merhabalar
benim freelander ile kaşılaştığım karda patinaj sorununun aynısını Rusya'da kar lastikleri le 20 cm lik karda patinaj yapıp çıkamayan bu disco 4 de yaşıyor. 245 HP ile bazı tekerleri buza değil toprağa temaz ettiği halde patinaj yapmasını neye bağlıyorsunuz bu durum bence land rover imajını yerle bir ediyor yoksa bu durumdan kurtulacak başka araç yok her aracın başına gelebilecek bir durummudur. yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen aşağıdaki linki izleyin
/quote]
Biraz geç cevap verdim kusura bakmayınız,
Video için teşekkürler. Bu aracın sağ yanı kara oturmuş vaziyette, lastikleri standart 255-55-18 asfalt performans lastiği, sürücü tecrübesi de çok yok. İleri geri yapsa da araba kendine ray yapmış, önündeki kar setinde lastikler tutunupta atlama yapamıyor. Bu durumda kar yada çamur çok fark etmez, önemli olan lastiklerin tutunabilmesidir. Bu araca biraz destek olmadan ordan çıkması çok zor veya lastiklerin önündeki set açılacak.
Normal şartlarda yeni yağmış yarı lastik boyundaki kardan ben çok rahat kalmadan geçiyorum. ancak sertleşmiş karın üzerine arabanın oturmasına maalesef yapılacak çok birşey yok.
Bir ayrı not daha yeni sesil disco 3 ve 4 lerin yol seçim mod düğmesi auto pozisyonundayken böyle bir yolda performansı çok kötüdür. Zaten bu araçları arazi performansını ben daha önce çok tartıştım.
Disco II yi tercih ederim..
Saygılarımla.