Merhaba,
Sokak çocuğu merkezli hani bakan kimseye, köpeğin üzerine düşecekmiş gibi hissettiren efekt sonradan eklenmediyse çekim esnasında nasıl verilmiştir merak ettim. Hoşuma gitti.
Elinize sağlık..Özellikle bende köpek ve çocuğun bir arada olduğu kareyi kesinlikle çok beğendim...
Verilen efekt kesinlikle tabiri caizse ''cuk'' oturmuş..
Devamını görmeyi isteriz.
Sokak çocuğu ve köpeğin uyuduğu karede kullandığım efekt hem çekerken fotoğraf makinası ile hemde normal olarak çekilen bir fotoğrafa photoshop'ta efekt uygulayarak yapabiliyoruz. Photoshop'ta tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum ama çekerken bu efekti oluşturmak için deklanşöre bastığınız anda objektifinizi elinizle döndürmelisiniz. Tabi burda poz süresi biraz uzun olmalıdır. Bunu deneme yaparak ayarlayabilirsiniz. Önemli nokta çekmek istdiğiniz anda objektifi döndürürken makinayı titretmemektir. Bu fotoğraf bu tekniği öğrendikten sonra ilk çekimlerimden ve daha fazla pratik henüz yapma fırsatım olmadı; yapacağım ama
teşekkür ederim güzel iltifatınız için ama kendinizi asla bahsettiğiniz şekilde görmeyin zira kimse annesinin karnında öğrenmiyor. Gerçekten istiyorsanız bana sorabilirsiniz elimden geldiği kadar bildiklerimi aktarmaya çalışırım
İyi fotograf çekmeyi öğrenmek için yıllarca emek vermek gerekir. Fotgraf ustası, fotograf sanatının özelliklerini taşıyan, yalın fotograflar çeken kişidir. Kendimizi yetiştirmek için önce fotograf ve fotograf sanatı ile ilgili, bilgiler edinip, sonra da bol bol fotgraf çekmeliyiz.