Fj - 40 Hararet Değeri Sorunum Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,020

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var
2 f serisi toyota makinede hararet sorunu yaşamaktayız araçda ölçüsan marka civalı hararet göstergesi kullanılıyor bu 2 inci müşür bozukdur diye degişdim gene aynı deger var bukadar hararetde araçda hiçbir anormallik yok herşey normal kaçak göçekde yok
müşür manifolt tarafında ön cama yakın en dipde hararet 110 çıkdıgı an oluyor bazen genelde 100 üzerinde arasıra 90 a düşmekde acaba müşürün yrtimi yanlış :smiley: termostatdandır dedik termostat siparişi verildi termotatı sökdük
ama degişen bişey olmadı termostat yokkende buseferde motor soguyunca üst radyötör hortumunda büzüşme başladı vakum oluşmakda kapagı açınca rahatlıyo
neden acaba
acaba civalı termostat kullanan varsa deger nerelerde olmalı boşunamı ugraşıyoz

Etiketler
Ynt: Fj - 40 Hararet Değeri Sorunum Hakkında

Valla bende FJ40 varken hiçbir zaman hararet sorunu yaşamadım, hatta motor hararet göstergesi ortanın biraz altında duruyordu. Fan direk bağlıydı ve sürekli çalışıyordu, bunun etkisi olabilir.
FJ40 lar kolay kolay hararet yapmaz da diyorlar hatta.

arkadaşlar bende 2 senedir kullanmaktayım hararet göstergesi olmadan bir sorun yaşamadım normalde hala aslında sorun yok devirdaim sıfır
sadece civalı hararet göstergesi takıldı araca yeni acaba müşürün yerimi yanlış biryerde manifolt kısmında ısıyı fazlamı algılıyo aklıma ilk gelen o
zaten fan direk kasnakdan fan hararet yapması imkansız kafamı karıştıran detay sadece civalının yüksek deger vermesi
civalı gözterge kullanan varmı aracında :? bana 2 f makinede resimle hararet müşürünün orjinal yerini gösterirseniz bir fikir edinebiliriz

ben haralet göstergesini ortada görmedim radyötör tıkalı olma ihtimali olabilir mi acaba?

Internette bunu buldum, motor sıcaklığı bilgisini gönderen sensör bu sanırım.

FJ40-Hararet-sensor.jpg

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar motorun üzerinde resimdeki yerde müşür yeri yok sadece bir tapa var farklı bir seri olsa gerek
galiba ben bu civalı müşürü söküp atarsam rahatlıyacam ancak fazla detaycımı oluyorum ne:smiley:
kime sorduysam orjinal müşürün yerini motorda bilmiyo
radyötör sıfır 3 sıra
devirdaim sıfır
termostatda gelecek yarın sıfır takıcaz bakalım ne yapacak :smiley:

evedilaz' Alıntı:
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar motorun üzerinde resimdeki yerde müşür yeri yok sadece bir tapa var farklı bir seri olsa gerek
galiba ben bu civalı müşürü söküp atarsam rahatlıyacam ancak fazla detaycımı oluyorum ne:smiley:
kime sorduysam orjinal müşürün yerini motorda bilmiyo
radyötör sıfır 3 sıra
devirdaim sıfır
termostatda gelecek yarın sıfır takıcaz bakalım ne yapacak :smiley:
ben söktüm valla ;)

bizde cem abının fj 40 ta hararet sorunu yasıyoduk bıde baktıkkı fan ters fanmıs ;D emıcegıne ufluyo dısarı ;D

olasiliksiz' Alıntı:
Sökünce ne oluyor radyatör fanı sürekli çalışıyor mu?
müşür yeri orası orjinal.arkadaş değişmiş yerini gösterdim.Zaten sürekli calişiyo olması gerekiyo.Ters nasıl takılmış o ustanın eli öpülür yani :D

ilginize teşekkürler bendede civalı müşür aynı yerde ama sizinkisi orjinal müşür fark bendeki civalı :smiley: şindi kargodan yeni termostatı aldım gidip onu takayım bakalım ne olacak

lakmadi' Alıntı:
müşür yeri orası orjinal.arkadaş değişmiş yerini gösterdim.Zaten sürekli calişiyo olması gerekiyo.Ters nasıl takılmış o ustanın eli öpülür yani :D

ters takmamıs fanın yönü tersmiş ;D

termostat degişdi 3 sefer su boşaltılarak sıfır olan radyötör temizlendi
deneme amaçlı bıraz yol yapıldı ama hararet gene 100c gösterdi ben bu işden bişey anlamadım eger böyle devam ederse göstergeyi söküp atıcam rahatlıyacam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR