Ynt: Foça'yı hiç bu kadar sevmemiştim.
Bunca senelerdir karavanla kampinglerde kaldım , unutulmaz doğa manzaralarına şahit oldum..Bunları çoğunlukla tasvir ettim burada ve başka yerlerde..Ancak bugün bir yol üstü dinlenme tesisini anlatmak zorundayım.
Akhisar'dan Balıkesir'e doğru 33 ncü km de, ters yönde de 55 nci km de, içinde SHELL istasyonu barındıran ve adı CEREN TUR olan bir dinlenme tesisine girdik , 28.07.2012 pazar günü..Burası olabildiğince geniş bir alan üzerine kurulu , yolun hem gidiş hem de dönüş yönünde karşılıklı pozisyon almış sıcak mı sıcak bir lokal..Arabayı park edip yazlık dış salonla karşı karşıya geldiğimde masa ve koltukların farklı bir disiplinle dekore edildiğini anlamak zor olmadı..Ben turizmden emekli olduğum için çalıştığım dönemde grup götüreceğimiz oteli ziyaret ederken önce odaları ve WC lerini tetkik ederdim..Gözüm keserse grubu bu otele götürebilirdik..Burada da zaten ihtiyaç da vardı ve WC ye girdim.. 5 Yıldızlı otel WC sinden farksızdı..
İlginç olan başka bir şey daha dikkatimi çekti..Ünlü otobüs firmalarının dinlenme tesislerinde bile batı müziği yayını yapılmazken burada sürekli 1960-70 li yılların batı pop müziği yayımlanıyordu.
İçeri girdiğimizde bir ilginç köşe ile daha karşılaştım..O da kütüphane olması..Aslında buraya gelenler kitap okuyacak kadar uzun zaman kalmasalar bile karavan/kampervanla gelip gece geçirmek çok mümkün olduğundan kütüphanenin sıcak ortamından faydalanılabilir de.
İçte ki kışlık salonda masalar itina ile dekore edilmiş..Masa üzerinde bir vazo ve içinde çiçekler.
Biz dışta ki yazlık yerde kendimize bir masa seçip oturduk..Tam karşımızda tümü beyaza boyanmış bir bisiklet bize sanki göz kırpıyordu..
Bina içinde bez torbalara konmuş tarhana da bana çocukluk yıllarımı hatırlattı..Rahmetli babam kış günlerinde akşam yemeğinde tarhana çorbasına bayılırdı , kase kase yerdi..Annem de daha yazdan başlardı tarhanayı kendi elleriyle yapmağa..Nur içinde yatsınlar.
Toprak kaseler içine mayalanmış kaymaklı yoğurt benim favorimdi ve dayanamadım , yoğurt uyku getirir deseler de ben inatla yanında bir porsiyon ıspanaklı kol böreğini afiyetle yedim.
Yolda olduğumuz için , bugünlük orucu bozmak zorunda kaldığımı da ima edeyim bu arada.
Dinlenme tesisinde fiyatlar da bence normaldi..Cam bardakta çay 1 TL , Ispnaklı börek 3 TL , yoğurt 3 TL....ceren menüde şunlar var..özel soya soslu yarım piliç+nohutlu pilav+ayran ve bir şey daha vardı ama unuttum..hepsi 10 TL.
Buraya kampervan , karavanla gelip gece konaklamak çok mümkün..alan çok geniş..Tek sorun işlek bir yol üstü olmasından dolayı kamyon,otobüslerin gürültüsü olacaktır.