Ynt: Fotoğraf Makinesi Seçimi İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum...
Ben size bunları anlatırım ama ne benim yazmaya zamanım yeter, ne de sizin okumaya...o yüzden en mantıklısı sizin internetten temel fotoğrafçılık eğitimiyle ilgili bi kaynak bulmanız, ki internette yüzlercesi var.
P - Program: siz sadece ISO'ya müdahale edersiniz...
S - Shutter value - siz enstantaneyi ve ISO'yu ayarlarsınız, makine gerisini halleder...
A - Aperture value - siz diyafram ve ISO'yu, gerisi makine...
M - Herşeyi siz yaparsınız, makineye verdiğiniz onca para boşa gider
makine mal mal durur. eee ne işe yaradı o kadar teknoloji dijital devreler mevreler filan. Paramızla rezil mi olucaz. İşçi otururken, patron çalışır mı hiç!
P
Başlangıç için A'da takılın, siz diyaframı verin, shutter'ı o ayarlasın. ama evde deneme çekimleri yaparken M'ye geçin, eliniz alışsın, mantığı kavrayın filan...patron işi bilmezse, işçiyi yönlendiremez çünkü. sizin işi bilmeniz lazım ki, makineye hakim olun!
bi de auto modu vardır ki...bu artık makinenin iyice gemi azıya aldığı moddur. burda kullanıcı hiç bişeye müdahale edemez, makine ne derse o olur! yani kullanıcı sadece kadrajı ayarlayıp düğmeye basar, geri kalan tüm teknik ayrıntılara makine karar verir. bu "fotoğrafçı" için en kötü moddur. O moddan uzak durun.
ha...en iyi fotoğraflar M modunda çekilir diye bişey denemez tabii ki! denk gelir, auto'da da çok sağlam bi fotoğraf çekebilirsiniz. ama öğrenme aşamasında tercih etmeyin derim ben...