G Serisi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gelandewagen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,623

gelandewagen

Ana Kamp
Merhaba Adana'dan Recep.Sitenize yeni üye oldum.Mühendisim işim gereği sık sık araziye çıkıyorum.2000 ve üstü bir G serisi almayı planlıyorum.Fakat bu araçlar hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim.Neden 2000 sonrası diye soracak olursanız iç dizayn konusunda 2000 ve öncesi oldukça kötü.Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: G Serisi ?..

recep merhaba, ve hos geldiniz. G serisi dusunmeniz iyi bir karar ;)fiyat konusunda bilginiz varmi? sanirim ucuz degildir 2000 sonrasi G'ler.
bana sorarsaniz 463 model G'lerin tumu guzel. yilindan fazla durumu daha onemli. 2001 yilinda hafif yenilik gordu ic kisimlar,ancak ayni zamanda elektronik parcalar'da artti,yani sorunlar da artti :eek:

avrupa ve ingilterede G tutkunlari ,1996-99 yili arasinda uretilen G300TD modelleri en cok tercih ediyor. hem super bir motora sahip , hem elektronikler daha az hem konfor muhtesem. benim visne G 1996 modeldir, ici cok hos, konfor muhtesem, ve benzinli 300 oldugu icin gucu ve ekonomisi'de iyi.

simdiden G ailesine his geldiniz.

hus55

Ne yazık ki ülkemizde G300DT bulabilmek çok zor! galiba sahibinden.com'da 1 tane var 55000 euro'ya düştü fiyatı geçenlerde. Temiz görünümlü, 20 inch brabus jantları ve ince yanaklı asfalt lastikleri var tek masrafı bu gibi duruyor araziye çıkmadan önce ama masraf dediğin bu olsun... 3 tane de G320 benzinli araç var güzel görünüyorlar. Gerçi ben ankarada oturuyorum araçların hepsi istanbulda gidip bakmadım uzaktan konuşmak doğru değildir. Ama G düşünmeniz çok güzel. Belki yıllarca satmaya kıyamayacağınız bir araç alacaksınız şimdiden hayırlı olsun.

Fiyatlardan haberim var.Fiyat konusunda kalitenin ve emeğin bir bedelinin sonucu olarak görüyorum.Bu piyasada yıllarca ilk günkü dizaynından sapmayan kült bir araç.Aşağıdaki araç hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/1996_mercedes_g_320-85WQQaXQQ12338099WQQpXQQdisplayitem

bu araç için 40000 eurodan başladı fiyatlandırma
30000 euroya düştü
şimdi de 50000TL istiyorlar
aracın temiz olduğunu söylüyorlar bi de eski ilanlarda LPG'sinin olduğunu belirtmişlerdi ama bunda yok gibi görünüyor
far ve sinyal korumaları vardı çıkarmışlar modelinin özelliklerini taşıyor
yan aynalar yeni, kadranı böyle olan var mı bilemiyorum beyaz renkli??
bu araçlar süper de bi de manuel vites olanları olsaydı ahh..
bence şu an para sıkıntısı içindeler
fiyatı bir anda kırdılar
naikt parayla bir miktar dha indirim yapabilirsiniz
fotoğrafla anlaşılmıyor göstermeniz lazım
benden bu kadar ben bu araç için çok konuştum sahibiyle indirim yapmadı
benim için de hayli yüksek bir fiyatı var
umarım siz alabilirsiniz
galerilerde G görmek hoşuma pek gitmiyor ne yalan söyleyeyim
benim rota 1 yıl sonra W460 gibi duruyor
Hayaller....

bildiğim kadarıyla Unimogların satışları yapılabiliyor tabi ufak bir ücret karşılığı
MB askeri araç bölümünde G wagen satışı var mıdır
Sanırım G270CDI motorlu oluyorlar askeri üretimdekiler
Onları bilen var mıdır?

İşlerimin yoğunluğu nedenile sık yazamıyorum.Mercedez Benz Türk çıkışlı G serisinde ne gibi farklılıklar var.1996 model ithal gelen bir G serisiyle Mercedez Benz Türk çıkışlı bir G serisinden hangisini tercih ederdiniz.

Arkadaşlar bu bahsettiğim araçlar hakkında bilgi sahibi olan var mı?Mercedes Benz Türk çıkışlı olması ne anlama geliyor?Motor veya diğer aksamlarda bir farklılık oluyor mu?

Aksaray Mercedes fabrikasında G kasa üretildiğini ilk Sizden duyuyorum.Bilgim burada üretilen araçların tamamen alman teknolojisi ile ve alman teknik adamların göetiminde olması.Ve burada üretilen unimoglar yine yurtdışına ihraç ediliyorlar.G kasa hakkında ( yerli ) bir bilgim yok.

evet, turkiyede G serisi [askeri] monte yapilmisti 80'li yillarinda. tum parcalar almanyadan turkiye'ye gonderildi,ve kurulmasini tr'den bir sirket anlasma ile kurdu.

tam bilgisini ogrenip aktaririm.

en son idef 2009'da MBT'den oldukça fazla yetkili ile tanışma ve görüşme imkanı buldum hatta bir g270'i AFKOM Kocaeli için görüştük ama o sohbette de G Klasse'nin yurtdışından montajlanıp TR'ye hazır halde geldiğini söylediler hep.
Aksaray Fabrikasında sadece kamyon üretiliyor ve unimog'larında U4000 modeli sadece üretiliyor. Bunun dışında binek araç üretimi katıi surette yok.
Geçmişte üretilmiştir belki onu bilemem. Ama geçmiştekine dair detayları kısa bir süre sonra öğrenip size söyleyebilirim :smiley:

Merhaba,
Mercedes-Benz Türk ün ürettiği tek araç; uzun şaseli ve tenteli bir model o da arkadaşım tarafından geçen sene satın alındı.
Selamlar..

Merhaba Arkadaslar !
Ben Sizlere Yurtdisindan yaziyorum,Konuyu yukarida okudum.Sizleri biraz bilgilendireyim dedim. Mercedes G Serisi Tamamen Yurtdisinda üretilmektedir,hatta Almanya degil Avusturya,nin Steyr Kentindedir. G serisi, Dünyada tek Model degisikligi olup üretimine devam eden Tek Aractir.Bunun sebebi Dünyadan cok büyük tepkilerin geldigi, bütün Mercedes G Kulüplerinin imzalar toplayip Mercedese göndermesidir yaklasik 200.000 civarindaydi,ve sonuc : Hala G (463) serisinin üretimi 2011 kadar uzatildi ve yeni GL modelide ayrica üretilmektedir. Mercedes G Serisi kullanmak Hastaliktir.Arazi icin en güzel olanlari G 300 Diesel (113ps) G 300 TD (177ps) G280 (156ps ) G300 (170ps).

Kafanizi agirtiysam özür dilerim.

alo pıckup, o 200,000 imzanin bitanesi benim'di ;D

ve sanirim yenı arac uretılen yaya koruma kanunlari daha da sıkmazsa G serısı daha coook uzun yıllar uretıme devam edecek.

ayrica G'nin Graz'da uretildigini bilirdim.. ;)

selamlar, ve hos geldiniz :D

arkadaşlar aslında hepinizin dediği doğru.
Mercedes G serisi, Mercedes-Benz tarafınndan 1990 yılına kadar Steyr-Puch-Daimler firmasına ürettirilmiştir. (Avusturya'nın Steyr kentinde). Steyr-Puch-Daimler bizdeki karsan gibi global bir markalardan bağımsız üretim üssü ve ayrı bir şirkettir. kökeni 1864 li yıllara dayanan firma 1990 a kadar bisiklet, silah, otobüs, kamyon, askeri araçlar ve arazi araçlar üretimi yapmakla birlikte Mercedes, Man, Fiat gibi birçok üretici için de hem model üretimi yapmış hem de şasi vs gibi konularda tedarikçi olarak çalışmıştır. yani bir nevi toptancıdır.
hatta birçok pazarda da bu araçlar ''Puch G'' olarak da bilinir. " 1990 yılında firmanın ortaklık yapısı dağılmış, ancak faaliyetleri yeni şirket adlarıyla ve Avusturya'nın farklı kentlerinde bu firmanın devamı niteliğindeki firmalarda sürdürülmüştür.

1990 yılından sonras özellikle Graz'da üretimi devam edilen araç, ömrünü tamamladığı düşünülerek yerini Mercedes-Benz'in A.B.D.' deki fabrikalarında aynı zamanda ML'lerin de üretildiği fabrikada üretilecek olan GL serisine bırakmıştır.

Hatta 2004 yılında, G serisinin üretiminin devam etmesi Mercedes cenahında asla düşünülmeyen birşeydi. O yıllarda Mercedes'te ilk filizlendiğim yıllar olduğu iiçin sürece tanıklık etme şansım olmuştu. Aramızda ''yeni G serisinin eğitimi nerede yapılır acaba??'' gibi geyikler dönüyordu.Bir Mercedes-Benz satış danışmanı için yeni bir araba, muhtemelen yurtdışında yapılacak yeni bir eğitim, yani kısa bir yurtdışı tatili anlamına gelirdi. Gerçi sonrasında kamyon departmanına verilecek, GL eğitimi yerine Axor'la dere tepe fink atacaktım:smiley:

Sonrsaı malumunuz. Mercedes tutkunlarından gelen tepkiler, G serisi fanatikleri.. Mercedes zaten çok gelenekçi bir firmadır, bu tepkiye sessiz kalmadı.Magna Steyr firmasında, sipariş üzerine bu aracın el yapımı olarak üretilmeye devam edeceğini açıkladı. Şunu da belirteyim, araç Mercedes-Benz'de PKW grubunda olmakla birlikte (otomobil satış), PKW satış programı kapsamının dışında bırakılmıştır. Kota kapsamı dışındadır, retail müşterisi olmadan asla sipariş edilmez. Mercedes-Benz Türk aracı ürün yelpazesi içinde tanımlamamaktadır.Web sitesinde ürünler kısmında bu durumu görebilirsiniz.

Bugünse Mercedes-Benz, Magna Steyr ile aracın 2015 yılına kadar üretilmesi için anlaşma imzalamıştır.Bu yazdıklarımdan aman bi yanlış anlaşılma çıkmasın, aracın tüm üretimi Mercedes-Benz mühendisliği ve teknolojisiyle yapılıyor bunu da belirtelim.
Aracın arftık el yapımı olarak üretilecek olması fiyatını S class seviyesine cekmiştir. Halefine göre %25 daha pahalı olduğu görece olarak söylenebilir. Ama değmez mi? Sapına kadar değer.

Türkiye'de bu aracın en büyük alıcısı TSK olduğu için, bu araçla ilgili ancak Mercedes-Benz Türk Kamu Satış kısmının dökümanlarıyla karşılaşıyoruz. Sitece bu konuda büyük bir yanılgı var.
Arkadaşlar Mercedes-Benz Türk arada bayi olmaksızın doğrudan satış yetkisine sahiptir. Ancak bunu asla yapmaz.Kurum içi etik olarak değerlendirebilirsiniz ki yazılı olmayan bu etik kurallar Mercedes Benz içinde çok güçlüdür. Bu aracı almak için Kamu Satış'ı aradığınızda adnız, telefonunuz ve bulunduğunuz yer kayda alınır, size en yakın Mercedes-Benz Bayiilerine yönlendirilirsiniz.Özetle Mercedes Kamu Satış, bu aracı nihai müşteriye satmamaktadır.

Aracın Mercedes-Benz Türk çıkışlı olması ise, Türkiye'ye Mercedes Benz Türk tarafından ithal edildiği anlamına gelir.Bilindiği üzere distrübütörden bağımsız olarak da, vergileri ödemek ve yasal prosedürleri gerçekleştirmek kaydıyla yurtdısından sıfır km araç getirilebilmektedir.Bu apayrı bir başlık konusudur.
Mercedes-Benz Türk, üretici olduğu gibi aynı zamanda distrübütör firmadır.Bu araçlar asla ve asla Türkiye'de üretilmemiştir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR