Ynt: G.V 1.9 DDIS'Lerde ONROAD Rampa İniş-Tırmanış Performans Limitleri Hak.
Teşekkür ederim LRTD5,
Aslında konuyu genelliyerek ,4wd modda asfalt-ıslak zeminde rampa performansları olarak da genişletebiliriz sanırım.
Açıklamalar mantıklı aracıma olan uyarlamalar kısmına katılıyorum, arkaların kampana olması inişte fren dağılımlarını “arkalar alehine” bir ölçüde etkiliyor olabilir,sistemde bir problem olduğunu düşünmüyorum,kuru bir zeminde de bu kayma eylimi olsaydı bunu düşünebilirdim sanırım,tabii ağırlık merkezinin de inişte iyice öne kayarak aracın arka kısmını oldukça kontrolü zor birhale sokması kaçınılmaz oluyor,özellikle de frene her basışta ,zaten Esp nin de devreye girmesi bu yüzdendi….fakat bunlara bağlı olarak tırmanışta viraj dönülmesine yakın (gaza çok kontrollü basılmadığında) yine aynı duruma düşüyor olması bu tezi geçerli kılmıyor .Ağırlık dağılımının bu konumda biraz tersine dönmesi,fren etkilerinin devre dışı kalması gibi sebepler 4wd olarak bu şartlarada kullanımı daha önce belirttiğim gibi fizik prensiplerine dayalı unsurlar gerekçesiyle farklı kılıyor .Sanırım bu sadece benim aracımla değil,tüm arazi tarzı yüksek 4 çeker kullanıcılarının tecrübe edebileceği bir konu .Dönüşlerde Hız-Gaz-Direksiyon hassasiyetine oldukça çok dikkat gerekiyor yani diğerlerine göre daha da.....diyerek bir sentez yapmak mümkün
Kilitli kullanımın sakınca yaratabileceği bana da doğru geliyor..