Frontera 3,2 Fan Arizası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hdogan37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,902

hdogan37

www.4x4pazari.com
arkadaslar benim frontera 3.2 fan motoru direk calisiyor.bu fanlar civaliymis bunlarin tamiri varmi varsa istanbulda neresi yapar.arkadaslar motor sıcaklıgı 80 i gecmiyor.bu motor icinde iyi degil gazdada duzenli calismiyor.bu konuda bana yardim ederseniz sevinirim

Etiketler
Ynt: Frontera 3,2 Fan Arizası

Tamiri vardır elbet ama o sistemi elektrikli fanla değiştirebildiklerini de duymuştum. Bir ara suzuki jlx kullananlar böyle yapıyordu.

fanin arkasinda belli bi isiya gelince calismasini saglayan bi civa var.bozulup kitlemistir.motorun performansini da azaltir ani kalkislarda kayisa da zarar verir yenisi ile degistiriceksiniz kacari yok bu isin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

yenisi cok pahalıymıs 750-800 lira civari forumda japon araclarınınkileri takan olmus galiba bunlar 150-200 lira civariymis bu konuda bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim.evet oguzhan motor zaten duzgun calısamıyo ısınmadıgından.aslında elektriklide mantıklı bı arastırmam lazım bos vaktımde

arkadaslar birde istanbulda tavsiye ettiginiz fronterayi bilen usta varmi

Konu hakkında elde bir bu var: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51364.0 uygun derecede termostat seçilip uygun noktaya takılırsa opel'e de uyarlanabilir herhalde..

Bu aralar sitede bir iki opel muhabbeti dönse de hiçbir zaman çok yoğun olmadı, bilmiyorum opel ustası tanıyan çıkar mı. Kolay gelsin şimdiden.

hdogan37' Alıntı:
yenisi cok pahalıymıs 750-800 lira civari forumda japon araclarınınkileri takan olmus galiba bunlar 150-200 lira civariymis bu konuda bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim.evet oguzhan motor zaten duzgun calısamıyo ısınmadıgından.aslında elektriklide mantıklı bı arastırmam lazım bos vaktımde
icerden acma kaptmali fan mantikli bi is gibi gelmiyor bana elbet dalgin oldugunuz anlar olacaktir bosuna hararet yaptirmanin alemi yok.biz bu elektrikli fani 2. Fan olarak araba cok zorlandiginda koyuyoruz orjinali yine uzerinde duruyor.fiyat olarak da o kadar olmamasi lazim.ben zamaninda 5.2 cherokee ye heavy duty takmistim 150-200 lira civarindaydi.siz pervaneyi kompe elinize alip parcacilari gezerseniz daha mantikli olur.arayip bu parca varmi demektense belki baska markalarin benzer fanlari vardi uyum saglama sansiniz olabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yukarıdaki linkteki fan devresi otomatik içeriden açma kapamalı değil. 85 derecelik termostatı kalorifer çıkışındaki boruya monte etmişler o bir röleyi çalıştırıyor fan da röleye bağlı. Bana basit gözüktü, ama elektriğin e'sinden anlayan elektrikçi lazım (çok zor olmasa gerek sadece e'sini bilse yeter...)

Bu işin basit kısmı. Bir de biraz düşünce gerektiren kısmı var. Devreye bakacak olursanız 12v'luk bağlantı ile fan arasında bir de sigorta görüyorsunuz. O sigorta ve kablolar arabanın içine yerleştirilirken şöyle arabayı pert edebilecek şiddetli bir kazada yangın çıkartma ihtimalini düşünüp ona göre bir konum seçmekte fayda var. Kaza anında kablolar kısa devre ederse sigorta atmalı, buraya kadar tamam, sigortanın da marşa basınca ve motor çalışmaya başlayınca elektrik alan bir noktaya bağlı olması gerektiği de malum, ama sigorta o noktaya yakın olmalı ki, sigorta ile asıl elektrik kaynağı arasındaki kabloların kısa devre ihtimali düşük olmalı. Ayrıca o noktadan ileride asıl güç kaynağına (akü+alternatör) kadar olan sistem içinde başka sigortalar da vardır elbet, o sigortaların ve bağlı oldukları kabloların elektrik taşıma kapasitelerini de düşünmek lazım. Her ne kadar o fan atla deve bir elektrik tüketmeyecek olsa da temkinli olmakta fayda var.

Röleyi ve termostatı da kaliteli seçmek lazım, sistem yolda bozulursa motor hararet yapar çünkü... o devre biraz daha profesyonelce tasarlansaydı herhangi bir arıza durumunda fan'ı kapalı değil de açık bırakırdı, ya da arıza ihtimaline karşı bir iki ilave yedek devresi olurdu, ama bu tür şeyler sonradan yapılan bu tür değişiklikler için çok makul beklentiler değil malesef, ama belki "yedek devre" olayına girebilirsiniz- aynı kontrol devresinin ilave bir kopyasını yapmak zor değil.

arkadaslar benim fan arizali degilmis.arabada termostati sokmusler.devirdaimde dagilmak uzereymis.araba conta yakmis.yarim motor yaptırdim duzeldi.simdi saat gibi oldu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR