dr.hunter' Alıntı:Güle güle kullanın...Get ten kastınız nedir..Orjinal bir uygulamamı yoksa ayrıca kit halinde yükseltme yapılabilirmi...Get nekadar sağlıklı?Selamlar..
serkan35' Alıntı:kazasız belasız kullanmanızı dilerim,
aracı yükseltmeden altına koruma dacı monte edebilirmiyiz ?
tolgameltem' Alıntı:İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Maliyet konusu akraba işi olduğu için net birşey söyleyemeyeceğim ama 500tl.Civarı tahminim.
Amortisörlere çivi diye tabir edilen bir parça konuldu.
Arka 3cm.Ön 2cm get konuldu.Lastikler ile birlikte 7-8 cm yükseldi.
tolgameltem' Alıntı:Lastiklerim değişmedi.Bir takım MT lastik almayı düşünüyorum.
schweps' Alıntı:Elinize sağlık, güzel olmuş.
3cm get ile 7-8cm yükselme sağladıysanız, eskisinden 8cm daha büyük teker kullanmışsınız diye bir hesap yapıyorum. Mantıklı gelmiyor.
Lastikleri değiştirmediğinizi okuyunca iyice kafam karıştı. (19:39 düzeltme)
thetrio' Alıntı:Güle güle kullanın çok güzel olmuş. Lastiklerinizi 215*70*16 mı yaptınız?
erenatac' Alıntı:Koruma sacı montajı için aracınızı yükseltmenize gerek yok.Gönül rahatlığıyla bu işlemi yapabilirsiniz.Hatta aracınızı arazide kullanıyorsanız bir an evvel bu işlemi yapmanızı öneririm.
tolgameltem' Alıntı:Şenol bey yükseltmeden önce akıl edip de arabanın yüksekliğini ölçmedik :
7-8 cm dememin sebebi 3cm get'lerden lastikcinin söylediği " Bu lastikler 5cm yükseltir arabayı" demesini de katarak 8 cm gibi bir rakam çıkardım.
Geçen günkü gezide arabayı yerden çamurluğa kadar ölçdüğümde 83 cm çıktı.
Lastikleri değiştirmediğimi şu nedenle söyledim lastikler arabayı aldığım zaman üzerinde olan lastikler yani get ile beraber lastik almadım.Ama standart ölçülerinde değil.
Şu an üzerindeki lastikler 235/ 70 /16
thetrio' Alıntı:Merhaba, orjinal ölçülere göre ( 215/65/16) lastiklerden 2,45 cm bir yükselme sağlamışsınız. 3 cm'de getleri katarsak 5,45 cm toplam yükselme sağlanmış diye düşünüyorum. Orjinal ölçüleride aşağıda ekliyorum,umarım size faydası olur.
darmunyan' Alıntı:güzel olmuş olmasına da bu get işi rot açılarını değiştirip rot başlarında aşınma ya da stabilitenin bozulması gibi bazı ek sıkıntılar getiriyo gibi hatırlıyorum yanılıyor muyum...lada nivam vardı bi aralar ona aynı uygulamayı yapmıştım dönüşlerde ses yapıyordu ve düz olması gereken aks teker açısı(ya da öle bişi)açılı idi haliyle..bu arad şu anda 2004 grand vitara kullanıyorumcavabınıza göre ben de get ile kit arasında karar vericem ..saygılar