Fotoğrafa Tarih Ekleme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan operaghost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,830

operaghost

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
0
canon a 550'de tarih ekleyememe gibi bi problemim var.tarihe göre gün gün hafıza kartına dosyalıyor ama ben saati günü fotografta görmek istiyorum.nasıl ayarlandığını biliyor musunzz?? ???
 

Etiketler
Ynt: Fotoğrafa Tarih Ekleme

Dijital fotoğraf makinelerinin çektiği fotoğrafları bilgisayarlarda görüntüleme şansınız olduğundan bu tarz bir işleme çoğu fotoğraf makinesinde yer verilmez (en azından benim bildiklerim arasında böyle bir özellik yok).

Eğer makinenizin tarih ve saat ayarları doğruysa çektiğiniz andaki bilgiler fotoğrafla birlikte saklanır ve EXIF(Exchangable Image File) bilgileri olarak isimlendirilir.
EXIF bilgilerini, fotoğraf özelliklerinden görüntüleyebileceğiniz gibi; Google da "exif reader" olarak arama yaparsanız bu bilgilere kolayca erişmenizi sağlayacak bir çok program bulabilirsiniz.

Fotoğrafların üstünde gözükmesini istiyorum derseniz, EXIF bilgilerinden okuyarak PS veya benzeri programlarla tek tek yazmanız gerekecektir. Yada sabit birşey yazacaksanız mesela tarih gibi, Watermark işlemi yapan birçok programa yine Google'da arama yaparak ulaşabilirsiniz.
 

Ynt: Fotoğrafa Tarih Ekleme

Saati ve günü fotoğrafta görmek büyük problemlere yol açabilir. Fotoğrafınız çok başarılıdır ve sergil ya da ödül alabilecek seviyededir. Ama oradaki tarih fotoğrafın çöpe gitmesini sağlar. Çoğu zaman da Photoshop'ta kayıp vermeden silinmez. En güzeli normal çekin. Tarih için de dosya üstüne sağ klik yapıp properties yapmak ve ordan advanced sekmesini tıklamak.
 

Ynt: Fotoğrafa Tarih Ekleme

hangi program kullanarak yapmam gerekiyor peki?ben photoimpact ve picasa 3 kullanıyorum.diyelim ki 50 fotograf var otomatik olarak ekleyebilir miyim söylediğiniz şekilde yoksa tek tek mi uğraşmam gerekecek?
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Mesajlar
1,526,004
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst