freelander abs lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ucakbileti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,092

ucakbileti

Kendi Yapımım :)
Yer
KIRIKALE
S.a Tokattan saygılar sevgiler tüm gezenbilir kardeşlerime.
2 hafta kadar önce bir freelanderde ben aldım.2001 mod. 1.8 k benzinli henüz lpg yok.
Yalnız bazı sorunlar ve sorularım var.Şimdiden sabır gosterip cavap yazacak kardeşlerime ağabeylerime sonsuz teşekkurler.

1-aracım 1-2 metre yürümeden abs lambası sonmüyor normalmi yoksa abs sensor hatammı var.
2-arac rampada fena bayılıyor daha önceki araclarımla3-4 vitesle cıktıgım yerlerde 2 . vitese düşüyorum.
3-arac akıllara zarar yakıyor 50 tl benzinle şehiriçi 67-70 km yapıyor ve bu km de dur kalk sayısı çok az malum küçük şehir.
4-araca bilgisayar ile baktım arkadaşımda odb2 cihaz ve wow isimli oto arıza programı var, motor testinde
a- giriş oksijen sensörü ısıtıcı
b-kam mili konum sensörü
c-üst akış lambda sensörü(giriş sinyali)

hatalarını veriyor.araç rolantide çook dikkatli dinlenirse nadiren tekliyor.yukardahi hata kodları yakıtın bu denli yakmasına sebep olurmu.Bu arada aracımda arıza lambası y
anmıyor.
5-çorumda bi ustaya telefonla durumu bildirdim.usta araç sente atlatmış olabilir yakıt ve yıgılma ondan olabilir getir bakalım dedi ama tokattan oraya boşuna gitmekte var.
6-aracıma hangi lpg yi önerirsiniz.

262445_10150285356363705_736538704_7726627_5086919_n.jpg

Etiketler
Ynt: freelander abs lambası

bu arada burda arkadaşım olan motorcu bir ustada getir hem trigeri değişelim sonucta 2. el arac ne olur ne olmaz hemde sökmüşken senteye bakalım diyor ne dersiniz değiştireyimmi.daha önce kaç kmde geğişmiş bilemiyorum.kayışa bilyacı arkadasım 50tl diyor ama gergi bilyasınıda değiş bence diyor onada 70 tl diyo ne yapayım yakıttan canım yanacak gibi ?

Merhabalar Öncelikle Land rover dünyasına hoşgeldiniz.Almış olduğunuz araç 1.8 L rover yapımı sandviç motor da denilen (kat kat montajdan ibaret olduğu için) 120 hp lik bir üniteye sahip benzinli motordur.Freelander da en çok sorun çıkaran motorlardan biridir.(şöyle söyleyim benim tanıdığım yada bildiğim çok fazla silindir kapağı açılmamış freelander yoktur.)su kaçağına dikkat edilmez ise çok çabuk hararet yapıp silindir kapak contasını yakar ve kapak sökülüp bakıldığında da çoğunlukla motor yapmaya gider.Neyse biraz fedakarlık ister yani dikkat konusunda
Şimdi sorunuza gelelim
Freelander larda 3 tip ABS ssistemi kullanılır.
1-wabco
2-teves mk-20
3-teves mk -25 dir.
sizin aracınızda wabco abs sistemi vardır.Yani eski sistem araç yürümesi ve hız olarak 7 km yi görmesi gerekir ki ABS lambası sönsün .Bu durum normaldir bir arıza değildir.
Gelelim yakıt konusuna Arcınızın bu kadar yakması tabii kide normal değil.Uzman bir kişinin aracın motoru ile ilgili kontrolleri yapması gerekiyor ,bunun birçok sebebi olabilir
1- debriyaj balatasının bitmiş yada kaydırıyor olması
2- Bitmiş yada yanlış buji seçimi
3- Buji kablolarında problem gibi belli başlıca yazdım tabiiki araca bakılmadan tam olarak anlaşılmayacaktır.

$(KGrHqMOKowE4vng03toBO,N3ibdd!~~60_12.jpg

Kusura bakmayın bir hayli zaman olmuş ama , İlginiz Ve Alakanız İçin Çok teşekkür ederim.
Aracımın sorununu Hallettik.
Sorun çorumdaki ustanın dediği gibi çıktı Araç 3 Diş sente atlamış.Trigeri değiştirmek için sökülünce çıktı meydana.Aracın çekişi harika oldu 2 ye düştüğüm rampaları 4 le çıkıyor. yakıt normale bindi şu an lpg taktırdım 50 tl gaz 160 km şehiriçi yol yapıyor yaza dahada iyi olur malum lpg sıcagı sever.
Lamda sensorumu kendim değiştirdim unıversal bosch marka aldım kabloları benim aracıma gore ölcerek sıraladım obd den testte artık hata vermiyor..
Sır bu işler için obd cihazı aldım ara sıra test ediyorum raçta bir sıkıntı varmı diye..

Sadece Kam Mili Konum Sensörüm hata veriyor.Kimi usta Önemsiz derken kimisi yakıtı ve performansı çok etkiler diyor muallaktayım napsam ?
Şu an gidişte ve yakıtta memnunum aracımı seviyorum..Sadece rolantide devir inip inip çıkıyor nedendir bilmiyorum ve üzerinede pek düşmüyorum..

Saygılarımla..

Rölanti kontrol valfi arızalı ise motor devri rölantide gezebilir,arıza kodu da kaydetmeyebilir.Sentenizin atlaması istisna bir olay.Neyse ki bir kaç diş miş zira silindir kapağınızı elinize alırdınız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR