Flowmaster 44 Sonrası Yakıt Tüketimi Ve Bir Kaç Sorun Abiler Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ragnex Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,559

ragnex

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle üniversite öğrencisi olduğumu belirtmek istiyorum abiler

Grand Cherokee WJ (2002) 4.7 aracım var.
Aracıma Flowmaster 44 taktım ve kat iptali yaptırdım.
Artı olarak ise orjinal egzoz borusunu kesip düz hale getirttim(kalıp taktırdım)

Aracın sesinden son derece keyif almama rağmen sanırım hayatamının hatasını yaptım.

Aracı yüksek devirde yüklenerek kullanıyordum flowmasterdan önce. Buna rağmen LPG ile max 70-75 kuruşlarda yakıyordu aracım.

Yukarda yazdığım işlemlerden sonra araç LPG ile 1tl ile 1.15TL arası yakmaya başladı bu nasıl oldu anlamadım. Normal mi acaba?

Egzoz kesiminden mi yoksa kat iptalinden mi bilmiyorum fakat aracı kullanırken cam açamaz olduk. Egzozdan gelen koku gerçekten çok kötü.(Eskiden hiç koku gelmez idi)

Dediğim gibi öğrenciyim ve gerçekten arabayı satma noktasına geldim bu olaylardan sonra. Abiler yardımınızı rica ediyorum ne yapmamı önerirsiniz bu iki sorun için. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
sorun flowmasterdan değil, diğer yaptırdığınız işlemlerden. özellikle kat iptali

ayrıca flowmasterı yeni takınca koku gelebilir, duman da gelebilir ama 1-2 güne düzelmesi lazım.

katalitik konvertörleri neden söktürdünüz? kokunun yegane sebebi katalitiklerin olmaması zaten. birde oksijen sensörleri de düzgün çalışamıyorsa zaten çiğ yakıt atacaktır. motor kontrol ışığı yokmu sizin arabada, bozukmu?

2000 4.7 WJ'mde 5 yıl kadar Flowmaster 44 kullandım, bahsettiğiniz sorunları yaşamadım. Bu yaşadığınız sorunların hepsi çok yüksek ihtimalle katalizör iptalinden kaynaklanıyor. Ve katalizör iptali hem çevre için çok zararlı hem de bildiğim kadarıyla ceza sebebi.

Katralizör iptalinden kaynaklı aracınızın yakıt artışı artı o çıkan sesten keyif almanızdan gaza aralıklı basmalarınızdan da yakıt artış oranı %40lara çıkmaktadır. Bilginize saygılarımızla...