g.vitara 98 v6 hararet sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EMVOLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,637

EMVOLER

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba.aracımı akşamları akü bitmesin diye bi 5 dk rolantide çalıştırırım.dün rolantide çalışırken birden hararet yükseldi.ilk defa araçın fan açtığını duydum kalorifere baktım, hararet yarıyı geçip sona yaklaşmasına rağmen, soğuk üflüyordü.son kontrolum tüp oldu tüpede gecmiyor.yani kısacası kalorifer çalışmıyor, hararet yükseliyor, tüpe geçmiyor.birde konuyla alakalı olabilir belki,, egzoztan hafif su püskürtüyor ve beyaz bi duman var ve ağır bişekilde çiğ benzin kokusu oluyor.yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
hararet
Ynt: g.vitara 98 v6 hararet sorunu

Motora soğutma sisteminin suyu karışıyor olabilir. Hararet sebebiyle buna sebep olabilecek bir çatlak oluşmuşa benziyor, acilen sanayiye...

buna benzer sorun bendede vardı ekzosdan beyaz duman su çiybenzin kokusu çok araştırdık sonunda siboplardanolaçağına karar verildi ve siboplar deyişiyo henüzbitmedi inşallah doyru karardır daha fazla uyraştırmaz beni,inşallah sizde sorunu kısa zamanda çözersiniz.

Birde yag kapaginda beyaz köpük varsa bana da conta olmasi mantıklı gelıyor.

öncelikle geçmiş olsun..çok çok büyük ihtimalle conta yakmıştır aracınız..aracı bu şekilde kullanmadan direk sanayiye gidin...bir de tüpün regülatöründen de olabilir(regülatör değilde başka bir parçası da olabilir ismini tam hatırlayamadım şu anda) ..tüp olayı bi arkadaşımın başına geldi çatlak varmış çünkü lpg nin belli bir sıcaklığa gelmesi gerekiyor yanma ünitesine gönderilmeden bu da radyatörden gelen su ile sağlanıyor eğer orada bir kaçak varsa bu durum olabilir..

mrb arkadaşım geçmiş olsun
aracın soğutma sisteminde havada olabilir
yani araca antfriz falan koyduysanız soğutma sistemi hava yapmıştır.
eğer böyle ise havasını alırsanız düzelir

mustafa erdoğan 544 494 4552

arkadaşlar radyatör delinmiş ya değişim olacak yada tamir sonuçu mutlaka paylaşırım..fotosunuda ekliyorum..