Fidel'in Yüzünden; La Faute à Fidel (2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VforVendetta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,302

VforVendetta

dans, fotoğrafçılık, kitaplarım, seyahat
Yer
istanbul
[attachment=1]

Yönetmen : Julie Gavras
Senaryo : Arnaud Cathrine , Julie Gavras , Domitilla Calamai (Kitap)
Yapım : 2006, İtalya, Fransa
Tür : Dram, Politik, Tarihi
IMDb Puanı :7.8/10 1,081 Oy

Oyuncular
Nina Kervel-Bey (Anna de la Mesa) , Julie Depardieu (Marie de la Mesa) , Stefano Accorsi (Fernando de la Mesa) ,
Benjamin Feuillet (François de la Mesa) , Martine Chevallier (Bonne Maman) , Olivier Perrier (Bon Papa) , Marie Kremer (Isabelle)

Yıl 1970, mevsimlerden sonbahar… 9 yaşındaki Anna, Marie Claire dergisinin yazarlarından annesi Marie, zengin bir İspanyol aileden gelen avukat babası Fernando, kardeşi François ve her şeyini kaybetmesinden Fidel Castro’yu sorumlu tutan Kübalı dadısı ile birlikte Paris’te lüks içinde yaşayan bir kız çocuğudur.

Diğer taraftan Anna’nın halası, tüm ailesi Fransa’ya yerleştiği halde, eşiyle birlikte İspanya’daki faşist Franco yönetimine karşı mücadelesini sürdürmek için ispanya’da kalmayı tercih etmiş, eşi öldürülünce kızını da yanına alarak Paris’e yerleşmiş komünist bir kadındır.

Halası ve kuzeninin, Paris’e yerleşmesiyle Anna’nın hayatı, asla tahammül ve kabul edemeyeceği birçok yeniliğe ve değişikliğe sahne olmaya başlar. Babası, daha önce kardeşine hiç yardımcı olamadığından dolayı bir suçluluk duygusu içindedir ve bu duyguyla eşini de yanına alarak, Şili’ye doğru ideolojik bir yolculuğa çıkar. Onların bu yolculuktan dönüşüyle de Anna’nın hayatındaki değişiklikler resmen başlar.

Önce büyük ve bahçeli evlerinden, daha küçük bir eve taşınılır. Daha sonra Anna çok sevdiği din derslerinden ailesinin isteğiyle muaf tutulur. Eski dadının yerine eşi hapishanede yatan, yeni bir dadı getirilir. Baba siyasi bir eylemci, Anne ise bir kürtaj araştırmacısı haline gelir. Pazar günleri kilise günleri olmaktan çıkıp, toplumsal ruhu uyandırma günlerine dönüşür. Tabii nihayetinde evlerine girip çıkan konuklar da değişmeye başlayacaktır.

Peki sizce Anna hayatında başlayan tüm bu değişiklikleri kabul etmek konusunda nasıl bir tavır takınacaktır. Buyurun, izleyin de görün…

Film, tüm bu olayları küçük bir kızın yani Anna’nın bakış açısından anlatır. Anna’nın bakış açısından dedim ya kamera bile herşeyi onun boyundan çekmekte, onun gözünden görmektedir. Bu da tabii ki filmi, konusu her ne kadar ağır gibi görünse de, eğlenceli ve izlenmesi kolay bir film haline dönüştürmüş. Ben izlerken çok eğlendim. Gerçekten ama çok eğlendim… İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Not : Candide, sen bu filmi büyük olasılıkla Fransız yapımı bir film olduğundan izlemişsindir ama izlememişsen kaçırma derim. Seveceğine eminim. Bence Adminim de bu filmi çok sever :smiley: İlk fırsatta izleyin derim :smiley:

fidel.jpg

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR