Ynt: freelander&discovery
Merhaba sn eryiğit,
Söylediklerinize LPG konusunda katılıyorum yalnız şu td5 konusunda katılmamaktayım. Aracımı sıfır aldığımdan itibaren bu arada belirteyim LR serisinde ilk çıkan araçlar genelde en arızalı olurlar, şu ana kadar kendi aracımda ki ben fena bir araç sahibiyimdir (bakım, temizlik en dip seviyede), şu an 305,000 devirmeme rağmen ilk götürdüğüm servisin beceriksizliğinden 120,000 civarı motor yapıldı,kendi beceriksizliğimden de 160,000 civarı da şanzıman yaptırdım. Şu an itibariyle de araç içi dezenfaktasyon gerektirmesi haricinde başka bir ihtiyacı yok. Evet aracımı uç noktalarda araziye çıkardım hala da çıkarıyorum, kaldım, gömüldüm, yan yattım ama hiç bir zaman ne körükler patladı/kompresör bozuldu/turbo arızalandı/enjektörler değişti. Benim açımdan td5 hakkında söylenenlerin pek anlamı yok, ben bu söylenenlerin hiç birini bir td5 sahibi olarak yaşamadım. Yukarıda belirttiğim arızalara ek olarak da 200,000'de körükler ve sonra da kompresör değiştirmek durumunda kaldım. Kendi görüşüm ve tecrübelerim sonucunda td5 motorun dayanıksızlığı konusunda yazılanların çoğu ya şehir efsanesi/orda burda duyulan şeyler ya da uydurmadır. 4.0 litre motor orjinalolarak 3.5 litre olarak çıkmış ondan sonra içi oyularak 3.9, 4.2 ve 4.6 olmuştur. td5 komple yeni olup, hala üretilirken, buick blok üretimden kalktı. Bence disco 2'nin en büyük sorunu kaporta, aluminyum olduğundan düzeltmek sorun, ben hurdacılardan kapı, kaput çamurluk alarak/stoklayarak bu sorunu çözdüm kaportacıların aluminyumla arası iyi değil.
Bu arada bizim işyerinde çalışan iki forklift de LPG'li benzin depoları yok, iki tonluk dizelden daha verimliler.