g.vitara 98 v6 hararet sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EMVOLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,636

EMVOLER

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba.aracımı akşamları akü bitmesin diye bi 5 dk rolantide çalıştırırım.dün rolantide çalışırken birden hararet yükseldi.ilk defa araçın fan açtığını duydum kalorifere baktım, hararet yarıyı geçip sona yaklaşmasına rağmen, soğuk üflüyordü.son kontrolum tüp oldu tüpede gecmiyor.yani kısacası kalorifer çalışmıyor, hararet yükseliyor, tüpe geçmiyor.birde konuyla alakalı olabilir belki,, egzoztan hafif su püskürtüyor ve beyaz bi duman var ve ağır bişekilde çiğ benzin kokusu oluyor.yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
hararet
Ynt: g.vitara 98 v6 hararet sorunu

Motora soğutma sisteminin suyu karışıyor olabilir. Hararet sebebiyle buna sebep olabilecek bir çatlak oluşmuşa benziyor, acilen sanayiye...

buna benzer sorun bendede vardı ekzosdan beyaz duman su çiybenzin kokusu çok araştırdık sonunda siboplardanolaçağına karar verildi ve siboplar deyişiyo henüzbitmedi inşallah doyru karardır daha fazla uyraştırmaz beni,inşallah sizde sorunu kısa zamanda çözersiniz.

Birde yag kapaginda beyaz köpük varsa bana da conta olmasi mantıklı gelıyor.

öncelikle geçmiş olsun..çok çok büyük ihtimalle conta yakmıştır aracınız..aracı bu şekilde kullanmadan direk sanayiye gidin...bir de tüpün regülatöründen de olabilir(regülatör değilde başka bir parçası da olabilir ismini tam hatırlayamadım şu anda) ..tüp olayı bi arkadaşımın başına geldi çatlak varmış çünkü lpg nin belli bir sıcaklığa gelmesi gerekiyor yanma ünitesine gönderilmeden bu da radyatörden gelen su ile sağlanıyor eğer orada bir kaçak varsa bu durum olabilir..

EMVOLER' Alıntı:
arkadaşlar merhaba.aracımı akşamları akü bitmesin diye bi 5 dk rolantide çalıştırırım.dün rolantide çalışırken birden hararet yükseldi.ilk defa araçın fan açtığını duydum kalorifere baktım, hararet yarıyı geçip sona yaklaşmasına rağmen, soğuk üflüyordü.son kontrolum tüp oldu tüpede gecmiyor.yani kısacası kalorifer çalışmıyor, hararet yükseliyor, tüpe geçmiyor.birde konuyla alakalı olabilir belki,, egzoztan hafif su püskürtüyor ve beyaz bi duman var ve ağır bişekilde çiğ benzin kokusu oluyor.yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

mrb arkadaşım geçmiş olsun
aracın soğutma sisteminde havada olabilir
yani araca antfriz falan koyduysanız soğutma sistemi hava yapmıştır.
eğer böyle ise havasını alırsanız düzelir

mustafa erdoğan 544 494 4552

arkadaşlar radyatör delinmiş ya değişim olacak yada tamir sonuçu mutlaka paylaşırım..fotosunuda ekliyorum..

IMG_0984.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR