Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)
yayiyayayu' Alıntı:
Maşaallah maşaallah 11 gün önce aracın yanındaydım epeyce iş yapmışssınız.Şahsen adınıza ben itiraf etmeliyimki bu işin en zor kısımı ve benim hiç sevmediğim bir tarz : Başla bırak,başla,bırak. Çok eski bir usta olarak yazıyorum aynen şöyleki tam gaza geliyorsun işte kıvamına giriyor son vida son rötüş bir bakıyorsun zaman bitmiş veya birisi gelmiş lafa tutuyor,yağmur,kar engeli,elektirkler kesildi,klarnetin son deliğinde malzeme bitti veya o işi bitirecek minnacık şey yok ve iş yarına kaldı.Böyle iş neden sinir bozuyor çünkü zaman sınırlı kısıtlı .Siz bu örnekleri çoğalta durun gerçektende yoğun trafikteki gibi dur kalk insanı bezdirir. Allah'tanki Yusuf kardeşim baya bir sabırlı ve azimli bir insan. Yusufta kendimi gördüğümden durumunu gayet iyi anlıyorum ve bu işi başarı ile bitireceğine inanıyorum artı yeterki Mevlam sağlık,sıhhat versin.
Gerçek ustalar bin düşünür bir keser.Ben bazen aracın başında alır bir iskemle oturur bir saat düşünürdümde garibim yanımdaki çırağım beni işi yapamıyor zannederdi.
Evet gerçektende Yusufum cam yünü ile uğraşırken masken olsa fena olmaz biliyorsun sende o meretin her bir zerresi camdır yani cam parçası.Gerçi bende iş yaparken elimde yüzzük dahil vucudumun hiç bir yerinde bir şey takmak istemezdim böyle can güvenliği açısından taktığım kullandığım herşey bana ağır gelirdi. Az kağıt para ile binlerce çapak çıkarmadım gözümden.
İşi bıraktığım şuan bile halen vucudumun hiç bir yerinde hiç bir aksessuar kullanamam.( Yakın gözlüğü hariç yıllarca kullandığım gazaltı ve oksijen kaynakları şimdi mecburen gözlük taktırıyor)
Ama bu elbette yanlış bir şey kesinlikle bütün emniyet gereçleri kullanılmalı.
Yusufçuğum öyle dizini,ayağını elin gibi kullandığını görünce benimde işyerimizde yıllar önce yanımda çırak olduğu halde burnumla dahi yaptığım,tuttuğum işler geldi aklıma