Ford Puma Motoru Kaydı İçin Ne Yapmak Gerekli ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan langona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,712

langona

4x4 çaresi olmayan bir hastalıktır...
Yer
BALIKESİR/AKÇAY
SELAM ARKADAŞLAR:smiley: DEFENDERİME FORD PUMA MOTOR TAKMAYA NİYETLENDİM AMA ÖNCE BU MOTORUN KAYDI YAPILIRMI, YAPILMAZMI, YAPILIRSA NE GİBİ İŞLEMLER YAPMAK GEREKİYOR ÖNCE BU KONUYU BİR ARAŞTIRAYIM DEDİM? OTOKARA YAZI YAZDIK KENDİ MOTORUNDAN BAŞKA MOTOR TAKAMAZSINIZ DİYE CEVAP GELDİ, TÜRKİYEDE ŞUANAKADAR BİSÜRÜ FORD MOTOR TAKTIRDILAR BUNLARIN KAYITLARINI NASIL YAPTIRDILAR BİLGİSİ OLAN VARSA YADA KAYIT YAPTIRAN, BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILAR HERKEZE...

Etiketler
Ynt: Ford Puma Motoru Kaydı İçin Ne Yapmak Gerekli ?

Tam emin olmamakla birlikte motoru değiştiriyorsunuz ve motorun faturası ile tüve basvurup muayene yaptırıyorsunuz ve değişen motor numarasını trafikten işletiyorsunuz...Ama bunu herhangi bir trafik muşavirine danışarak daha etraflıca ve kesin bilgiye ulaşabilirsiniz...

paylaşımınız için tşk ederim:smiley: tüve uğrayıp bir bilgi almakda fayda vardır illaki bu motorların bir kayıt yöntemi var sonuçda ama türkiyenin her ilinde farklı belgeler isteyebiliyorlar, istanbulda yapılamayan yada çok zor olan kayıt trabzonda çok kolay yapılabiliyor yada antalyada bunun gibi kolaylıklarda var ama uğraşmak lazım, sonuçda vardır illaki bunun bir prösüdoru...

O kadar kolay mı? Benzin dizel fark etmez? motor boyut fark etmez mi? mühendis proje gerekmez?

Recep bey sword7 nickli arkadaşımız oldukça yeni bahsettiginiz konuda degişim yaptı sanırım aynı ildesiniz kontak kurarsanız yardımcı olacaktır.

önerin için tşk ederim cem kardeşim:smiley: sword7 yani umutla samimi arkadaşız aynı ilçedeyiz umut montaj işlemlerini bitirdi ama kayıt işlemlerine henüz başlamadı aslında bu kayıt konusunda umutada banada kayıt konusunda yardım lazım artık bulacaz bir yolunu yapılması gereken prösüdür neyse onu yapacaz saygılar...

yokmu arkadaşlar ford puma kaydı yaptıran? yardımlarınızı bekliyorum saygılar...

Bende merakla bekliyorum konu hakkında bilgisi olan yokmu acaba...

Elimizde patlayacak gibi geliyor bu iş ama hadi hayırlısı...

tüvden bilgi aldım, aynı motoru taktıysanız problem olmaz normal vizede ne gerekiyorsa o belgeleri getirirsiniz yaparız dediler ,faturalıysa faturası lazım yoksa noter satışı lazım, ama motor değerleri aynı değilse proje çizdirmek gerekiyormuş ve bu projeyi tse den onaylatmak gerekiyor sonrasında odadan ek 1 formu doldurdup tüve başvurmak gerekiyormuş tüvden aldığım bilgiler bunlar, ben birşeyi çok merak ediyorum gezenbilirde ford motoru taktıran arkadaşlardan neden bir açıklama paylaşım gelmiyor?

sword7' Alıntı:
Elimizde patlayacak gibi geliyor bu iş ama hadi hayırlısı...

Umut arkadaşım Allah kolaylık versin.
Bu işlerle uğraşan muameleciler ne diyor görüştünmü.Uygulamaya başlarken danışmadınızmı?
Motor hacminin azaltılamaz diye biliyordum.(2500 - 2402 ) Motor hacmini eskisi gibi yazdırmaya çalışabilirsin.
İnşallah sorunsuz halledersin.kemal

araştırmaya devam:smiley: sanayi bakanlığının yeni kanunnuna göre benzinli araca benzinli mozotlu araca mozotlu motor taktırılabilkir ancak takacağın motor kendi arabandan sökeceğin motorun beygir gücünün %50 geçmemesi gerekiyor ve turbo takılabiliyormuş, yani düz dizel defenderlerin motoru 68 beygir takacağımız yeni motorunda 102 beygiri geçmemesi gerekiyor düz dizelin %50 fazlası yeni kanunda durum nundan ibaret öğrendiğim bilgilere göre saygılar...

ilhan kardeşim durum bundan ibaret düşünüyorsan yeni kanuna göre hareket etmende fayda var yoksa zahmetlerin boşa gider, umutun motor ne olacak nasıl yapılacak bilemiyoruz beraber araştırıyoruz, hiç olmadı vize zamanlarında kendi motorunu koyacaksın üstüne vizeden geçireceksin sonrasında tekrar fordu takacaksın buda bisürü eziyet ama böle yapanda var yani, aslında motor çoğu ülkede yedek parça olarak geçiyor türkiyedede bu kanun çıkacak ama nezaman allah bilir, bu kanun çıkarsa herkez istediği motoru kendi arabasına taktırabilecek biran önce çıksa bu kanunda şöyle keyifle defenderlerimize turbo motorlarımızı taktırsak...

Selamlar;

Dizel ruhsatlı aracınıza proje ile dizel motor taktırabilirsiniz. Bunda bir sorun olmaması lazım. en azından şu vakte kadar sorun yaşayanı duymadım.

Benzinden dizele, dizelden benzine geçiş de mümkün... ama prosedürü çok uzun ve geçişinizin kabul edileceğinin bir garantisi yok. Yani, "siz motoru değiştirin, sonra nasıl olsa bir şekilde ruhsata işlenir" diye bir mantık gütmemek lazım. Yakıt türünün değiştiği koşullarda daha önceden edindiğim bilgilere göre, takılacak motor sökülen motordan genç ve maks 7 yaşında olmalı; silindir sayısı aynı ya da daha fazla olmalı; motor hacmi aynı ya da daha büyük olmalı; motorun TSE onayı olmalı, emüsyon ölçümlerine uygun olmalı, proje çizimini onaylatabilmiş olmalı vs vs...

burada en büyük sorun, projenin üniversite tarafından onaylanıp rapor halinde sunulması...

Size tavsiyem; yakıt türü değişmeyecek ise; trafik müşavirinizle teyitleşip işleme öyle başlayın... Yakıt türü değişecekse, hiç uğraşmayın. prosedür sizi bezdirir, maliyeti de çok olur. Aracınızı satıp uygun motorlu başka bir araç alın.

kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler