Frontera B Arka Diferansiyel'e Hangi Yağ (lsd Li) Konur

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgaybaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,530
Ynt: Frontera B Arka Diferansiyel'e Hangi Yağ (lsd Li) Konur

Hocam diğer bölümünde de lsd yağı kısmında özel ürün yazıyor. Hangi yağ olduğu yazmıyor.

Yada ben yanlış yere baktım. Dilerseniz siz yağın adını sanını söyleyin. Yaşlandık artık zor buluyoruz.

Castrol yağı siteye koymuş ama satın al diye bir buton yok. Castrol satan marketlerde olacağını da zannetmiyorum erzincan'ı geçelim ankara'da bile öyle yerlerde bu tarz özel yağlar bulunmuyor. İnternetten alalım deseniz merak edip aradım satan biryer bulamadım. LSD'li diferansiyelin mi var derdin var :D

1dk.. galiba buldum: http://www.hepsiburada.com/liste/motul-gear-competition-75w140-yaris-tipi-sanzimandiferansiyel-ve-disli-yagi-3382a/productDetails.aspx?productId=otctn3382a&categoryId=26005&SKU=OTCTN3382A

Evet, söylediğim altınla yarışan 75-140 tam sentetik

Evet, söylediğim altınla yarışan 75-140 tam sentetik

Hakikaten öyleymiş.. bankada fiyatı lsd diferensiyel yağına endeksli hesap açtırılabiliyor mu acaba :smiley: :smiley: 1 litresi 114 ytl. neyse ki bundan en fazla 1 lt lazımdır zaten (öyle tahmin ediyorum)

Toyotaya 3.5lt :s

Toyotanın kendi yağı yarı sentetik 75-90 100tl 4lt. Litresi 25 e geliyor
Mobilin litreliğini görmedim, ankara şaşmazda bidondan dolduruyorlar 20tl\lt

Bence o yağ drag yarışları ile uğraşanlar için üretildiği için tam sentetik yoksa 4x4'ler için o kadar kaliteli olanı gerekli değildir muhtemelen, tabi 2-3 sene / 40bin km'de bir değiştirdiğinizi varsayarsak... offroad hobisi olanlar için belki tam sentetik daha iyidir ama onlar da lsd'li diferansiyelleri sevmiyor zaten, eh onları geçtik hobi için dağ bayır gezenlere de kilitli diferansiyel pek lazım değil, hal böyle iken lsd diferansiyel yağının da öyle her yerde bulunmaması normal gibi görünüyor.

Genelde normal diferansiyel yağına katkı koyuyorlar, ucuza halloluyor sanırım.

Genelde normal diferansiyel yağına katkı koyuyorlar, ucuza halloluyor sanırım.

Bende öyle gördüm forumlardaki muhabbetlerden, ama o muhabbetler türkiye dışındaydı, bizim memlekette nerde satılıyor bilmiyorum.

Kilit yagi dis macunuma benzer biseyin icinde 20 lira gibi fiyati vardi.onsuzda yurumezmi arac yurur bi sikinti olmaz sadece ses yapar.baska bi etkisi yok 90 lik yag koyabiliriz aslinda

Sent from my iPhone using Tapatalk

o dişmacunu gibi katkı bir tür sürtünme arttırıcı değil mi? yani onsuz sınırlı kaymalı diferansiyelin kayması pek te "sınırlı" olmayacak, ben öyle anladım.

90 lik yag koyabiliriz aslinda

muhtemelen kışın soğuk havalarda da koruma etkisi olsun diye kullanma klavuzunda ne yazıyorsa onu koymak lazım, aynı motor yağı gibi mantık aynı. o yüzden düz 90 değil de 75W-140 demişler.

Kim ne istiosa onu koysun ya yorumumu yaptim ben yillarca boyle yaptim.ne desem bisey diyon sakyuz ya :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kim ne istiosa onu koysun ya yorumumu yaptim ben yillarca boyle yaptim.ne desem bisey diyon sakyuz ya :smiley:

:D :D elbette çok yanlış değildir 90 numara yağ koymak, sadece öteki daha iyidir, kullanma klavuzuna onu yazanın bir bildiği vardır, kitap 150 sayfaya sığabilsin diye gerekçesini uzun uzun anlatamamıştır... Zaten ezbere yapmamak lazım bu işleri, mesela mustafa bey yukarda yazmış onun toyota 75-90 kullanyormuş.. yani sizin düz 90 rakkamı onun için belki daha doğru opel frontera için doğru olduğundan.. hatta sizin kullandığınız LR defender için %100 doğru da olabilir, kimbilir, merak edip araştırmadık. tabi o kullanma klavuzları da yeni ve nispeten fazla eskimemiş araçlar için, benim 15 yıllık eski rav4'e kitapta her ne yazıyorsa hatırlamıyorum onun yerine belki opelcilerin yaptığı gibi 75W-140 koysaydık belki diferansiyelin uğultusu kesilecek ben de arabayı satmamış olacaktım, kim bilir..

Rakamlar şu şekilde ayrılıyor,

90 numara madeni difrransiyel yağı
75w-90 yarı sentetik diferansiyel yağı (bu yağın lsd olan versiyonlarında yağ bileşenleri farklı, yani katkılar bulunuyor)
75w140 tam sentetik diferansiyel yağı (bu yağ lsd için özel üretilmiş yağ)

Fiyatlarda eski teknoloji den yeni teknolojiye göre artış yaşanıyor. Pahalı olan aşınmayı geciktiriyor.

Lsd ye 90 numarayı direk koymak pek mantıklı gelmedi bana, en azından yarı sentetik bir yağa katkı ilave edilmeli.

Ayrıca ben 75-90 kullanıyorum ama 80-90 dişli yağınında difrransiyele koyan var. Bu durum farklılıklar gösterebilir. Yada yine toyota nın 85-90 lsd yağı da var. Benim yağ da arabada toyota olduğundan kafam rahat :smiley:

Bu arada resim ekleyemiyorum tapatalk üzerinden, kullanan ve ekleyen biri yardımcı olabilirmi acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR