u sormuşlar VW Beetle'ı 4X4 yapmak istiyorsanız ordudan falan çıkma 4X4 bir Kübelwagen bulun (artık kaldı mı bilmiyorum) kupası yerine Beetle kupası koyun alın size 4X4 Beetle. Zaten II. Dünya Savaşı'nda alman ordusunun ürettiği az sayıda böyle araç var. Nette "VW Käfer Type 82E" yazarsanız daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz...

4x4 bis yapmaya uğraşıyorum elimde fazla parça yok kazandıkça bişeler yapıyorum umarım sağlam bişeler çıkarıcam ortaya :D dış orjinalliği bozmadan yapmak gerçekten zor ama başarıcam . :D

bazen 4.6 range rovere binenlere kızıyorum ama kendi 2.0 aracım belki ondan fazla masraf yapıyordur onuda düşünmeden edemiyorum.
bu fantazide bis çok yer ama olmaz.
Düzen tutmaz.
Zevk almazsın.
Subarunun bis ayarında bi 4x4 ü olacaktı.
sahibindende bul adama yalvar yakar 1 haftalığına kirala 10 km sonra alın bu arabayı benden dersin.
tabi zevkler ve renkler tartışılmazmış.bizim arabaların gücünün farkında değilsiniz bence.sadece arkada rakılı stepne yi o şekilde takılı taşıyacak bi bagaj kapağı düşünemiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR