Amatörler için yapılmış bir kamera ile, dağ taş dolaşıp, güzel kareler yakalayan fotograf dostlarının, tekneolojnin bütün nimetlerinden yararlananlardan, daha başarılı çekimler yapmış olduğu gerçeğiyle, bu sunum için teşekkürler.
Arkadaşımıza herşeyden önce O AN ları bizimle paylaştığı için teşekkür ederim.Fotoğrafın herşeyden önce bir emek birikim sabır işi olduğunu bu kareler daha güzel anlatıyor.Herşey denklanşöre basmakla bitmiyor.Belki de fotoğraf eyleminin en kolay aşaması.Bana göre en önemlisi denklanşöre basana kadarki sürecin hazırlanması.Yukarıda saydığım şeyler burda önem kazanıyor ve Fotoğrafı sanat yapıyor.Emek,Birikim,Sabır,Yapılan işe karşı sorumluluk duymak.
Bu fotoğraf kareleri bana bunları hatırlatıyor.
Sayın Sevinneco;
Ne de güzel anlatmışsınız içimden geçenleri...
Fotoğraf çekmeyi, fotoğraf makinasını eline alıp deklanşöre basmaktan ibaret sanmak çok yanlış diye düşünüyorum. Objeyi belirledikten sonra, deklanşöre basılana kadar geçen süreç içerisindeki hazırlık ve heyecan duygusu.. Kendini kaybetmek.. Obje ve makinanız ile bütünleşmek.. Başı ve sonu arasında geçen sanki büyülü bir zaman dilimi.. Ve saygı.. Ve sorumluluk..
Fotoğraf aşkı...
Fotografcılı bu olsa gerek, Insan kendınden gecıyor belkı cok zor dedıgımız o cekımler onların umrunda bıle deyıl, Her seyden once hangı ısı yaparsan yap zevk alacaksın bence temel kural bu olsa gerek,