Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)
Teşekkürederim arkadaşlar.
Yukarıda ki yazıda bir hata yaptım,Yazılıkayadan sonra biz Ayazini ne yöneldik.
Ayazini Frig lerin yaşam alanlarının şu an yaşayan halka en iç içe geçmiş olan yer.Bizim gördüğümüz en büyük bölge ve Anadolu halkının yoksulluğunu en acı hissettiğimiz yer.Yazılıkaya da abartmıyorum 15-20 dk bir araç geçiyordu.Popüler bir yer tatil günü ama insan çok az,biz ilk geldiğimizde özel araçları ile Midas anıtına gelmiş 4-5 araç vardı o kadar.Ama Ayazini de ki durum daha üzücü geldi bana.Bu konuyu daha çok deşmek istemem umarım bu kadar büyük bir coğrafyaya ya sahip Ayazini gerektiği ilgiyi görürde genç insanlarını şehirlere göç etmesini bir nebze engelleyebilir.Bugün Frig vadisi turizmi canlanmaya başlasa bundan etkilenecek çok büyük bir coğrafya var.Likya yürüyüş yolu yapıldı,dünya da gezilmesi gereken 10 güzel parkurdan biri oldu inanın Frig vadisi de olabilir.Bunun için çalışmalar zaten yapılıyor bizlerde kahvede köşede,forumlarda , iletişim araçlarında insanların kulağına bu yolu aşina kılmamız gerekiyor.Ayazini nin mezarlığı bile ne kadar bütünleştiğini gösteriyor Frig ile şimdi ki halkın.