Ford Puma Motoru Kaydı İçin Ne Yapmak Gerekli ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan langona Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,707
Ynt: Ford Puma Motoru Kaydı İçin Ne Yapmak Gerekli ?

engin bey paylaşım için tşk:smiley: sizde bu işlerle baya uğraştınız sanırım umutla beraberiz umutun motor montaj işlerinde beraberdik umut sölemişti, dayı oğlu var apdullah yıldırım ünal ustanın orda 110'90 çevirmişti oda sölemişti bana senin operasyonu, baya uğraşmışsınız , valla bizde araştırma yapıyoruz türkiye genelinde işlemler farkedebiliyor normalde resmi kurumlardaki yapılması gereken prosödürler kanun gerektirimleri il il farkedebiliyor, bizde araştırma yapalım sonra kolay yolu neyse onu yapalım dedik ama baya uğraşacaz gibi bişeyler yapacaz bu işi başaracaz inşallah saygılar.

Etiketler

Daha önceki forumlarda okuduğum da bir arkadaş otokar a motor değişimini danışmış otokar ın cevabı sadece orj. motoru takabilirsiniz olmuştu sanırım.
Buradan hareketle bu puma motor artık DEF lerin orj motoru ( değilmi? ) .
Buradan bir şey çıkarmı acaba ;)
kemal

aracınız dizelse mukayese raporuyla bu işi bitirebilirsiniz diye biliyorum yok benzinden dizele dönecekse allah yardımcınız olsun çok masraflı bir i ben araştırdım birebir konunun muhatabınıda buldum
bu işlerle uğraşan bir makinacı ile görüşün
balıkesirdesiniz sanırım buyrun teli
02662451818
02662441907

langona' Alıntı:
tüvden bilgi aldım, aynı motoru taktıysanız problem olmaz normal vizede ne gerekiyorsa o belgeleri getirirsiniz yaparız dediler ,faturalıysa faturası lazım yoksa noter satışı lazım, ama motor değerleri aynı değilse proje çizdirmek gerekiyormuş ve bu projeyi tse den onaylatmak gerekiyor sonrasında odadan ek 1 formu doldurdup tüve başvurmak gerekiyormuş tüvden aldığım bilgiler bunlar, ben birşeyi çok merak ediyorum gezenbilirde ford motoru taktıran arkadaşlardan neden bir açıklama paylaşım gelmiyor?
burada cevabı bir parça kendiniz vermişsiniz zaten bütün bunları projeyi yapacak makinacı halledecektir

saygılar

çok tşk ederim arkadaşım paylaşım için:smiley: makina mühendisleri projeyi çizmesine çiziyor bu projeyi tse'dende geçirebiliyor bu projeyi tüvde onaylıyor ama gel gelelim trafiğe trafik sanayi bakanlığının tasarısına göre olmadan işlemeyiz diyor, benimde kafam burda karışıyor tse'den geçen tüv'den geçen projeyi trafik ruhsata neden işlemiyor burda devletin kurumları birbiriyle anlaşamıyor olan yine vatandaşa oluyor...

langona' Alıntı:
çok tşk ederim arkadaşım paylaşım için:smiley: makina mühendisleri projeyi çizmesine çiziyor bu projeyi tse'dende geçirebiliyor bu projeyi tüvde onaylıyor ama gel gelelim trafiğe trafik sanayi bakanlığının tasarısına göre olmadan işlemeyiz diyor, benimde kafam burda karışıyor tse'den geçen tüv'den geçen projeyi trafik ruhsata neden işlemiyor burda devletin kurumları birbiriyle anlaşamıyor olan yine vatandaşa oluyor...
sizin motorunuz dizelmi
dizelse eğer zaten öyle olmasa projeciler proje yapıp mukayese raporu veremezler
tse de onayladıktan sonra tesçilde sorun olmaması lazım zaten sorun lu bir konu olsa proje yapmazlar diye düşünüyorum

benim defender dizel takacağım motorda dizel, projeciler çiziyor projeyi tse'den bir şekilde geçiriyorlar orda problem yok proje onaylı olduğu için tüvdede problem çıkmıyor ama tescil için trafik sorun çıkarıyor tüvle trafik arasında bir anlaşmamazlık var sanırım...

evet bencede çok enteresan bir durumki benim aklım almıyor burdan sonrasını sinir olup çıkarsınız dosya elinizde trafikden, bir kanun tasarı çıktığında trafikle tüv aynı anda haberdar olmuyor sanırım, vize olayındada öle olmuşdu tüv defendere 2 yıllık vize yaptı trafik 2 yıllık olmaz 1 yıllık olur diye işlemedi benim vizeyi ruhsata yanımda resmen tüvle trafik tlf'da kavga ettiler tüv diyor yeni tasarıya göre 4x4 ler hususi olanlar 2 yıllığa çıkardılar sizin haberiniz yoıkmu, trafik yok öle birşey 1 yıllık biz işliyoruz ruhsata diyor, gülermisin ağlarmısın böyle çok ilginç olaylarda türkiyede insanın başına gelebiliyor...

ben size elimden geldiğince yardımcı olayım anlatımda eksik olursa kusura bakmayın genel hatlarıyla olması gerekeni anlatim
1. olarak taktıracağınız motorun mutlaka faturası veya fatura yerine geçecek bir belgesi olmalı buradaki maksat motorun çalıntı veya change olmadığını göstermek

2. olarak motorun takılacağı araca TMMOB (Makine Mühendisleri Odası ndan) proje çizdirmelisiniz yani takılabilir olabilir raporu gibi bişey

3. olarak motoru taktırdınız projeyide aldınız bundan sonra ek1 denilen formu doldurup elinizdeki diğer belgelerle birlikte (proje ve motorun faturası) doğru muayne istasyonuna gideceksiniz bir hatırlatma yapiim yeri gelmişken ek1 formu ne işe yarar diye merak eden varsa ek1 forumu araç üzerinde kanuna uygun şekilde mevcut araç ruhsatında değişiklik yapılmasını gerektiren durumlarda (LPG takılması, Aracın farklı bir renge boyanması çeki demiri vs..)istenilen belgedir ki çıkarılacak yeni ruhsat ta ek1 formu dikkate alınır.

4.muaynede bittikten sonra aracın tescil şubesine buraya dikkat lütfen enyakındaki trafik tescil şubesi değil araç hangi ilçedeki tescil şubeye kayıtlı ise oraya bütün bu belgelerle müracaat ederseniz yeni ruhsatınız çıkacaktır.
son bir hatırlatma daha yapim aklınızda soru işareti kalmasın eğer ki aracın tescil şubesi bulunduğunuz ilden başka bir ilde ise yani aracın plakası başka bir ile kayıtlı ise bulunduğunuz yerin trafik tescil şubesine baş vurarak işleminizi yaptırabilirsiniz tabii plakada değişecektir. bu en son anlattığımda mecburi bir işlemdir yeni kanuna göre örnek vererek anlatim mesela elinizdeki aracın ruhsatındaki plaka diyelim ki 54 ABC 123, 54 Sakarya bildiğiniz gibi sizde diyelim ki İstanbul ili avcılar ilçesinde ikamet ediyorsunuz şimdi burada yapılacak iki şey var ya 54 plakalı aracı istanbul plakalı yapacaksınız yada adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki ikametinizi Sakarya dan gösterceksiniz ki bu ikamet gösterme işi biraz zor bence....

umarım anlatabilmişimdir. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana tabii ki sizler yinede daha iyi bir bilene mutlaka sorun iy bilen derken de trafik muamelecilerinden kesinlikle bahsetmiyorum ;D hatta uzak durun bile diye bilirim şöyle söylim böyle bir işi muameleciye vereyim o yapsın derseniz ortalama bi 1000 TL nizi alırlar yapıp yapmıcaklarıda belli değil zira motor değişimi her zaman yapılan bişey de değil sonuçta bahsettiğim işlemler zor değil he kolayda değil ama yapılabilecek şeyler

saygılar....

paylaşım için tşk ederim arkadaşım:smiley: bizde yazdığınız gibi bir başlangıç yapacaz bizim kafamızın takıldığı yer? projeyi mühendise çizdirmek kolay zor değil ama bu projenin birde onaylatma kısmı var onaylatma kısmında bir sorun çıkarsa okadar uğraşı boşa gidecek, biz takılabileceğimiz yerleri nasıl hallederiz onu netleştirmeye çalışıyoruz tamolarak başından sonunakadar problem çıkmadan nasıl hallederiz onu araştırıyoruz, bu konuda farklı farklı bilgiler geldiği için tabilki insanın kafasıda biraz karışıyor, tekrardan tşk ederim saygılar...

langona' Alıntı:
paylaşım için tşk ederim arkadaşım:smiley: bizde yazdığınız gibi bir başlangıç yapacaz bizim kafamızın takıldığı yer? projeyi mühendise çizdirmek kolay zor değil ama bu projenin birde onaylatma kısmı var onaylatma kısmında bir sorun çıkarsa okadar uğraşı boşa gidecek, biz takılabileceğimiz yerleri nasıl hallederiz onu netleştirmeye çalışıyoruz tamolarak başından sonunakadar problem çıkmadan nasıl hallederiz onu araştırıyoruz, bu konuda farklı farklı bilgiler geldiği için tabilki insanın kafasıda biraz karışıyor, tekrardan tşk ederim saygılar...

:D siz makine mühendisleri odasına gidin onlarla bir görüşün derim bence sıkıntınız yersiz çünki projeyi çizen kişi aynı zamanda onaylayan kişidir siz projeyi makine mühendisleri odasından alacağınız için otomatikmen onaylı olacaktır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler