Finansal (Ticari) Kiralama Yoluyla İthalat (Leasing) Yaparak Unimog Getirme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,393

unimog-cu in mystery

Ben bu 4x4 belasından :) ne zaman usanacağım
Yer
A>Z>İstanbul >
Web
jeepci37.sitemynet.com
Finansal (Ticari) Kiralama Yoluyla İthalat (Leasing) Yaparak Unimog Getirme.
Mesleğim ve sevdiğim şeye(unimog) ulaşma çabas :-*ı bir araya gelince böyle olası ve o kadar da saçma birşey meydana gelecek-gelebilir :-*-gelmeyebilir... 8) ;D ;D

Şimdi Leasing Nedir?
- Cevaplayayım;

3226 Sayılı Finansal Kiralama Kanununa göre;
Finansal Kiralama (Leasing), bir yatırım malının mülkiyeti finansal kiralama şirketinde kalarak, belirlenen kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıya verilmesi ve sözleşmede belirlenen değer üzerinden kiracıya geçmesini sağlayan bir finansman yöntemidir. Yatırım mallarının satın alınması yerine, kiralanarak kullanılmasını sağlayarak firmaların işletme sermayelerini diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılması ile verimliliğin ve karlılığın artmasında önemli rol üstlenir.

Sözleşme süresince leasing şirketi yatırım malının hukuki mülkiyetini, kiracı da ekonomik mülkiyetini üzerinde taşır.
Belirttiğim gibi kira sonucu kiracıya devredilebilir. Yani benim ticari bir unimog(406 veya 416) bulmam lazım. Bu unimog ticari olarak ruhsatta gözükmeli, ticari olarak bir niteliği olması gerekiyormuş. Ve de bunun Gümrük Yönetmeliğine ve Kanunlarına aykırı olmadığı kanıtlamam
lazım. ;) Olabilme ihtimali yüksek fakat banka ve gümrük mevzuatı açısından uygun olması gerekebilir. Bu konuyu tandığım Gümrük Müşavirleriyle ve G.M: yardımcılarıyla tartışıyoruz. Ben biraz deli ve çılgınmışım bu arada. Bizim camiada denilenler bunlar ;)

Etiketler
Ynt: Finansal (Ticari) Kiralama Yoluyla İthalat (Leasing) Yaparak Unimog Getirme

Şimdi gelelim Unimogla ilgili detaylara. Bunlar benim savım tamamıyla.

Bu unimog bir ticari olarak iş görüyor nitelendiriliyor. Bunu kiralayabiliriz mesela.

mogzilla' Alıntı:
U416 tam tekmil görevde !!!

264451.jpg

264459.jpg

Ynt: Finansal (Ticari) Kiralama Yoluyla İthalat (Leasing) Yaparak Unimog Getirme

Bunu yapabilmen için bu Unimog'u kiralayacak şirketi de bulman gerek. Yakın çevrenizde akraba, eş - dost vs. varsa o şekilde yapabilirsin. Kişilerin leasing yapması, bahsettiğin kanun uyarınca yasak.

Haklısın Murat abi. Müteahhitlik, inşaat gibi bu tür araçların kullanılabileceği iş tarzları gerekiyor dediğin üzere. Bu konuyu halen daha araştırıyorum ve tartışıyoruz. İşyerindekilere bu fikrimi açıkladıktan sonra bana bi değişik gözle baktılar... Şarşırdılar. İnanırmısın üniversitede Gümrük Rejimleri dersimize giren Gümrük Müşaviri bile olum sen delimisin bırak şu unimog sevddasını diyoo.. O da bu konuyla ilgili mevzuatı araştırıyor sağolsun!!!
Ben manyağım galiba! ;) :D

Bu akşam Hollanda'lı Bas' la tanıştım. Kendisi unimoglar satıyormuş. :eek: Unimog restore ediyormuş. :eek: İngilizce konuştuk, sohbet ettik. Almanca konuşmak istedi ama ben Almanca bilmiyorum.(Ne yazık bana)
Unimogları sevdiğimi söyledim, Bas' da " that nice " diyordu. Space' ini de inceledim, resim albümünde unimoglar ve Bmw' lerle doluydu. Bu leasing konusunda ticaret yapabileceğim birisi olabilir. ;) Ben ya çok girişimciyim ya çok manyağımm!!! 8)

Leasing konusunun iyice irdeledik, unimog mevzusu yatar uyur. :D Gümrük mevzuatına göre ikinci el araç getirmek yasakmış, herhangi bir rejime tabi tutulamazmış daha açıkçası. Ancak Türkiye' ye kesin dönüş yapan bir vatandaş bir adet motorlu taşıtını getirebiliyormuş. (Getireceği taşıtta altı ay önceden üzerine kayıtlı olması gerekiyormuş)

Ancak yeni (sıfır km) araç getirebiliyoruz. U300- U500 gibi... Bunu yapmak istesek de Leasing' e sokmaya da hiç gerek yok.

Yurt
unimog-cu in mystery' Alıntı:
Ancak Türkiye' ye kesin dönüş yapan bir vatandaş bir adet motorlu taşıtını getirebiliyormuş. (Getireceği taşıtta altı ay önceden üzerine kayıtlı olması gerekiyormuş)

Bu vatandaşın yurtdışında ikamet izni olması lazım. Ayrıca bu aracı alacak kişinin de yurtdışında ikamet izni olması lazım :smiley: Ve bu araca TR plaka takılamadığı gibi, 6 ayda bir yurtdışına çıkması lazım ;)

Sana şunu söyleyeyim Serdar benim şirketimde şuan sayısı 100'ü bulan bir kiralık araç filosu mevcut ve bende bu filonun sevk ve idaresini yapıyorum. Birçok kiralama şirketi ile sürekli irtibat halindeyim ve sana şunu söylemeliyim ki 4x4 çift kabin bir aracın bile kira bedeli 700€ civarında gidiyor (ki önemli araç sayısına sahip olmamıza rağmen) bir unimog olsa kaça gelir sen düşün.
Kiralama firmalarının en büyük avantajı kolay alım satımı olan ve piyasada sürümü olan araçları peşin ödeme yapıp büyük indirim almak ve müşteriden bunu uzun vadelerle geri ödemesini alıp kar etmektir.
Basit bir örnek vereyim Lada Niva'nın kira bedeli Ford Ranger'in kirasından çok daha yüksek çünkü Ford'un 2.el piyasası daha çok ama Niva için aynı şey söylenemez...
Senin ki biraz ütopik bir durum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR