FJ 70 İçin Yorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,988

Ynt: FJ 70 İçin Yorum

Aracınız çok güzel maşallah,bizim kulüpde Kenan Çarpışantürk de var arabanın canını çıkarıyor banamısın demiyor.Birde ankarada Etimesut havaalanının oralarda büyük hangarlarda çıkmacılar var jjden tut patrole,toyota, amerikanlar kısaca inanılmaz şeyler var adamlarda ama 2 günü ayırmak lazım oraya gidince burası neresi diyorsun.Tekrar maşallah güle güle kullanın.

Bu arada o lastiklerle ve portbagajla yakıtınız gayet güzel.Standart lastiğin dışında takılan her ebat için aracınıza 1 litre artı ekleyin,portbagaja da 1 litre denilirse yaklaşık 3veya 4 litre fazlanız olması gerekiyor.Bide şuanki halini bilmiyorum ama araziye giren her araca muhakkak vinç lazım.

evet haklısın vınc sart ama malum hepsı bırden olmuyor :smiley:
bende tek basıma fazla comurlara dalmıyorum

su ankaranın resmı falan varmı bakalım araclara bı tane arac arıyorum abıme

patrol veya fj serısınden

Ankaradan Samsun karayoluna giderken oralarda bi çok çıkmacı var mekanın resmi yok,bu arada aracımı ford a benzeten ilkdefa birisiiyle karşılaştım.TOYOTA LANDCRUISER 1998 FJ80 yani Türkiyede vx80 diye geçiyor.Bu araca benzeyen ford resimleri varsa elinizde merakla bekliyorum :smiley:

Öncelikle off-road yapan herkesin istediği bir araç için “taka” demek ayrı bir ironi olsa gerek… ;DBu kısa şasi “taka” inanın off-road için biçilmiş kaftandır. Uğur beyin dediği gibi “O bir makinadır.” ;)Parça konusuna gelince bence orijinal Toyota’dan şaşmayın derim. Özellikle altınızdaki araç Land Cruiser olduğu için bu konuda hassastır…Ankara Etimesgut’ta, Şaşmaz Oto Sanayi sitesinde, Hakan Ataman diye biri var. Bu usta genelde tüm Türkiye’ye çıkma parça sağlar, tlf.nu:532.282 05 23. Ayrıca bu araçların ticaretini yapar.

Kolay gelsin, aracınızın keyfini çıkarın, bol bol kas gevşetici almalar…

4 yıldır 1983 model 2F kodlu(4230cc) Landcruiser FJ40 kullanıyorum. 1994den bu yana Lada Niva, Discovery I V8, Terrano 3kapı 2.4, 5kapı 2.4, Daihatsu Feroza ve Kısa Silverado 4x4, Landcruiser FZJ70 araçlarım oldu. Herkesin tutkusuna ve araç seçimine sonsuz saygım var. Ama benim için bu işin son noktası Landcruiser'dır. Kamudan çıkma ve çok hırpalanmış olan aracımı 4 yıldır hafta içi işimde, hafta sonu off road amaçlı kullanıyorum.
Son dört yılda yapılan km: 155.000
Toplam Km : 1.450.000
155.000km de Değişen parçalar: Fren merkezi, devirdaim pompası,platin,buji, ve bolca motor yağı (çok yağ yakıyor)
LPG de sarfiyat : 18-20 lt/100km (ortalama)
Benzinde sarfiyat : 15-17 lt/100km "

Aracınız fevkaladenin fevkinde görünüyor. "Taka" deyimini kullanmak tevazudan kaynaklanıyor sanırım. Ya da LandCruiser'i
çok fazla tanımamaktan olabilir. Diğer araçlar bir hafta sonunu arazi, bir hafta sonunu sanayide geçirirken siz parça kıramadığınız
için aracınızı tanımaya fazla fırsat bulamayacaksınız. Kazasız sürüşler, aracınız tank gibi maşalllah...

yorumlarınız ıcın tesekkur edıyorum gercekten toyota fj 70 ne anlama geldıgını bılen arkadaşları tanımak cok
guzel

yaklasık 4 sene bu aracı araştırdım bı arkadasım sayesınde tanıstım fj 70 le arkadaş off road yapmıyor
resmen ecelını arıyor :smiley: onun fj 70 sıyle cok maceramıs oldu 4 metre uctugumuz 2 bazen 3 metre
havalandıgımız oldu ama arabaya hıc bısey omuyordu her seferınde daha sert surmeye başladık
ama bu sefer bız dağılmaya başladık boyun ve belım yuzunden defalarca ılac aldım
bu sene besıncı sene hala 87 model fj 70 dagıtmaya calısıyor ama basaramadı
bır sefer kavrama değiştirdı o kadar bıde makaslara bakım yaptırdı sanırım

bazen benım aractan gıcırtılar gelıyor bıraz arazıde dolasıyorum sesler kesılıyor
asvalt ıcın yapımamış bu araclar

,

aslında cekişte hıc problem olmuyor aracın torku cok yuksek ama
yuksek devırlerde lpg nın yanma mesafesı uzun oldugundan motora zarar verebılır
dıye benzın kullanıyorum

ilandaki jip sizinkiyle aynı model galiba fiyatı nasıl duruyo?
http://www.sahibinden.com/ilk_el_orjinalWQQaXQQ10223904WQQpXQQdisplayitem

araç fena değil fiyatta fena değil ama eksikleri var alan hayrnı gorsun
motorunu ıncelemek lazım gercı arıza yapıcagından değilde ne olur ne olmaz
makaslarında değişmesi lazım jant lastik bıde arka kilit tanpon vinç simorker derken
süper bişey olur

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR