frontera kalkış ve çekiş sorunu 2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xlan69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,370

xlan69

sağlıklı uyandığın her güne şükretmelisin
Yer
adana
kalkışdaki sıkıntıyı gideremiyorum lütfen konu hakkında bilgi ve görüşü olanlar benimle paylaşabilirmi veya yönlendirebilirmi?hava akışmetresi ok.enjektörler ok.vuruntu sensörü ok.oksijen sensörü ok. hatta eksozu manifolttan kestirip boştada denedim yine aynı,bir türlü harekete zamanında binmiyor yokuşlarda hayatı zindan ediyor boşa alıp gaza abandıgımda patlatma yapıyor eksozdan ama 2. vitesten sonra normale dönüyor.en son silindir kapağı sökülecek dediler araç tüplü oldugundan aralar kurum bağlamıştır ondandır dediler ama her 6 ayda birde yineler dediler bu ne pehriz bu ne lahana turşusu yani sıkıntının bu oldugunu sanmıyorum boş yerede daha masraf etmek istemiyorum bilinçsizce zaten yeterince ettim inanın lütfen bu sıkıntıyla karşılaşan varsa bana yardımcı olsun. birde dip not eğer motor takozunuzda sıkıntı varsa değişmek için fabrika üretmiyormuş çıkmasına 150 tl istiyorlar mısthıbushınıki biraz ilave kaynak ve yeni deliklerle uyduruluyor 50 tl

Etiketler
Ynt: frontera kalkış ve çekiş sorunu 2

öncelikle geçmiş olsun ben daha yeni motor yaptırdım dip notta belirttiğiniz motor takozunu sıfır olarak 150 tl den aldım piyasada butun parçaları var parça konusunda hiç bir sıkıntı çekmedim

haklısınız öyle yada böyle parçalarını bulabiliyorsunuz ama araç sıkıntılı oldugundan hep emsallerinin 3 4katı fiyatla karşılaşıyorsunuz ondan altarnatif arayışı kaçınılmaz oluyor.şimdilik viraj lastiklerini içini doldurup kullanıyorum ama ilk tofaş grubunu deniyecegim uydurulur gibi duruyor çünki ön arka 150tl digeri 20 tl bi olay daha paylaşayım şaft takozu vardır ortada 6gen her yeri araştırdım aldıgım en iyi fiyat180 tl idi birde illa aslını görmek istiyorlar resimdende anlaşılmıyor diyorlardı yanı takozu sökecem gönderecem ve bekliyeceğim gogle a şaftçılar yazdımsakaryada bir yer gösterdi ilk sırada aradım aracımı söyledim leb demeden leblebi tarifini verdi yani bana takozu o tarif etti 80 tl dedi pazarlık bile etmeden gönderin dedim. gelen tıpkısının aynısıydı.satıcılar biraz vijdanlı olsa alternatife yönelmek kim ister...

buji, buji kablosu ve distiribitörünü değiştirdinizmi sıkıntı ondan olabilir benim araçtada kalkışlarda cekmeme eğzozda batlama oluyordu boşa alıp iyice gaz verip öyle kalkış yapıyordum hele yokuşlarda allah canını alıyordu sonrasında 3 nü aynı anda ve orjinal olanıyla değiştirdim sıkıntı gitti

Eğer aracınız patlatma yapıyor ise frontera78'inde söylediği gibi büyük ihtimalle ateşleme sistemiyle ilgili bir sıkıntı var demektir.
buji kablolarınızı´ve bujilerinizi öncelikli olarak değiştirip deneyin sıkıntı devam ederse distirbitörüde değiştirin bence sorun çözülecektir..

yardımlarınız için çok teşekkür ederim onlarıra(distiribütör) hariç değiştirdigim için kaile almamıştım ama işlevlerini tam yapıyorlarmı tartışılır bi kontrol etmemde fayda olur çünki yan sanayi taktırmıştım hemen aldıgım yerle irtibata geçiyorum yazım bitince :smiley: umarım sıkıntım ordandır aynen sizlerinde bahsettigi gibi boşta yüklenince patlatma yapıyor 2, vitesi istiyene kadar aynı sorunu motor sıcak soguk yaşıyorum sogukken daha fazla yokuş başlarında canımdan beziyorum çok teşekkür tekrar sorun hakkında oldu olmadı yazarım umarım çözerim...

şimdi malzeme aldıgım yerle kontaga geçtim.orjinal derken? diye soru yönelttiler yani bir marka istediler gm mi yoksa başka bir markamı diye bir sorum daha olacak distiribitör ün kapağımı yoksa tamamımı değişmesi lazım?şimdiden tşkler

bosch marka olsun bujiler buji kabloları distiribitörde aynı marka olsun yoksa sıkıntı cıkartıyor hepsini aynı anda değiştirin ben ilk buji,buji kablolarını değiştirdim yan sanayi distiribitör oldugu için sağlam olanları bozuyor yeniden aynı sıkıntı cıkarıtıyor sonrasında bosch marka distiribitör ve buji buji kablosunu taktırdım hiç bir sıkıntı kalmadı cekişi düzeliyor aracın gecen sene distiribitör 250 tl buji buji kabloları yalnış hatırlamıyorsam 100 tl idi

çok teşekkür ederim ersin bey...

bir sıkıntı oluştu benim araçta distibitör yokmuş xx22xe diye şasi başlıyor. bu araçlarlarda direk elektronik ateşleme bobinleri var ustamlada konuştum senin buji kabloların ve bujilerindev yeni dedi normal bi sıkıntı yok ama şöyle bir sorun var lpg yegeçtiğinde sanki biri gaz verip çekiyor gimi bi alıyor bi veriyor gazı lpg ciyle görüştüm bu araçlarda bu normal sıkıntı yapacak birşey yok için rahat olsun demişti.ayrıca bosh marka buji kablosu bulamıyorlar siz nerden bulmuştunuz birde mümkünse ustanızın tel i varsa onla direkt irtibata geçsem nede olsa el elden üstündür belki bir fikir verebilir, teşekkürler....

ankara şaşmazsa seçim opel diye bir yer teli yok devamlı götürdügüm bir usta değildir ozaman sıkıntı oldugunda ona götürmüştüm opel parası satan yerlerde bosch markayı bulursun ben değişen parcayı distiribitör diye aklımda kaldı.değişen parcanın yerini tarif edeyim sağ tarafta ön cama yakın kısımda kahverengi motor kapağından cıkan bui kablolaırnın bağlandıgı yer

tekrar teşekkür ederim ilginize sevgiyle saygıyla kalın

uzun zamandır konu boş kalmış. acaba sorunu halledebildiniz mi? aynı sıkıntıları şu an ben de yaşamaya başladım.selamlar.

fronteracı abiler aynı sorun bende de var malesef =( araba resmen afedersiniz eşşek ölüsü gibi gitmiyor düz yolda 120 yi zor görüyor koskoca jip! ustam hava akış metre değişecek dedi.. aracım 95 2.0 sport

bu sorun genelde var ama cozumu net degıl gıbı herkes faklı sekılde cozmus yada devam edıyo ..hava akıs metre lada nıvaların oluyo dıye hatırlıyorum 250 tl cıvarıdı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR