frontera kalkış ve çekiş sorunu 2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xlan69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,370
Ynt: frontera kalkış ve çekiş sorunu 2

Ayni sorun bendede var ilk aldigimdan beri, 2005 de tartarini gaz taktirdiktan sonra dahada artti, herseyi degisti ancak birsey farketmedi, ilk benzinle claismada egzozda patlama, stop etme, çekmeme v.s., gaza geçince nispeten düzeliyor, artik biraktim ugrasmayi zira ustalarla kavga etmekten gina geldi, anlamiyorlar anlamiyoruz demiyorlar insani çileden cikariyorlar, orasina bakalim burasina bakalim..........., opel servisleride hic bakmak istemiyor......aslinda varsa anlayan biri paylassaniz burda iyi olur........

Etiketler

buradan da şöyle bir sonuç çıkıyor anlaşılan. frontera sahiplerinin genelde yaşadığı sıkıntı aynı.

Herseye rağmen uygun surus tekniği ve lastikle L4x4 de arazide cogu offroad aracini kesin bir sekilde altedecektir, dag bayir tas tepe atladıktan sonra otobana cikip 140km de direksiyonun titremediğini görünce tekrar baglaniyorum arabaya, bu saglamligin diğerlerinde olduğunu da hic zannetmiyorum, yani herseye rağmen frontera :smiley:,

2.0 Sport almayı düşünüyorum. forumda araştırma yaparken konunun birini okuyorum kesinlikle kararım frontera sporttan yana diyorum. bir başka konuyu okuyorum çok sorun çıkarıyor frontera almasam mı diyorum. bu konuyu okurkende korkmaya başladım açıkcası. genel olarak hafif off road amaçlı , gezi amaçlı ve şehir içinde kullanacağım. Tabi çok nadirende olsa 100-200 km lik şehirler arasıda kullanabilirim. gerçekten karar vermek çok zor. birde maddi açıdan 8-12 bin arası bir 4x4 arıyorsanız karar vermek çok zor...

hocam bahsettiginiz olayı bıcok kısı yasamıstır ..kafanızın karısması normal.onemli olan usta ustayı bulduktan sonra sorun yok ..hafıf of road kullanacaksanız gonul rahatlıgıyla kullanabılırsınız.

benim tek derdim arabanın 130 u geçmemesi ama hava akış metreye değiştirim bakalım değişecek insaallah

Ynt: Frontera Kalkış Ve Çekiş Sorunu 2

xlan69' Alıntı:
haklısınız öyle yada böyle parçalarını bulabiliyorsunuz ama araç sıkıntılı oldugundan hep emsallerinin 3 4katı fiyatla karşılaşıyorsunuz ondan altarnatif arayışı kaçınılmaz oluyor.şimdilik viraj lastiklerini içini doldurup kullanıyorum ama ilk tofaş grubunu deniyecegim uydurulur gibi duruyor çünki ön arka 150tl digeri 20 tl bi olay daha paylaşayım şaft takozu vardır ortada 6gen her yeri araştırdım aldıgım en iyi fiyat180 tl idi birde illa aslını görmek istiyorlar resimdende anlaşılmıyor diyorlardı yanı takozu sökecem gönderecem ve bekliyeceğim gogle a şaftçılar yazdımsakaryada bir yer gösterdi ilk sırada aradım aracımı söyledim leb demeden leblebi tarifini verdi yani bana takozu o tarif etti 80 tl dedi pazarlık bile etmeden gönderin dedim. gelen tıpkısının aynısıydı.satıcılar biraz vijdanlı olsa alternatife yönelmek kim ister...

Bende altıgen sorunu yaşamıştım hatta burada paylaştım. Orjinali çok pahalı olduğundan yan sanayi aldım birkaç ay gitti. Sonrasında parçayı elime alıp parçacıları dolaştım. Yanlış hatırlamıyorsam tofaş grubunun altıgeni yanlızca alimiyum kulakları var onları taşladığınız da orjinalinden daha sağlıklı ve sağlam olarak uyuyor. Sorunsouz kullanıyorum.

demir545' Alıntı:
benim tek derdim arabanın 130 u geçmemesi ama hava akış metreye değiştirim bakalım değişecek insaallah

Eminim oyle değildir ama araç H 4x4 de kalmis olmasin, 4x4 den cikardiginzda on tekerleklerden donuslerde ses geliyormu? O aracin kesinlikle duz yolda 140 in ustunu görmesi lazim, benim 98 5 kapi 2.2 rahat 180e cikiyor ama havaleli bir araç o surat fazla gelir diye yapmıyorum, 140 ise normal duz yolda, cikmasi lazim. Izmirde bir ustamiz var ama size cok uzak tabi, buralara yolunuz düşerse yardimci oluruz.

BIM01' Alıntı:
hocam bahsettiginiz olayı bıcok kısı yasamıstır ..kafanızın karısması normal.onemli olan usta ustayı bulduktan sonra sorun yok ..hafıf of road kullanacaksanız gonul rahatlıgıyla kullanabılırsınız.

Bu araclarin kronik sorunu hangi gaz takilirsa takilsin bir sure sonra benzinde motorun sacmalamasi, duzgun calismamasi, stop etmesi, cekisin düşmesi v.s. bunu henüz çözen duymadım, kendiside frontera sahibi olan ustamiz su anda uğraşıyor bakalim sonuç alabilirse burdan bilgi vereceğim.

Kalkış ve patlama sorunları sibop ayar yada çalışmama sebebiyle olabiliyor. Bende de vardı aynı sorunlar bu şekilde çözüldü. Bilginize.

Arkadaşlar bende de var aynı sorun. patlama olayını çözdük. ama araba ilk kalkışta öyle yavaş ki. aşağıya inip arabayı yakasım geliyor. yokuşta çekmiyor. 2.2 motor arabanın yırtması lazım. bizimkinde tık yok. ustanın biri sende kaçık ondan dedi. açtı baktı yine aynı. bir diğeri elektronik soketin elden geçmesi lazım. temas yok dedi. son problemde yağ pompası. yağ ısınınca yağ lambası yanıyo. çözümü bulan paylaşsın lütfen. aracım vuruntu sensörü arızası veriyo. hava akışmetresini yeni değiştirdim.

Yag lambasimi eminmisiniz? eger motor ariza lambasi yaniyorsa gaz takilan butun frotny ler ayni durumda, bu sorunlari gazdada benzindede yapiyormu?, Mumkun olursa izmir-balcova sanayinde serhat ustaya bir goturun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR